Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Svobodu internetu
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K. Drobková 8.7.2012 23:43Dobrou noc všem. |
E. Macek 8.7.2012 22:19Zdravím pana Vandase, V předminulém vlákně jsem pana Vandase oslovil ve věci Svaté Barborky.Ač,je mi jasný rozpor,tj.Vandas,pokřivený ideolog,lhář,falszifikátor dějin,asociální dobytek,náklon ke kolaboraci atd...přesto jsem si dovolil jeho oslovit ve věci Svaté Barborky,kterou vyrobil z betonu. Bych takto snažně požádal p.Vandase k vyjádření,jedná se mi především o technická nuance k dílu jím vyrobeným. Zároveň žádám p.Vandase,aby laskavě svou třídní nenávist odložil do hrobečku jeho pejska.,brzo za ním skočíš i ty,Vandasi.Výrok o nenahraditelnosti dobře znáš. |
J. Kombercová 8.7.2012 22:36Re: Zdravím pana Vandase, Pan Vandas na vás, doufám, hodí ignore a udělá dobře. |
E. Macek 8.7.2012 22:41Re: Zdravím pana Vandase, Pan Vandas,co by postkomunistický frajtr náhle postižen hluchotou a slepotou. |
J. Stejskal 8.7.2012 23:27Re: Zdravím pana Vandase, Tady vždycky když nějakého psychopata odmáznou, objeví se další. Je to tu pro ně jako mucholapka. |
J. Ryba 8.7.2012 22:11nenechte si ujít Chabrola...právě začíná |
M. Mařák 8.7.2012 21:54Rada pro houbaře, pokud náhodou najdete praváka vyrostlého na velkém mraveništi, tak ho tam nechte. Právě jsem ho řezal na sušení, chtěl jsem si vychutnat plátek z klobouku a byl hořký jak nic, fuj. |
J. Kombercová 8.7.2012 21:57Re: Rada pro houbaře, Jestli to nebyl pravý hořčák. |
J. Ryba 8.7.2012 22:08Re: Rada pro houbaře, ..byl zaručeně výstavní, ni červíčka :-) |
S. Lazárek 8.7.2012 21:59Re: Rada pro houbaře, Pane Mařáku, to je vyloučeno, prostě jste si jen a pouze naběhl na hořčáka, to je celé, mravence do toho netahejte....:-) |
M. Mařák 8.7.2012 22:03Re: Rada pro houbaře, To mne také napadlo jako jedna z možností, před pár lety jsem si s nimi udělal i smaženici. To bylo srandy :-) Je to možné, byl to mladý kus a vypadal jako mladý pravák, ty také mají bílé rourky. No, ještě, že jsem to zjistil předem. |
M. Mařák 8.7.2012 22:08Re: Rada pro houbaře, Jinak všude fůra třezalek, tak jsem si jich natrhal hromadu preventivní čaj proti případné depresi z té naší politické scény. Jeho chuť je lahodná a lehce nasládlá. |
P. Vandas 8.7.2012 22:13Re: Rada pro houbaře, Navíc, pane Mařáku, na mraveništi najít hřiba považuji za raritu, neb to jsem ještě neviděl. Je tam sucho a podhoubí mravenci ve svém nesnesou. Pokud není to jejich specielní. |
M. Mařák 8.7.2012 22:18Re: Rada pro houbaře, Já také ne, ale pršelo celou noc, takže to byl čerstvý kus. Byl jsem na tůře a pár hřibů jsem našel víceméně náhodou, měl jsem před sebou dlouhou trasu a na hřibaření nebyl čas. |
K. Drobková 8.7.2012 22:51Re: Rada pro houbaře, Páni, to se mi líbí. Hřibaření, to je výraz. A když jdete na lišky, tak říkáte liškaření ? A co když sbíráte masáky ? Masákoření nebo masaření ? |
M. Mařák 8.7.2012 22:58Re: Rada pro houbaře, My z té Moravy jsme svérázní, představte si, že dokonce běžně označujeme německého ovčáka za vlčáka ;-) |
