Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Hlavně že má Karolína dobrou náladu
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Boleslav 23.12.2012 20:25Re: Církev hamižná a chamtivá Zákon se týká více církví, ne jen jedné. Soudních sporů budu určitě řádově míň. |
O. Kadlec 23.12.2012 19:51Re: Církev hamižná a chamtivá Nic se nestane ani když to zůstane obci. Chtěl bych aby jim toho zůstalo co nejvíc pokud to užívají. Touhle vlašťovičkou začíná dlouhé, roční jaro - vyjasňování, co jó a co né. Bolšáni se třeba vzteknou, ale obcím i církvi to prospěje. |
P. Vandas 23.12.2012 19:55Re: Církev hamižná a chamtivá Ano. Klidně budu fandit obci. Avšak když to budou třeba Dominikáni, nic hrozného se nestane. |
S. Lazárek 23.12.2012 19:06Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce a chlapi, nežerte tolik, ať vám o svátcích neprdne hercna!.....:-) |
J. Franke 23.12.2012 19:09I Vám krásné svátky... Povolil jsem si vánoční přežírání, jelikož odepřít si ty dobroty, by byl nesporně veliký hřích, když už si s tím všichni dali tolik práce. To musíte uznat, že je docela pádný důvod, hercna nehercna... ;-) |
J. Kombercová 23.12.2012 19:16Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Nápodobně, pane Lazárku, se vším všudy. :) |
J. Václavíková 23.12.2012 19:19Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Také přeji krásné vánoce všem. |
P. Vandas 23.12.2012 19:20Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Stasi i Tobě přeji krásné a požehnané Vánoce. |
J. Boleslav 23.12.2012 19:22Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Také Vám přeju krásné a klidné Vánoce, bez prdnuté hercny. :-) |
P. Vandas 23.12.2012 19:38Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Přeji Vám krásné a požehnané svátky Vánoční též, pane Boleslave. Rád Vás čtu. |
J. Boleslav 23.12.2012 19:43Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Děkuji p. Vandasi, přeju Vám krásné svátky též. Taky si rád čtu Vaše moudré příspěvky. :-) |
H. Lukešová 23.12.2012 19:39Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce I já přeji všem požehnané Vánoce a šťastný nový rok. Krásné Vánoce křesťanům popřál i izraelský prezident Šimon Peres. http://eretz.cz/2012/12/prezident-simon-peres-popral-krestanske-komunite-hezke-vanoce/ |
S. Netzer 23.12.2012 19:46Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Šimon Peres je úžasná osobnost. Není divu, že nemůže vystát svého ministerského předsedu. |
H. Lukešová 23.12.2012 19:54Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce Ano, Š.Peres je veliký izraelský státník. Ale stejně významná osobnost je i B.Netanjahu. Jeho mladší bratr Jonathan Netanjahu se účastnil osvobozovací akce v Entebbe, kdy teroristé OOP unesli izr.letadlo s izraelskými a židovskými civilisty, Izraelci osovobodili téměř všechna rukojmí. Joni padl. A to, že pan Bibi boduje je také tím, že jsou palestinští Arabové neústupní. A Bibi slibuje, že zajistí bezpečí před teroristickými útoky. |
J. Franke 23.12.2012 18:26Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Bramborový salát je hotov a odpočívá na balkoně, těsto na vánočku právě začalo kynout a tak mám dost času naložit maso z kotlety na řízky. Sice neuvidím zlaté prasátko, ale risknu to i tak. Ostatně už jsem v životě viděl sviní až až... |
J. Boleslav 23.12.2012 18:29Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Salát už taky na verandě máme, odležený je jistě lepší. Místo řízků už máme naporcovanou rybku a sviním se budeme alespoň zítra snažit vyhýbat, jak jen to půjde. :-) |
