4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

Stín nad Vánocemi

Tragédie v uhelném dole ČSM ve Stonavě vrhla temný stín na vánoční svátky. Sobotní siréna připomněla, co se stalo, a zároveň je to i připomenutí, jak křehká je lidská existence, jak život leckdy visí na vlásku. Neštěstí bude mít vážnou dohru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 23.12.2018 17:09

Re: A ten růžovej vosk na ruce znám...

Ve Svitu to nebyl vosk, ale taková růžová tekutina o něco méně hustá než med. Před šichtou jsem se v šatně svlékl donaha a celý jsem se tím natřel, rychle to uschlo. No a po šichtě jsem se osprchoval a stal se ze mne zase běloch.

R. John 23.12.2018 17:22

Ale jo... ve flašce... znám...

... byl to roztok parafínu, nebo stearínu s nějakou růží a voňavkou, smrdělo to jak psí kšíry, nebo báryšňa... :-)

M. Mařák 23.12.2018 17:30

Re: Ale jo... ve flašce... znám...

Co se týče báryšně, tak k nám na gympl nahoře na kopci dohasili SSSR gympláci, družba a tak. Všichni brutálně smrděli nějakou levnou voňavkou, to byla síla...

M. Mařák 23.12.2018 22:03

Rusáci, no...

...

J. Venc 23.12.2018 15:50

Všem psím přátelům i nepřátelům přeji

prožití svátků Vánočních přesně takové, jak jsou uvyklí, jak mají vysněno a naplánováno. S důstojností a grácií.

A nepřežrat se, kulinářští maniaci!

:-)

R. John 23.12.2018 16:50

I Vám pěkné Vánoce...

... jen se trošičku ohradím, nejsem rozežranej... dyť jsem teď dal jen dva talíře rybí polévky...pro začátek večera...:-)

F. Šimek 23.12.2018 14:21

Hamáček -preej chce dostat do práce....

aspoň PÁR těch, kerý se válí na ubytovnách. Co budou dělat ? Umí jen hlát-kráct a prcat - co víc, je bude pššítel Hamáček učit ??? To nemá chybu !!!

:-)))

R. John 23.12.2018 14:24

Nojo... příklady táhnou Franto...

... pěkný věci vod tebe vodkoukali... co teď s tím ?... To aby se teď Hamáček zbláznil...a těch starostí co má....

R. Neveselý 23.12.2018 14:35

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

má recht, Franta

R. John 23.12.2018 14:40

Nojo....

... aby ses nepotento.. hambáři... nejdřív je naučíte něco sprosťáren a zahálky , s požíváním ohnivé vody a teď si stěžujete... že na vás nemá kdo makat... :-)

F. Šimek 23.12.2018 15:34

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

https://zpravy.idnes.cz/hamacek-rozhovor-cssd-vlada-dpz-/domaci.aspx?c=A181220_154625_domaci_kop

F. Šimek 23.12.2018 15:18

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

ty voe-já celej život makám ! Kdyby to odkoukali, ale oni arbajt mají na pracáku...co teď s tím ?

H. Omar 23.12.2018 15:48

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

Lžete, vaše čórky nejsou práce. Tak tím jsme shrnuli co umíte. :)))

F. Šimek 23.12.2018 15:58

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

co jsou čorky fakt nevím ! Koukám, že ty šuškine...atd o nich musíš něco vědet ! Proč se tak trapníš ? Potlesk od 383 ti za to stojííí ???

H. Omar 23.12.2018 16:15

Re: Nojo... příklady táhnou Franto...

Ano ztrapňujete se i v neděli před svátky. To vám ty vaše slinty stojí za to?

K. Němec 23.12.2018 15:12

Re: Hamáček -preej chce dostat do práce....

Já myslel, že na tom pásu na poště už zůstane a vono ne, zas vymejšlí jak nám to všem vylepšit.

H. Omar 23.12.2018 15:43

Re: Hamáček -preej chce dostat do práce....

