30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ARMÁDA: Přesun americké techniky

Přesun velkého množství vojenské techniky jistě připravují vojenské kruhy dlouhé týdny. Přesto se však vojákům podařilo přesun amerických jednotek totálně zvorat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 1.6.2019 10:20

60 km za hodinu !!!

Vojenská technika má schopnost se posunovat maximálně rychlostí 60 km za hodinu. S touto rychlostí by neměla na dálnici co pohledávat. A protože vojenská kolona se může pohybovat jen touto maximální rychlostí, měla US army určitě výjimku, jinak by na dálnici její vozidla nesměla.

Proto také byla kolona doprovázena vozidly české vojenské policie se zapnutými majáčky. Takováto kolona totiž udělá na dálnici překážku, i kdyby byla dálnice bez stavebních omezení.

Já jsem americkou vojenskou techniku viděl před asi dvěma roky na dálnici D5. Tehdy jsem jel do Itálie na dovolenou a byly 4 hodiny ráno. V tu dobu na dálnici skoro nikdo nejel. Netuším, kterej blb povolil přesun US army po dálnici v dopravní špičce. Asi někdo, kdo potřebuje změnit pohled české veřejnosti na americkou armádu.

M. Prokop 1.6.2019 10:50

Re: 60 km za hodinu !!!

Plánován byl přesun v noci, jenže na hranice přijeli pozdě. A nikdo nebyl schopen to operativně řešit, pokud to vůbec nějaké dobré řešení mělo.

P. Grigar 2.6.2019 10:10

Re: 60 km za hodinu !!!

.. pozdní příjezd na hranice byl dokladem zhroucení plánu už mimo naše území. Velitel, který není schopen reagovat operativně na situaci, není velitelem.. jedno zda Američan, Rus nebo Eskymák.

Z. Lapil 2.6.2019 10:41

Re: 60 km za hodinu !!!

Což je kus pravdy. ALE: pohyb cizí armády jistě podléhá schválení "nejvyšších míst". Dovedu si představit, že velitel zpožděného přesunu usoudil, že stavět ležení bez povolení patřičných orgánů (a ty jistě mají na vyřízení nějaký čas) je pokračovat se zpožděním.

Spolu s mnohými mi taky připadá, že jedoucí kolona nedokáže dálnici zablokovat. To dokáže jedině stojící kolona a nevěřím, že zastavila dobrovolně.

P. Grigar 2.6.2019 10:54

Re: 60 km za hodinu !!!

.. takové akce jsou vždy předem kryty mezinárodní dohodou, včetně výjimek ze zákonů platných v tranzitních zemích(např. Zákona o zbraních..) a celý jejich průběh sleduje a řídí operativní skupina s patřičnými rozhodovacími pravomocemi, která musí zasáhnout okamžitě. Pokud nezvládají, hlavy dolů... armáda není opereta.

Takhle to vypadá jako nezvládnutá propagační groteska.

Z. Lapil 2.6.2019 12:22

Re: 60 km za hodinu !!!

Netvrdím, že ne. Někde chyběla alternativa 2.15 podplánu E plánu C. Na přímou sabotáž nevěřím, i když si dovedu představit, že si v nějakém okamžiku někdo řekl něco jako "já se s těma amíkama/východňárama nebudu rozčilovat, mám padla, tak ať si v tom vymáchaj čumák". Nezvládnutá groteska je asi to nejlepší, co se o tom dá říct.

P. Grigar 2.6.2019 14:16

Re: 60 km za hodinu !!!

..v armádě máte padla, až skončí plánovaná akce, k níž jste zařazen. To snad ještě nezrušili, doufám..

Z. Lapil 2.6.2019 21:37

Re: 60 km za hodinu !!!

Dobrá. Tak "měl jsem mít padla" :-). On se nějaký důvod, proč udělat jen to, co musím, vždycky najde.

Dobou noc.

P. Grigar 3.6.2019 15:36

Re: 60 km za hodinu !!!

.. ale houby, žádné Dobrou noc! Celý život pracuji v oboru, kde "Padla" bylo až v cílové stanici vlaku, v krajním případě v místě, kde mohlo být realizováno vystřídání, aby vlak mohl co nejdříve pokračovat v jízdě. Jako cestujícímu rychlíku, jedoucího do Prahy, by se vám asi nelíbilo takové padla od strojvůdce, vyřčené v zastávce Tuklaty. Armáda není holubník, stojí a bohužel i padá na splnění/nesplnění úkolu, daného rozkazem. Věc profesní cti. Domů se jde až potom.

V. Novák 1.6.2019 10:01

To určitě způsobil Putin a jeho hekři!

Důkazem (pokud ho někdo vyžaduje) je, že Putin a jeho hekři způsobují všechno!!!

M. Prokop 1.6.2019 10:51

Re: To určitě způsobil Putin a jeho hekři!

No a jestli ne, tak to vždycky nějaký agitátor může tvrdit. :-P

J. Brunner 2.6.2019 0:00

Re: To určitě způsobil Putin a jeho hekři!

A jiný popírat.

P. Grigar 2.6.2019 10:20

Re: To určitě způsobil Putin a jeho hekři!

.. a je už jen otázkou času, kdy nám sem začnou házet nějaké ruské brouky. Že by třeba ti chrousti na jihu Moravy?

K. Janyška 1.6.2019 8:53

Babišovy mozky,

co zase lžete... Dzp.

V. Čermák 1.6.2019 17:57

Re: Babišovy mozky,

Byl jste vůbec na vojně, mírotvůrče?