P. Vandas 23.12.2012 18:32Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Salát už ženuška vytvořila, ale já ještě neochutnal z výše uvedených důvodů. Jenom do něj ještě nedala majonézu, neb jsem jí slíbil, že udělám majonézu domácí. Problém je v tom, že jsem líný. |
J. Boleslav 23.12.2012 18:35Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Když celý rok tak pilně pracujete, můžete si přece alespoň o Vánocích užít trochu zaslouženého odpočinku. |
P. Vandas 23.12.2012 18:41Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník No, já hlavně nevím, jak se ta majonéza dělá.:-):-) |
J. Boleslav 23.12.2012 18:47Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník No tak to máte docela blbý. Já ji vyrábím u Hellmansů. |
J. Václavíková 23.12.2012 18:49Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Majonéza je jednoduchá, ale na Tatarku jsem si brala recept od místního gurmána, ale zatím nebylo třeba ji dělat. |
J. Franke 23.12.2012 18:58Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Tatarka domácí, jakož to i majonéza je chutí zcela nesrovnatelná s průmyslově vyráběnými. Je to úplně jiný level. Tatarku dělám z majonézy přidáním nadrobno nakrájené cibule, sladkokyselé okurky a kaparů. Pak něco hořčice, sardelové pasty, vorčestru, špetku cukru a v moždíři utlučeného bílého pepře. Majonézu dělám nadvakrát. Nejdřív metlou šlehám osolené žloutky a po kapkách přidávám slunečnicový olej, který dodá majonéze úžasnou chuť. Až hmota náležitě zhoustne, přidám citronovou šťávu a pak opět olej, až zhoustne podruhé. Toť vše. |
S. Netzer 23.12.2012 19:04Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník "Vorčestr" je nádhera. :-))) |
J. Franke 23.12.2012 19:07Worcestershire sauce je určitě lepší... nehleďte na drobnosti, výsledek je důležitý... ;-) |
S. Netzer 23.12.2012 19:11Re: Worcestershire sauce je určitě lepší... Tak. Mně se se zdejšími ingrediencimi nikdy nepodařilo vytvořit správnou tatarskou omáčku, jak ji znám z Česka. Nevím proč |
J. Franke 23.12.2012 19:23Základ chuti je olej... Zkoušel jsem olivový, je to hrůza, je příliš aromatický, ovšem může to někomu chutnat, proč ne... Řepkový, hnus... Obyčejný tzv. "stolní" o něco lepší hnus. Zkrátka mým chuťovým pohárkům zcela vyhovuje olej slunečnicový, který dodá majonéze takové lehké kouřové aroma. Od té doby nepoužívám nic jiného. No a místo octa citron, to je druhá vychytávka. To ostatní už není limitující, snad ještě okurky. Doma zavařené jsou nejlepší, protože jste na jejich chuť zvyklá. Tož tak... |
S. Netzer 23.12.2012 19:29Re: Základ chuti je olej... Zkusím, děkuji. Jen aby se mi i tentokrát pokus o majonézu nezvrhl v sauce hollandaise. |
J. Franke 23.12.2012 19:53Re: Základ chuti je olej... To se stane každému.... Tady hraje hlavní roli teplota žloutků a oleje. Měla by být pokojová. Pokud jsou teploty příliš rozdílné, majonéza se srazí. Náprava je ovšem jednoduchá, začnete znovu a když se dílo daří, přidáváte onu "sraženinu" až do vítězného konce. Stejně tak se srazí, když se budete snažit dát více oleje, než jsou žloutky schopny přijmout. |
P. Vandas 23.12.2012 19:40Re: Základ chuti je olej... Mám k dispozici slunečnicový, olivový, nebo Mogul. Už vím , který použiji. |
J. Kombercová 23.12.2012 19:05Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník Shlédla jsem reportáž o kvalitě různých majonéz, jedna z nich - výrobce nevím - měla, považte, celá dvě procenta z obsahu náznaku vejce.No nekupte to. Také si majonézu dělám. |