K. Drobková 8.7.2012 23:10Re: Rada pro houbaře, No jo, no. Svérázní byli i komunisté, taky se běžně označovali za budovatele pokroku a míru, že ? Nejsou nebo nebyli snad všichni z Moravy, když už jste tak svérázní ? Zkuste neodklánět a odpovědět jak je to s tím hřibařením ...... :-)) |
M. Mařák 8.7.2012 23:20Re: Rada pro houbaře, Jednoduše, na Odersku jsme s bráchou a bratrancem nechodili na houby, ale na hřiby, na Zlínsku a na Valašsku také, no a na Kysucách také. Však si hoďte "hřibaření" do Google a uvidíte, si připadám jako u maturitní komise, nebo co :-))) |
K. Drobková 8.7.2012 23:24Re: Rada pro houbaře, Ale ne. Jen mě to zaujalo, nic víc. Jít na hřiby, lišky, masáky, jahody ... to je normální. Hřibaření jsem slyšela poprvé. |
M. Mařák 8.7.2012 23:28Re: Rada pro houbaře, No vidíte, život je plný překvapení. Třeba v Karviné byste po našemu nerozuměla ani slovo.... |
K. Drobková 8.7.2012 23:33Re: Rada pro houbaře, Jo, jo. Jedno překvapení větší druhého. Zvláště tady na internetu. :-)) |
P. Vandas 8.7.2012 22:08Re: Rada pro houbaře, To sice má, ony bílé rourky, ale i malý po řezu červená. To je rozhodující. Potom též sivá síťka na třeni. |
M. Prokop 8.7.2012 22:10Re: Rada pro houbaře, Jo, já si většinou pro kontrolu trochu kousnu. Zklamání to je, když vypadá tak krásně. |
S. Lazárek 8.7.2012 22:09Re: Rada pro houbaře, Pane Mařáku, to se stane každému. Hořčák má ale zvláštní texturu na noze, která připomíná tmavou pavučinu a barva "rourek" není smetanová, jako u praváků, ale taková podivně mdle bílá. U starších hořčáků lezou roury z profilu klobouku, to u praváka neuvidíte....a nebo si prostě kousněte......:-) Jak Vás tak čtu, hlavně nesbírejte masáky, tam by to mohlo dopadnout i hůř......:-) |
M. Prokop 8.7.2012 22:13Re: Rada pro houbaře, Přátelé je nasbírali, snědli. Pár zbylých jim ohodnotil známý, na návštěvu přišedší. Že prý je to jedovaté. Nespali celou noc, nechtěli zemřít ve spánku. :-P A ráno nic. |
S. Lazárek 8.7.2012 22:19Re: Rada pro houbaře, Masáci jdou zaměnit snad jen se šedivkami, které jedovaté nejsou, jen nejsou moc dobré a nebo s halucinogenními tygrovkami, tak sice nejde o život, ale halucinace prý stojí za to. Kdo si ale není jistý ani s masáky, měl by v lese sbírat tak maximálně borůvky. |
M. Mařák 8.7.2012 22:16Re: Rada pro houbaře, Masáky znám dobře, pane Lazárku, to je v pohodě, ale hořčáky na chalupě nerostly, takže jsem se s nimi setkal až tady. V dávném komoušském šerověku jsme se celá rodina přiotrávili z holubinek. Máti je dodnes přesvědčená, že to bylo nedostatečnou úpravou (smažili jsme kloboučky na kamnech), jsem však toho názoru, že jsme snědli ty červené namísto růžových, které jsou jedlé. |
S. Lazárek 8.7.2012 22:23Re: Rada pro houbaře, Ano s těmi holubinkami je téměř jistě B správně. Nejlepší jsou ale modrofialové, ty si z ničím nespletete, leda snad se zmačkaným papírem od čokolády Orion.....:-))) |
M. Prokop 8.7.2012 22:23Re: Rada pro houbaře, Holubinky jsou snad jedlé všechny ...... |
M. Mařák 8.7.2012 22:28Re: Rada pro houbaře, No, to jsme si mysleli také, než jsme zjistili, že jsou mezi nimi i jedovaté. |