K. Janyška 1.6.2019 21:02

Re: Babišovy mozky,

Ano, rudočerný troubo, a za druhý rok jsem tam nachytal 99 dní basy na 8 - 10 krát. A co vy rudočerný zločinoidní komouši ? Vzorný voják rudé ČSLA ? Dzp.

P. Grigar 2.6.2019 10:58

Re: Babišovy mozky,

.. proboha, za co? To už by jiný kopal zákopy v Sabinově!

P. Kmoníček 1.6.2019 8:50

Málokdy

s Vámi souhlasím, ale nyní máte naprostou pravdu ve všech zmiňovaných bodech, pane Bartoni.

P. Harabaska 1.6.2019 8:43

Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

přinášejí problémy. Mnoho lidí se zamýšlí, jak se jim vyhnout. A přitom je řešení tak jednoduché. Ať ti vojáci se svými vozidly všeho druhu zůstanou ve svých posádkách a základnách, nejlépe v Severní Americe.

P. Kmoníček 1.6.2019 8:53

Re: Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

Harabasko, a Bretaň i třeba Slovensko by byly stále pod správou Německé říše, protože by SSSR už nemělo co a čím střílet. ACH JO !

M. Prokop 1.6.2019 10:52

Re: Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

Zřejmě toužíte po přesunech ruské armády.

J. Jurax 1.6.2019 15:57

Nejspíš.

Když se přesunovala dočasně umístěná sovětská armáda, problémy totiž nebyly. Protože se o nich nesmělo psát, natož o nich diskutovat nebo je dokonce kritizovat. S takovými rozvraceči by dělnická třída po právu zatočila, aby byl zajištěn Klid Na Práci ...

P. Harabaska 1.6.2019 18:39

Re: Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

Ta asi chybí vám, že jste si na ni hned tak vzpomněl. Já osobně toužím po nezávislém a suverénním Česku, když už nám to Československo někdo rozbil.

V. Petr 1.6.2019 15:19

Ano, a mohl nám dodnes vládnout Vůdce, vyvolený

Prozřetelností...

Když se ale podívám na to, co nám vládne z Bruselu, nebyla by to možná tak špatná varianta.

S mohutným nástupem bruselského antisemitismu totiž padá ta nejvážnější námitka...

J. Jurax 1.6.2019 16:14

Nepadá.

Z brusele nás nehodlají ani poněmčovat, ani z nás udělat otroky na německých statcích ve východním lebensraumu, ani ty nevyhovující rasově nebo smýšlením vyvraždit.

Poučte se na http://klempera.tripod.com/heydrich.htm, tam to stojí jasně:

"Jsou to takovíto lidé: jedni jsou dobré rasy a dobře smýšlející, to je pak jednoduché, ty můžeme poněmčit. Potom máme ostatní, co stojí na opačném pólu: jsou to lidé špatné rasy a špatně smýšlející. Ty musíme dostat ven. Na východě je hodně místa. Uprostřed zůstává střední vrstva, kterou musím přesně vyzkoušet. V této vrstvě jsou dobře smýšlející lidé špatné rasy a špatně smýšlející lidé dobré rasy. U těch dobře smýšlejících špatné rasy se to asi musí udělat tak, že je nasadíme do práce někde v říši jinde a budeme se starat o to, aby už neměli děti, protože je nechceme v tomto prostoru dále rozvíjet. Ale nesmíme je odradit. To vše je řečeno jen teoreticky. Pak zůstávají špatně smýšlející lidé dobré rasy. Ti jsou nejnebezpečnější, poněvadž je to rasově dobrá vůdcovská vrstva. Musíme uvážit, co s nimi uděláme. U jedné části špatně smýšlejících lidí dobré rasy nezbude nic jiného, než se pokusit usídli je v říši, v čistě německém prostředí, poněmčit je a převychovat jejich smýšlení nebo, když to nepůjde, postavit je nakonec ke zdi; poněvadž vystěhovat je nemohu, neboť by tam na východě vytvořili vedoucí vrstvu, která by se postavila proti nám."

S. Hora 1.6.2019 7:29

Sabotaz??:):)

Proc by to nemohla byt sabotaz? Kdyz dostal Jakl par facek Klaus okamzite zverejnil ze to melo politicky cil a stoji za tim provokateri :):):)

J. Kanioková 1.6.2019 20:58

No A ?

J. Cyrany 1.6.2019 7:29

US army

plní všude na světě více úkolů. Vedle pochopitelných voj. cílů je to i úkol symbolické nadřazenosti a moci US říše. Ten kdo vás chce ovládat vám "šahá" i do prostoru a času. Moc je tu definována jako ovlivňování ovládaného v jeho samostatné kontrole prostoru a času. Ovládající kontroluje manipulovanému nakládání s prostorem a časem . To se stalo na D1. Řidiči cestující na D1 byli omezeni v prostoru (nemohli libovolně , dle své vůle opustit kolonu vytvořenou US army ) a samozřejmě v čase, protože nemohli plnit svůj denní naplánovaný program. Ještě několik dní před přesunem se uvádělo , že kolona pojede především v noci. To by však nemohl být uplatněný zmíněný cíl a scénář vnutit, připomenout polokolonii její podřadné postavení(us ofíciři jistě znali ze svých "domovských " základen v N co může způsobit přesun ve čtvrtek v poledních hodinách).

S. Hora 1.6.2019 7:32

Re: US army

Jasne uz je to tady prvni komous se ozval s nazorem ze za to muzou US oficiri Bez se bodnout s tvojim nazorem rudochu:):)

P. Harabaska 1.6.2019 8:44

Re: US army

Bzí, bzí!