19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

Zpátky na scénu

Ani noha přes hranice, zahřímal Miloš Zeman v době, kdy se imigrace vytratila z nejsilněji nasvícené rampy veřejného zájmu a Zeman ztratil svoje oblíbené téma. Pak se dočetl, že se někde snad jedná o tom, že by do Česka mělo přijet osmdesát syrských běženců. To pohodlně vejde do dvou autobusů. To není ani kapka v moři, to je molekula v moři. Ale i tato prkotina stačí, aby Zeman roztočil kola své velkohubosti. Varuje před podhoubím terorismu a navrhuje svolat parlament.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 3.8.2016 21:49

Re: Pane Johne, matcha

Ale jo, jasně, maté také dělám jako čaj bez bombily a tak...

Maté mne jako tradičního čajaře docela překvapilo, je opravdu velmi chutné.

V. Klepetko 3.8.2016 20:12

Jsem pobouřen!

Jakýsi Kašpárek svým dnešním zákeřným článkem na Psu oslabil Evropu... Vyjádřil jsem tam autorovi své pobouření...Asi budu už budu číst jen úvodníky, ať žije kimči! :-))

J. Franke 3.8.2016 20:17

Re: Jsem pobouřen!

Já jsem na ajvar... Dělám jej doma furt dokola. Letos přibude švestkové čatní. Na slivovici je málo a povidel je dost.

V. Klepetko 3.8.2016 20:35

Re: Jsem pobouřen!

Nerostou mi papriky. Takže osmahnu na slunečnicovém oleji na kostičky nakrájené 3kg cukety + 1kg mrkve, v tom 1kg cibule, přidám sůl, pepř, česnek, feferonku a celý sáček suché Adžiky, načež hodinu podusím a rozmixuji. Ajvar to není. Ale je to bezva! Jen manželka se rozčiluje a snaží se uzurpovat kuchyňský prostor pro sebe :-)))))

V. Klepetko 3.8.2016 20:38

Re: Jsem pobouřen!

+ ještě 3 velké lžíce protlaku....

M. Prokop 3.8.2016 21:34

Re: Jsem pobouřen!

Nošení drva do lesa.

Ani kašpárek nemůže Evropu oslabit více, než dokáží její vášniví oudové.

V. Klepetko 3.8.2016 22:07

Re: Jsem pobouřen!

??? To byl pokus o vtip :-)

M. Prokop 3.8.2016 22:34

Re: Jsem pobouřen!

Ve 20:12?

V. Klepetko 3.8.2016 23:31

Re: Jsem pobouřen!

Jasně. Viz komentář u Kašpárka :-) Dobrou.

J. Franke 3.8.2016 20:11

Ufffff...

Je po mě. Sice jsem vše vyhrál, ale mákl jsem si. Co neuběhám, musím dohnat technikou. Kupodivu se přesnost úderů dostavila i přes letitou pauzu.

Vivat badminton na zahradě s lajnama ze špagátu na trávě!!!!!

J. Vobr 3.8.2016 20:28

V tom jsem býval dost dobrej

... než jsem si zlomil ruku v zápěstí.Výborná hra.

J. Franke 3.8.2016 21:12

Re: V tom jsem býval dost dobrej

Za mlada jsem hrával krajský přebor, zní to sice honosně, ale byla to nejnižší soutěž... Ale z nováčků jsme byli nejlepší a skončili jsme hned první sezónu na třetím místě za dvěma týmy, co sestoupily z vyšší soutěže.

Bejvávalo...

P. Vandas 3.8.2016 20:05

Přátelé, já mám dnes krásný den.

Vyrval jsem ze chřtánu byrokracie stavební povolení. Dnes mi dali šteml a tak půjdu s klientem bouchnout šampáňo. :-):-):-)

M. Mařák 3.8.2016 20:11

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

God Save the Štempl!

Yes We Can!

J. Vobr 3.8.2016 20:29

ŠTEML ... vole !!!

Tu-ááá.

Fuck !!!

:-)))

J. Franke 3.8.2016 20:12

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Blahopřeji...

