2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

Pravděpodobné a nepravděpodobné

Snaha o věrohodnost veškerá žádná – máme snad spolknout tvrzení, že palestinský takzvaný velvyslanec osobně instaloval nástražné semtexové zařízení na svůj trezor? Musel by to být odborník hodně zkušený a velmi školený, aby se do něčeho takového mohl pustit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kombercová 16.1.2014 13:40

Re: Klokočí po babičce .

No, kdybyste hned v úvodu sdělila, ze máte po babičce z klokočí růženec, usnadnila byste např mně orientaci v problému. To mě ale neomlouvá v tom, že ač tu Suchého písničku znám tak cca 50 let, dosud mě nenapadlo pátrat, co je to klokočí. Dosud jsem se spokojila, že je to hezké slovo, jako např. purpura, ale u té vím, co je a jak voní.

Proto chodím na Psa, protože stále se dozvídám věci, na které se ani nemusím ptát. Beru to zde jako univerzitu třetího věku.

J. Franke 16.1.2014 13:40

Hahaha...

Že by je měl Kajan v relikviáři? ;-)

J. Franke 16.1.2014 13:39

Děkuji, pane Vandasi

a doufám, že až k vám přijedu s pytlem obilí, odvezu si z Vašeho mlýna čerstvou mouku. Jste sice poněkud vzdálen, ale já to risknu... ;-))

J. Franke 16.1.2014 13:36

Veka

600 g polohrubá mouka, 60 g tuk (já používám máslo a sádlo 1:1), 1 vejce, voda, půl lžičky cukru, sůl a ony kvasnice.

Ze dvou lžic mouky, cukru, kvasnic a teplé vody připravit kvásek. Pak umíchat tužší těsto a nechat vykynout. Až zdvojnásobí objem, na vále vyválet dvě veky, prdnout je na plech s pečícím papírem, zakrýt utěrkou a nechat aspoň 30 minut kynout. Poté na každé vece udělat nožem cca 4 rýhy napříč, pomašlovat vlahým mlékem a v předehřáté troubě upéci při 200 °C dozlatova. Trvá to asi 25 - 30 minut. Používám špejli na vyzkoušení, zda je již dokonáno.

O. Uživatel 16.1.2014 13:35

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 16.1.2014 13:33

Re: Kapitalismus budiž pochválen

To bude rukama kuchaře.

Pokud jsou na té úrovni, co hlava ......

I. Gellner 16.1.2014 13:31

Re: Klokočí jsou takové malé kuličky, plody stromu,

Vida! Námět na zahradu...

http://www.ireceptar.cz/zahrada/okrasna-zahrada/jak-pestovat-klokoc-a-sklizet-krasne-klokoci/

P. Vandas 16.1.2014 13:31

Re: Klokočí po babičce .

To dodnes používají ve Vrbně. :-):-):-)

V. Fenzel 16.1.2014 13:28

Re: Klokočí po babičce .

Klokočí byly takové tvrdé bobulky z jednoho keře a navlékaly se na šňůrku, jako růženec. To bylo takové počítadlo pro pánbíčkáře, kdy přebírali v ruce bobulku po bobulce a za každou modlittbu jednu posunuli.

J. Valhová 16.1.2014 13:28

Re: Klokočí po babičce .

Běžte se podívat do areálu "Veselý kopec" u Hlinska, tam Klokočí spolehlivě roste a já  ho tam viděla !

P. Vandas 16.1.2014 13:28

Re: Klokočí po babičce .

Růžence? Tak, ty znám ze Svaté Hory u Příbramě, na jejímž úpatí jsem prožil dětství. :-):-)

M. Prokop 16.1.2014 13:27

Re: Proč jsem to dnes vzal tak hákem? Co píše i Neff?

Gazu okupují Plastelinci, firma Hamas.

Jinak blbněte vesele dál, nejlépe u Rajmanových nápadů.

V. Novák 16.1.2014 13:27

Klokočí jsou takové malé kuličky, plody stromu,

který se tuším jmenuje klokoč, ze kterých se dělávaly růžence. Tak akorát do ruky. V Praze roste klokoč u Olšanských hřbitovů.

K. Drobková 16.1.2014 13:27

Re: Klokočí po babičce .

:-)) Klokoč, s jedním K

K. Drobková 16.1.2014 13:26

Re: Klokočí po babičce .

K Klokoč zpeřený má semena z nichž se dříve dělávali náhrdelníky, nebo růžence ......

M. Prokop 16.1.2014 13:24

Re: Diplomati a novináři

Tak ledacos z toho by se asi vyjasnit dalo, dílem bordelem, dílem paranoiou.

Půjde hlavně o to, že zřejmě nikdo ze zúčastněných nemá potřebu to hovno moc rozmazávat, když už do něj stoupli.

P. Vandas 16.1.2014 13:22

Re: Přeji hezké poledne, milí přátelé i odpůrci.

Oprava! Jako "vlašský ořech." :-):-)

P. Vandas 16.1.2014 13:21

Re: Klokočí po babičce .

Tu písničku Jiřího Suchého znám, ale co je to "klokočí", netuším. :-):-)

J. Valhová 16.1.2014 13:19

Klokočí po babičce .

