26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

Zeman boduje

Podle silnic se objevil – patrně zakázaný – billboard propagující novou knihu Miloše Zemana. Je to předvolební kampaň? Je to reklama na knihu na zákonem zakázaném médiu? Co na tom záleží, Miloš Zeman teď má mnohem výnosnější médium k sebepropagaci, totiž jednání o vládě po volbách, které přesvědčivě vyhrál Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rojšl 6.11.2017 12:51

NU.. jak Mýla říká ..

Já bych Mýlovi skoro tu jeho touhu splnil - když už tu svojí kondici sám neumí vyhodnotit, NU ať si ten Boží trest po jeho zvolení pěkně "vychutná", NU a plácá se jak kašpar do konce svých sil ...

NU, je však třeba značně posílit komando prezidetonosičů, prezidentopřidržovačů, prezidentohygieniků, dále hlídačů chránících lidi v jeho okolí aby je nezabil když dostane vztek, NU a jiných prezidento....,

NU, takovou touhu po moci jsem ještě za svůj dlouhý život neviděl nebo nezažil, NU já nevím ...

J. Anděl 4.11.2017 0:28

Re: Přísahám na olivový olej,

Zvědavost, zda se zajímavá teorie osvědčí v praxi. Jinak to člověk těžko posoudí. Ovšem s chutí to musí být v souladu, či aspoň nesmí být v rozporu.

Dosavadní zkušenost: nebylo mi předtím nijak špatně, teď je v některých ohledech trošičku lépe (trochu jsem zhubnul, líp se mi cvičí), v některých slabě hůře (podle toho, co sním, někdy pomalejší trávení, jím víc masa a přidal jsem mléčné výrobky, což asi není úplně pro mě, ale najednou mi začaly ohromně chutnat), extrémně se mi zvýšila citlivost na sladkou chuť, takže i hodně málo sladké věci mi připadají sladké (třeba bílý jogurt s citrónovou šťávou a se skořicí :-)

J. Anděl 4.11.2017 0:15

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Povolit ano. A polepit fotkama prasklých vředů a ucpaných tepen :-)

M. Prokop 4.11.2017 0:14

Re: Přísahám na olivový olej,

Zajímavé, co Vás k tomu vede? Teorie nebo chutě?

Já se držím chutí, dám si steak se salátkem a ráno pak čerstvý chléb s něčím, občas taky těstoviny. Dokázal bych se asi bez obilovin obejít, musel bych asi vědět proč.

J. Anděl 4.11.2017 0:13

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Oni ho technicky vzato nezakázali, prodává se dál, jen už v názvu není "máslo", což byl ten problém obchodního sporu s konkurencí.

Navíc je to (nepletu-li se, nekupuju ho už dlouho) ze smetany a nějakého škrobu, tedy není to ztužený rostlinný tuk jako margarín.

Zákazy čehokoliv jsou samozřejmě špatné. Proč by proboha měli zakazovat něco, co si mohu svobodně nekoupit?

Svoboda vítězství nad hrubým chtíčem je mnohem uspokojivější, než vynucený celibát ;-). A navíc můžete pořád spát se ženami, když se vám zase zachce. Mně takový svět přijde mnohem lepší, než striktní chalifát, utažený až na kost.

M. Prokop 4.11.2017 0:10

Re: Cholesterol,

Nebudu shánět Míru pokaždé, když dostanu chuť na vajíčko. :-P

Názor na cholesterol se IMHO poslední dobou změnil, ale i kdyby ne ... jím, co mi chutná.

J. Anděl 4.11.2017 0:08

Re: Přísahám na olivový olej,

Zatím se mi po ničem nestýská. Až začne, bude zase čas na změnu :-). Nebo někde na dovolené, kde si nebudu moct vybrat....

J. Franke 4.11.2017 0:02

Re: Přísahám na olivový olej,

Jde to. Kdysi jsem taky žil bez sacharidů.

J. Franke 4.11.2017 0:00

Re: Přísahám na olivový olej,

Já si to vyrábím doma už dlouho. Žádný problém.

J. Anděl 3.11.2017 23:58

Re: Přísahám na olivový olej,

Už pár let téměř nejím pšenici, posledních pár měsíců experimentuju s vynecháním všech obilovin, i když to je jen takový pokus a nevím, jestli mi vydrží (déle než řekněme dva roky).

Za život už jsem takhle zkusil leccos, je možné, že do roka a do dne budu drobit do klávesnice při replikách do NP chleba :-). Ale už před mnoha lety jsem slyšel o primal stravě a vždycky jsem to chtěl zkusit. Navíc to spoustu lidí vždycky rozvášní a začnou mi vysvětlovat, jak člověk jí obilí odedávna a pračlověk umíral ve třiceti a člověk musí jít všecko a tak vůbec... Ale takový stejk s ledovým salátkem, rukolou a cherry rajčátky, pečené kuřátko s domácím coleslaw salátem, nebo vajíčková omeleta s avokádem a kysanou smentanou, to všechno je docela uspokojivá "dietka" :-)

M. Mařák 3.11.2017 23:55

Cholesterol,

vejce jen s mírou, řekl bych.