P. Vandas 3.8.2016 20:14

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Pánové, to je vítězství ducha nad hmotou. :-):-):-)

S. Lazárek 3.8.2016 20:16

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Tak to má bejt, mít kulatý razítko na bumážce je znakem kapitulace úředníka nad občanem...:-)

J. Franke 3.8.2016 20:19

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Pokud ovšem nejde o razítko na výměru třicetilitrové pokuty, jak psali vedle...

S. Lazárek 3.8.2016 20:22

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

To jsou fakt neuvěřitelní kreténi.....

P. Vandas 3.8.2016 20:23

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Vítězně oznámila vláda před dvěma lety, že usnadní stavební povolení rodinných domků. A tak zrušila slavnostně název "stavební povolení" a zavedla prosté "ohlášení stavby". No a výsledek? Pro stavební povolení bylo pořeba 42 součástí dokumentace a dokladů. Dnes po "zjednodušení" jich je 63 ks. :-):-):-)

S. Lazárek 3.8.2016 20:28

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Já to absolvoval před víc, jak deseti lety a nikdy víc. Je to svoloč a ne, že ne....:-)

J. Vobr 3.8.2016 20:32

TI BOUCHLI KULÁČE NA ČELO !!!

.... fuck !!!

:-)))

P. Vandas 3.8.2016 20:33

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Před deseti lety to byla ještě oáza rozkoše. :-):-):-)

S. Lazárek 3.8.2016 20:34

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Zlatý prciny.....:-)

P. Boublíková 3.8.2016 21:36

Re: Přátelé, já mám dnes krásný den.

Ohlášení stavby je pěkná pakarna. Zažili jsme to před rekonstrukcí chalupy a ještě chceme spravovat jeden barák, tak už se na tu administrativu těším :'(

Vloni pod vlivem sucha jsem si vybehala povolení čerpat vodu z malého potoka, který pramení na zahradě, k tomu byl mj. potřeba souhlas Povodí Moravy a povodí Dyje, počítám, že příště to půjde až do Brusele :-)

M. Mařák 3.8.2016 19:27

Turecké turšu je zcela bombastický

pokrm. Dělá se na celém Balkáně a jeho přilehlém okolí. Zelí, rajčata, okurky a jiná zelenina kvasí v nálevu s octem, solí, pepřem, česnekem a čili papričkami.

Výsledná chuť je podle mne lepší, než kvašené zelí, neboť je zároveň kyselá, slaná, česneková a pálivá. Prostě nic, co bych doporučil k jídlu před galantním randez-vous zásadního významu. Voda z turšu je Bohem seslaný lék na nachlazení, je naprosto skvělá, ale nesmí se jí pít hodně, neboť vám způsobí mocný žaludeční vír s předvídatelnými následky.

Turšu jsem zkoušel dělat dvakrát, ale zdaleka jsem nedospěl ke kvalitě oné pochutiny, jak ji znám od mých tureckých přátel. Teď mám konečně několik rodinných receptů a o víkendu se na to vrhnu. Pokud se dílo podaří, podělím se s vámi o know how.

Yes We Can!

R. Brzák 3.8.2016 19:32

Re: Turecké turšu je zcela bombastický

Zkuste kimči - to má oproti turšu výhodu v tom, že neobsahuje ocet, jinak pikantní je velmi a jako příloha k čemukoliv je skvělé...

M. Mařák 3.8.2016 19:35

Re: Turecké turšu je zcela bombastický

Kimči znám jak kupované, tak domácí, které jsem si dělal doma. Osobně jsem přesvědčen o tom, že na turšu zdaleka nemá. Je to ale individuální, samozřejmě.

R. Brzák 3.8.2016 19:38

Re: Turecké turšu je zcela bombastický

Já si dělám kimči doma také - a krom toho octu a pepře tam dávám všechno, co vy do turšu -a ještě přidávám namleté kešu (abych nahradil ty kousky ryby a mořských plodů, na které mám alergii) a pekingské zelí, cuketu, - a vlastně cokoliv, co mi napadne sebrat na zahrádce, či u souseda zelináře. Ocet ale prostě nemusím...