Vzhledem k tomu, že je zde možno publikovat jakékoliv  "volovinky", jako na př. recepty po babičce a dizkuzi k tomu, tak já sděluji široké čtenářské obci NP, že mám po babičce klokočí !!

J. Balcar 16.1.2014 13:17

Re: Diplomati a novináři

Registrovaná zbraň je ta, kterou má na své jméno přihlášená určitá osoba. Zbraně v držení obchodníků nejsou registrované, jsou jen zapsané (zatím...) v jejich knize zbraní. Ohledně registrace bylo kolem doby porevoluční mnoho zmatků a skutečný pořádek zřejmě dosud nenastal. Ještě drahný čas po roce 1989 si důstojník AČR mohl koupit zbraň na základě cyklostylovaného papíru od svého nadřízeného a ta zbraň se v evidenci PČR neobjevila, pokud ji při změně zákona neohlásil. K častým (zlo)zvykům patří, že prodá-li občan svoji zbraň podnikateli v oboru zbraní a střeliva, příslušný policista jeho "šedivák" založí a zbraň na jeho jméno dál zůstává v systému. Odepisuje se z jeho "konta" až když si ji koupí jiný smrtelník. To jen na okraj.

P. Vandas 16.1.2014 13:17

Přeji hezké poledne, milí přátelé i odpůrci.

Vám pane Franke obvzláště. Ten Váš problém určení, kolik je to těch kvasnic za 50 haléřů bych řešil s klasikem, který pravil , že to je : "přiměřeně." :-):-):-) Také se kvasnice měřily příměrem, " jako vlašský ořech", či "lískový oříšek" , já bych tipnul, že za celých 50haléřů bylo kvasnic, jako lískový ořech. :-):-)

V. Novák 16.1.2014 13:15

Diplomati mlčí, protože to k jejich práci patří a novináři

ať radši drží huby a klábosnice dál! Ať lžou o Bartošce, tam moc neublíží.

M. Luňák 16.1.2014 13:15

Re: To je život, paní Boublíková...

V důchodu Mirko, v důchodu. Dřív nebyl pro samou práci čas :o))

V. Novák 16.1.2014 13:12

Víte o někom, kdo by měl v Rusku takové možnosti jako Remek?

Tedy o někom, koho Rusové (aspon ti starší) znají, kdo má známé po různých průmyslových podnicích - bývalí kosmonauti obvykle zastávají odpovědné posty, kdo si může připnout vyznamenání, jehož si Rusové pořád váží a má tedy otevřené dveře, jež bude moci otvírat i jiným?

Neskrývejte ho! Předveďte - a pokud bude umět i perfektně rusky (Rusové si myslí, že mluví anglicky, ale většina tak, jak většina Čechů rusky, takže v ruštině "jsou snáz k mluvení") bude mít značnou šanci.

J. Anděl 16.1.2014 13:09

Re: Proč jsem to dnes vzal tak hákem? Co píše i Neff?

Ještě jednou jsem narazil na tenhle příspěvek a rád ještě dodám, že "co je ze západu, je božské, nezpochybnitelné" je demagogický argument. Podsunete lidem do úst lež nebo naprostou blbost a tu pak zdánlivě oprávněně vyvracíte.

Je to asi stejný argument jako argumenty mentálně méně vybavených ateistů, když prohlásí, že přece nebudou věřit v nějakého staříčka s fousama, který sedí na mráčku a odtud všechno řídí, když už jsme byli ve vesmíru a žádného staříčka na obláčku jsme tam neviděli, nehledě na to, že by tím mráčkem pěkně rychle propadl, což přece musí být jasné každému malému dítěti.

M. Luňák 16.1.2014 13:08

Re: V tomto konkrétním receptu

Kvasnice používám sušené. Přepočet na 600 g mouky je 10  g kvasnic. Ale zjistil jsem že, záleží na výrobci jak mouky, tak i kvasnic.

Nemohl byste sem prdnout Váš recept na veku? Rohlíky a chléb už jsem vyladil :o)

V. Novák 16.1.2014 13:05

Tento fakt uvítá zejména řada firem, které v Rusku

podnikat CHTĚJÍ, které by moc rády do Ruska pronikly - jenže Rusové hodně dají na osobní kontakty. Kdo je nemá, má smůlu. A Remek jako velvyslanec může osobní kontakty zprostředkovat.

Důchodcům ovšem může být jedno, jestli nějaké firmy budou nebo nebudou mít zakázky...

V. Fenzel 16.1.2014 13:02

Re: Mám tu recept po babičce

Jenomže tenkrát droždí, to bylo echt droždí. :)

J. Kombercová 16.1.2014 13:02

Re: V tomto konkrétním receptu

Jste tvůrčí typ, pane Franke. Dělejte, jak Vám to vyhovuje a kašlete na nějaké předpisy. S tím droždím to bude tak, jak píšete.

M. Luňák 16.1.2014 13:01

Re: Konečně dobrá zpráva pro ČR,

Gratuluji k vašemu zařazení do mé databáze blbců. Upozorňuji, že pořadí uzčuje index stupidity příspěvků.