4.7.2024 | Svátek má Prokop


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Polesny 21.6.2024 18:17

Ať je pošlou...

J. Polesny 21.6.2024 18:16

Mokrý...

M. Ilsner 21.6.2024 18:11

Rakousko

P. Jirkovský 21.6.2024 18:02

A důvod?

K. Novak 21.6.2024 18:01

V Praze vubec neprselo.

V. Mokrý 21.6.2024 18:00

ÚPRAVY/ZMĚNY VOLEBNÍCH ZÁKONŮ,

mají být schvalovány ústavní většinou.

!

L. Novák 21.6.2024 17:55

Měl jste nabídnout svezení pohledným stopařkám... ;-D

L. Novák 21.6.2024 17:53

Takže analogicky u ovčího mlíka kyselá a sladká žinčica... Holt ten kvasný proces zanechá kyselou stopu. ;-)

L. Novák 21.6.2024 17:51

Vyřiďte Pavlovi, ať nám pošle tahače Tatra, žádají Ukrajinci reportéra Aktuálně.cz

Ukrajinským jednotkám by se k přesunu těžké vojenské techniky hodily mohutné stroje. Konkrétně české tahače Tatra, které mají na Ukrajině zvuk. "Mám vyřídit prezidentu Pavlovi, jestli by sem Češi nemohli nějaké dodat," líčí reportér Aktuálně.cz Martin Novák v nové epizodě podcastu E40: napříč kontinentem.

Reportér se nachází v Sumské oblasti zhruba na půl cesty mezi Kyjevem a Charkovem. Pohyboval se s několika ukrajinskými jednotkami poblíž frontové linie na severovýchodě země. Na jaře 2022 tudy vedl jeden z ruských útoků.

"Úkolem jednotek v Sumy je zabránit, aby se podobná ofenziva opakovala," říká Martin Novák přímo z Ukrajiny v nové epizodě podcastu E40: napříč kontinentem.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/podcast-e40-ukrajina-reporter/r~4ab092402f1711ef9a9dac1f6b220ee8/

[>-] V [UA]

R. Tesařík 21.6.2024 17:51

A další chytrej fridolín.

M. Ilsner 21.6.2024 17:50

on kdyby byl zabalenej, tak by se špatně jedl

J. Franke 21.6.2024 17:50

V kyselosti. Čerstvý sýr je sladký, tvaroh kyselý.

A. Dudík 21.6.2024 17:49

VIKTORE, ochutnej Rokfór. :-P:-P:-P

L. Novák 21.6.2024 17:46

;-D To jsou paradoxy! Typicky kocourkovské... :-P

S. Lazárek 21.6.2024 17:45

V Olmíku v Globusu mají Klášterní romadur, je skvělý a nikde jinde jsem ho neviděl. A dneska jsem se stavil v Pacově u Klátila, vonělo mi celý auto:-)

P. Pavel 21.6.2024 17:43

Taky, skvělá záležitost. A U Tygra si někdy dáváme rozdělaný pivní sýr s topinkou jako předkrm.

L. Novák 21.6.2024 17:43

Na vojně to byl hranatý romadur. Ještě nebyl přezrálý, takže ani tolik nesmrděl... ;-)

P. Han 21.6.2024 17:43

V tom případě jistě pil víno, neboť v něm je pravda. :-P

L. Novák 21.6.2024 17:41

Jaký je vlastně zásadní rozdíl mezi tvarohem a mlékem sraženým syřidlem? Pamatuju si, že když z obchodu donesené mléko (v komunistických láhvích) už bylo nakyslé, tak jsme ho nechali při pokojové teplotě zkysnout na kyšku a pak mírným ohřátím a zcezením přes jemné síto oddělili tvarohovou hmotu od syrovátky.... Domnívám se, že je to v podstatě totéž, jenom jinou metodou. Mýlím se? ? ;-)

P. Pavel 21.6.2024 17:39

A to je dobře, akorát že tady v Hostíku neprší což by bylo dobré, abych nemusel zalévat zahradu. Jinak to byl den jako zvon, na přehradě bylo narváno.

R. Walker 21.6.2024 17:39

Pro pravdu se lidé nejvíc zlobí?

P. Han 21.6.2024 17:37

Romadur je hranatej. ;-D

Ale kromě toho se dělá jinak a chutná jinak. A jaký je rozdíl mezi romadurem a limburgerem? ;-)

V. Sember 21.6.2024 17:37

Ano. Chutná mi oboje.

L. Novák 21.6.2024 17:36

Tyhle smradlavé §račky jsem jedl jenom kdysi na vojně (za komunistické totality), kvůli zajištění si dostatku bílkovin v mizerné stravě, kterou jsme jako záklaďáci dostávali. Navíc, bylo jich nadbytek, protože je skoro nikdo nejedl. Krmili jimi (po odstranění hliníkové fólie - obalu ) prasata.

Při dnešním výběru sýrů by mě ani neenapadlo si koupit syrečky, tvarůžky, romadur či jak se ty shnilé fermentované tvarohy jmenují... :-P

V. Sember 21.6.2024 17:35

Něco si o něm přečtěte, než začnete pindat.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_Vondra

J. Franke 21.6.2024 17:34

Hmmm... Soused alkoholik je vyschlý jako treska.

R. Walker 21.6.2024 17:34

Už poprchává

J. Franke 21.6.2024 17:33

Romadur se vyrábí z mléka sraženého sýřidlem a tvarůžky z tvarohu. Rozdíl je i v obsahu tuku, který je v tvarůžkách minimální a v celkovém výrobním postupu.

Společné mají zrání pod mazem a intenzivní byť rozdílnou vůni.

J. Kombercová 21.6.2024 17:33

Tady si kdekdo bere do úst buď Čapka nebo Horákovou nebo holokaust...

V. Sember 21.6.2024 17:33

Studená vlna ze západu přešla přes Prahu. Téměř okamžitě klesla telota z 32 °C na 24 °C.