7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

Kravály v Bělé pod Bezdězem

V našich poměrech je to novum. Představme si ale, že to bude trvat týden, půl roku, rok. Bude to trvalý jev. V záchytném zařízení - je to v podstatě, s odpuštěním, koncentrační tábor – jsou migranti, kteří mají být vráceni do země, ve které byli zaznamenáni, převážně do Maďarska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 1.8.2015 0:44

Skinhead Raus!

OI!

:-)

M. Moravcová 1.8.2015 9:27

Re: Skinhead Raus!

kreténe.

J. Jurax 1.8.2015 0:49

Re: To jsou pěkné myšlenky.

Zejména burákové máslo (peanut butter, le beurre d'arachide, Erdnussbutter) je máslo.

Taky jsem byl zmaten v cizině zmaten výrazem cocoa butter ve složení jakéhosi pamlsku.

Ale čacká EU dbá jenom na to, aby cizinec u nás nebyl zmaten pomazánkovým máslem - patrně předpokládá u každého cizince znalost češtiny.

Nebo spíš je to tím, že Angličané, Holanďané, Francouzi i Němci by ty euroblby nakopali do řiti, kdyby jim do toho kecali?

M. Mařák 1.8.2015 0:55

Globální kapitalismus v tom udělá pořádek,

jsem o tom oproti národně socialistickým klausiánům z institutu naprosto přesvědčen.

J. Jurax 1.8.2015 1:04

Re: Globální kapitalismus v tom udělá pořádek,

Možná. Pokud se do toho EU nebude srát.

M. Mařák 1.8.2015 1:09

Re: Globální kapitalismus v tom udělá pořádek,

Nevidím rozdíl mezi snaživými politiky z ČR a snaživými politiky z EU.

J. Jurax 1.8.2015 1:26

Re: Globální kapitalismus v tom udělá pořádek,

Z Alsaska se ten rozdíl stírá :-)

M. Mařák 1.8.2015 2:13

Re: Globální kapitalismus v tom udělá pořádek,

Ať žije Sacrum Imperium Romanum s hlavním městem Prahou...

:-)

M. Mařák 1.8.2015 1:18

Státní patriotismus,

Le Pen, komouši a Klaus, prostě boj proti globálnímu kapitalismu...

Ať žije pomazánkové "máslo" a tuzemský "rum".

:-)

J. Jurax 1.8.2015 1:30

Re: Státní patriotismus,

Nechápu, co to melete.

Poslouchejte, bez urážky, ono je dost pozdě, chápete i nyní smysl napsaného nebo tohle máte furt?

M. Mařák 1.8.2015 1:37

Re: Státní patriotismus,

To je to, co hlásá Marine, Klausova nová guru.

M. Mařák 1.8.2015 0:10

Evropská federace

Společná měna, společná fiskální politika a tak dále...

Jako Evropan moravského původu, jenž žije na Alsasku, s tím nemám problém.

M. Prokop 1.8.2015 0:22

Re: Evropská federace

Vy ne, ale představitelé (zvolení představitelé) s tím problém mají.

Vědí, jak by s tou fantasmagorií společného státu dopadli.

M. Mařák 1.8.2015 0:28

Re: Evropská federace

Já jsem obyčejný občan, tradiční Pepa Novák, mám spíše obavy z těch Vašich představitelů. Třeba takový Mach, takový to byl hrdina a tak k tomu eurocecíku pilně nacpal všechny své kamarády.

Přestože to považoval za korupci...

:-)

M. Moravcová 1.8.2015 9:25

Re: Evropská federace

které kamarády, Pepo Nováku? Kecáte a lžete.

J. Jurax 1.8.2015 1:11

Re: Evropská federace

A nejste v tom Alsasku zmaten tím, že le beurre d'arachide není máslo když beurre je beurre stejně jako rum je rum, jak račte výše konstatovat? Vaše EU zde hanebně selhala a neochránila Vás!

M. Mařák 1.8.2015 1:25

Jakési "máslo" z arašídů

nepochází z EU, nikdy jsem to nejedl, stejně jako jsem nikdy nepil ten jejich pivní BUD. Co se týče rumu, tak není co řešit. Ten náš z brambor s trestí je naprostá kejda.

P. Dvořák 1.8.2015 1:39

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Jste první koho znám nebo jsem o něm slyšel či četl, kdo ochutnal kejdu.

M. Mařák 1.8.2015 1:48

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Když vedle sebe postavíme voňavý chlévský hnůj, kejdu a močůvku, tak tuzemský rum je někde na hranici mezi kejdou a močůvkou.

P. Dvořák 1.8.2015 1:54

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Jéžiši! Ještě že si dám občas raději ferneta. Jenom Božkov!

M. Mařák 1.8.2015 2:01

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Satane! Pivo, víno, zázvor a hyper pálivé čili papričky...

:-)

P. Dvořák 1.8.2015 2:18

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Pivo ano a také dobrá kořalka. Není nutno pít obojí současně.

Vínu vůbec nerozumím a neumím ho pít. Pít ho jako kořalku je nesmysl a pít ho jako pivo, ještě větší.

M. Mařák 1.8.2015 2:27

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Dávám přednost přírodně kvašenému alkoholu, tedy pivu a vínu. Lidmi vynalezená tvrdá droga chlast mne až na občasné výjimky neláká. Když už, tak opravdu vzácně sklenka staré whisky, rumu, či koňaku, nebo kalíšek dobré slivovice, která je s těmi peckami mocně nebezpečná...

:-)

P. Dvořák 1.8.2015 2:40

Re: Jakési "máslo" z arašídů

Musí se umět založit mač a potom vypálit. I kdyby to měla být chlebovica, která se místy pálí na Jižní Moravě. Nebo "trkovica" na Slovensku.

A hlavně se kořalka musí umět pít. Ne jako televizní hvězda, která každý problém řeší tím, že večer otevře půllitr čehosi tvrdého a háže to do sebe jak osmičku lahváča. Role tohoto typu (nejen podle scénáře) zvládá Miroslav Etzler, který potom smrdí i přes sklo.

M. Mařák 1.8.2015 2:49

Musí se umět udělat,

vybíráte pecky ze švestek, než to dáte kvasit? V tom je to kouzlo...

J. Schwarz 1.8.2015 16:47

Re: Evropská federace

ještě komičtějším příkladem než "beurre de arachid" je skutečnost, že slavné EU vadí "pomazánkové máslo" protože třeba španěl by to mohl omylem koupit, ale nevadí jí že například produkt  "Rama" či "Luncheon meat" má jiný obsah v ČR a jiný třeba v Německu či Dánsku, ačkoliv obal vypadá identicky... A tohle je jasné svinstvo. běžte mi s celo EU do (_!_)