Takže o jednu věc víc než vy. :)))

J. Vobr 23.12.2018 13:48

KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Záujem občanov bol enormný, noc čo noc stáli pred zamknutými sklenenými dverami húfy nedočkavcov a pohľadom hypnotizovali tých šťastlivcov vnútri, aby už dojedli a vypadli. Koľko ľudí vyšlo, toľko vstúpilo dnu. Kus za kus.

Väčšina ľudí vlastne pozná z Kryštál baru len jeho hornú reštauračnú časť, do ktorej sa vchádzalo priamo z ulice, a v bare v suteréne nikdy nebola.

Legendou boli najmä hutné a chutné polievky (hlavne fazuľová), po ktorých sa dalo aj nadránom dôstojne vrátiť k rodinnému kozubu alebo odštartovať ďalšie kolo alkoholického občerstvovania.

Čítajte viac: https://bratislava.sme.sk/c/6880562/bar-ktory-lakal-najma-na-polievku.html#ixzz5aViwQmAr

J. Vobr 23.12.2018 13:50

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Byl to těžký život studentský !!!

:-)))

M. Mařák 23.12.2018 13:54

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

:-)

Stejně ale přísahám na korhely leves, někdy zkuste a uvidíte.

M. Mařák 23.12.2018 14:06

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Sakra, ta záhorácká fazulová má také cosi do sebe, jářku, nebo co...

https://bonvivani.sk/recepty/zahoracka-fazulova-polievka

J. Vobr 23.12.2018 14:22

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

a tak sme si svorne "poprdkávali" veľmi často. Ale boli sme zdraví a nasýtení.

:-)))

:-)))

M. Mařák 23.12.2018 14:36

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Normálně jste mne rozhodil, na Štěpána asi uvařím tu záhorácku fazulovou a slíže, korhely leves dám po silvestru.

R. John 23.12.2018 14:22

Fazulovou nebrat.... je taková moučná..

... maximálně čočková... ovšem hrachovku... se špekem... tý bych se ujed... i pytlíková je dobrá... na vandrech nikdy nechyběla a nechybí... Ale zase já nechlastám, tak se nemusím napravovat... špatný příklad dáváš Oldovi... jestli ho rozchlastáš, tak vám pomož pánbůh....

J. Vobr 23.12.2018 14:25

HRACHOVKA SE ŠPÍČKEM

a osmaženou houstičkou na másle ... to já rád !!!

:-)))

R. John 23.12.2018 14:31

Na vandrech jsem k ní jedli "brzdu"...

... ovšem doma, jak říkáš... a hodně másla na houstičky kostičky.... aby zůstaly plavat a byly furt křupavé...to si dávám dva hluboké.... a nic jinýho... ale i čerstvej pivní k ní je lahodný... Nakonec... hrachovka, nebo hrách, nesměl chybět na štědrovečerním stole...krajově...

F. Doušek 23.12.2018 14:24

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Já pamatuji, v jedné restauraci v Tatranské Lomnici podávali fazolovou polévku s uzeným kolenem. Stála v ní lžíce (obrazně řečeno). Lepší jsem od té doby, cca rok 1980, nejedl. Taky že už tehdy stála skoro 40.-Kčs.

R. John 23.12.2018 14:37

Na luštěniny....

... musí být pořádný masový, nebo kostní vývar...jinak je to mdlé... stačí i masox, dá tomu šmrnc...

M. Mařák 23.12.2018 14:43

Re: Na luštěniny....

Přesně tak, také není špatné nejdříve zkaramelizovat nakrájenou cibuli.

J. Holíček 23.12.2018 14:55

Re: KRYŠTÁL BAR BRATISLAVA A FAZULOVÁ POLÉVKA

Tak to byla pěkně předražená anebo se 100pro vysokohorskou přirážkou. V osmdesátých letech, když jsem si dával pod Jindřišskou věží husu s knedlíkem a se zelím, tak byla za 13 kaček.

Pravda, pokaždé ji neměli a porce masa měla do půlkila asi dvaapůlkrát daleko. :-))