M. Mařák 3.11.2017 23:54

Má kuchařina není postavená na másle,

ten boj másla s olejem, jenž tak trochu dodnes jitří zákopovou válku francouzských kuchařů jsem vyřešil tím, že jsem si vybral olivový olej. Beru i sádlo, no a občas máslo.

V. Klepetko 3.11.2017 23:50

Re: Přísahám na olivový olej,

Přepuštěné máslo mi vozí z Ukrajiny - je to prakticky ghí... Ale 5x levnější.

J. Anděl 3.11.2017 23:48

Re: Tak máslo prý zlevňuje na 45Kč.

Nenakoupil náš stát tudle takhle vakcíny proti ptačí chřipce nebo čemu to?

V. Klepetko 3.11.2017 23:48

Re: Přísahám na olivový olej,

Maces berete taky jako chleba? :-)

J. Franke 3.11.2017 23:47

Re: Přísahám na olivový olej,

Máslo, sádlo, slunečnicový olej a samozřejmě přepuštěné máslo. Olivový olej je u nás na indexu, manželce nechutná.

V. Klepetko 3.11.2017 23:47

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Nasycené mastné kyseliny v tom kokosovém jsou středně dlouhé, takže mají menší tendenci se ukládat než třeba sádlo. A bod zakouření je hodně vysoko. Takže souhlas!

U těch olejů a tuků jde spíše o jejich harmonickou kombinaci v průběhu týdne ...

J. Anděl 3.11.2017 23:46

Re: Přísahám na olivový olej,

Já třeba nejím chleba. Ale celkem bych chápal, kdyby z jeho zdražení měli lidé těžkou hlavu. Každej jí něco jiného, na co má, co mu chutná, nebo u čeho věří, že je pro něj zdravý.

I. Břízová 3.11.2017 23:41

máslo

Mně vadí víc zdražování vajíček. Bez másla se obejdu.

V. Klepetko 3.11.2017 23:40

Re: Přísahám na olivový olej,

I škubánky? :-) Nebo kubu?

J. Schořík 3.11.2017 23:39

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Ano, palmový a kokosový jsou top..

M. Mařák 3.11.2017 23:31

Přísahám na olivový olej,

dělám na něm úplně všechno, hranolky, palačinky, i ty bretaňské tenké crepes, guláš, do kterého hodím ještě špek, prostě skoro všechno.... Snad kromě coquilles Saint-Jacques, které dělám výhradně na másle.

Sladké vesměs nejím a na chleba si pod sýr a podobně mastnotu v podobě másla nemažu. Takový jsem blb. Máslo prostě takřka nepotřebuji a hysterie kolem másla se mne netýká.

:-)

J. Venc 3.11.2017 23:23

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Přirozeně ano. Jen se obávám, že by vcelku brzy vznikl ekvivalent.

Neumíme už to jinak.

:-)

V. Klepetko 3.11.2017 23:22

Re: Chleba těmi mastnotami nemažu,

Takže finální rada - zkus do salátu 50% nerafinovaného slunečnicového ukrajinského oleje + 50% lněného, je to bezva na srdíčko i na chuť. Jako občasná alternativa k olivovému - vynikající!

J. Venc 3.11.2017 23:21

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

No, z regálů pokud vím nezmizelo.

Nedůslední, jsou v tom "zakazování", že? A takto to mají se vším, váhaví pošahanci.

:-)

V. Klepetko 3.11.2017 23:18

Re: Volit Zemana je nezodpovědné s

V okruhu podobně naladěných? Je to bezpečné? :-)))

P. Vandas 3.11.2017 23:18

Re: Chleba těmi mastnotami nemažu,

Polonasycenou omegu jsem ještě nejedl ,ani dvakrát ,a zkoušet už to na sobě nebudu. :-):-):-)

V. Klepetko 3.11.2017 23:14

Re: Chleba těmi mastnotami nemažu,

Právě jsem o něm napsal. Má vynikající bod zakouření na smažení, jen ho chce pak vhodně doplnit stejný den salátem treba s olejem lněným, kvůli těm omega 3 polynenasyceným....

V. Klepetko 3.11.2017 23:08

Re: Manželka již nějakou dobu kupuje margarín,

Kupodivu je na tepelnou úpravu dobrý i ten všemi zatracovaný palmový olej. A to i ten za studena lisovaný... Což je unikum. Kecy o jeho škodlivosti jsou tmářstvím...

P. Vandas 3.11.2017 23:08

Re: Chleba těmi mastnotami nemažu,

Já mám mnohem raději olej palmový. Ten nalévám i do maznic parního stroje. :-):-):-)