29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

Hlavně že má Karolína dobrou náladu

Karolina Speedy Peake, držitelka národního rekorduv krátkosti sezení na ministerském křeslu, má dobrou náladu a směje se a přísahá na holý pupek. Ještě že se nemračí, to bychom měli pokažené vánoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 23.12.2012 20:25

Re: Církev hamižná a chamtivá

Zákon se týká více církví, ne jen jedné. Soudních sporů budu určitě řádově míň.

O. Kadlec 23.12.2012 19:51

Re: Církev hamižná a chamtivá

Nic se nestane ani když to zůstane obci. Chtěl bych aby jim toho zůstalo co nejvíc pokud to užívají.

Touhle vlašťovičkou začíná dlouhé, roční jaro - vyjasňování, co jó a co né. Bolšáni se třeba vzteknou, ale obcím i církvi to prospěje.

P. Vandas 23.12.2012 19:55

Re: Církev hamižná a chamtivá

Ano. Klidně budu fandit obci. Avšak když to budou třeba Dominikáni, nic hrozného se nestane.

S. Lazárek 23.12.2012 19:06

Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

a chlapi, nežerte tolik, ať vám o svátcích neprdne hercna!.....:-)

J. Franke 23.12.2012 19:09

I Vám krásné svátky...

Povolil jsem si vánoční přežírání, jelikož odepřít si ty dobroty, by byl nesporně veliký hřích, když už si s tím všichni dali tolik práce. To musíte uznat, že je docela pádný důvod, hercna nehercna... ;-)

J. Kombercová 23.12.2012 19:16

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Nápodobně, pane Lazárku, se vším všudy. :)

J. Václavíková 23.12.2012 19:19

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Také přeji krásné vánoce všem.

P. Vandas 23.12.2012 19:20

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

 Stasi i Tobě přeji krásné a požehnané Vánoce.

J. Boleslav 23.12.2012 19:22

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Také Vám přeju krásné a klidné Vánoce, bez prdnuté hercny. :-)

P. Vandas 23.12.2012 19:38

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Přeji Vám krásné a požehnané svátky Vánoční též, pane Boleslave. Rád Vás čtu.

J. Boleslav 23.12.2012 19:43

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Děkuji p. Vandasi, přeju Vám krásné svátky též. Taky si rád čtu Vaše moudré příspěvky. :-)

H. Lukešová 23.12.2012 19:39

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

I já přeji všem požehnané Vánoce a šťastný nový rok. Krásné Vánoce křesťanům popřál i izraelský prezident Šimon Peres.

http://eretz.cz/2012/12/prezident-simon-peres-popral-krestanske-komunite-hezke-vanoce/

S. Netzer 23.12.2012 19:46

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Šimon Peres je úžasná osobnost. Není divu, že nemůže vystát svého ministerského předsedu.

H. Lukešová 23.12.2012 19:54

Re: Všem vám přeji krásné a požehnané Vánoce

Ano, Š.Peres je veliký izraelský státník. Ale stejně významná osobnost je i B.Netanjahu. Jeho mladší bratr Jonathan Netanjahu se účastnil osvobozovací akce v Entebbe, kdy teroristé OOP unesli izr.letadlo s izraelskými a židovskými civilisty, Izraelci osovobodili téměř všechna rukojmí. Joni padl. A to, že pan Bibi boduje je také tím, že jsou palestinští Arabové neústupní. A Bibi slibuje, že zajistí bezpečí před teroristickými útoky.

J. Franke 23.12.2012 18:26

Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Bramborový salát je hotov a odpočívá na balkoně, těsto na vánočku právě začalo kynout a tak mám dost času naložit maso z kotlety na řízky. Sice neuvidím zlaté prasátko, ale risknu to i tak. Ostatně už jsem v životě viděl sviní až až...

J. Boleslav 23.12.2012 18:29

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Salát už taky na verandě máme, odležený je jistě lepší. Místo řízků už máme naporcovanou rybku a sviním se budeme alespoň zítra snažit vyhýbat, jak jen to půjde. :-)

P. Vandas 23.12.2012 18:32

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Salát už ženuška vytvořila, ale já ještě neochutnal z výše uvedených důvodů. Jenom do něj ještě nedala majonézu, neb jsem jí slíbil, že udělám majonézu domácí. Problém je v tom, že jsem líný.

J. Boleslav 23.12.2012 18:35

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Když celý rok tak pilně pracujete, můžete si přece alespoň o Vánocích užít trochu zaslouženého odpočinku.

P. Vandas 23.12.2012 18:41

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

No, já hlavně nevím, jak se ta majonéza dělá.:-):-)

J. Boleslav 23.12.2012 18:47

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

No tak to máte docela blbý. Já ji vyrábím u Hellmansů.

J. Václavíková 23.12.2012 18:49

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Majonéza je jednoduchá, ale na Tatarku jsem si brala recept od místního gurmána, ale zatím nebylo třeba ji dělat.

J. Franke 23.12.2012 18:58

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Tatarka domácí, jakož to i majonéza je chutí zcela nesrovnatelná s průmyslově vyráběnými. Je to úplně jiný level. Tatarku dělám z majonézy přidáním nadrobno nakrájené cibule, sladkokyselé okurky a kaparů. Pak něco hořčice, sardelové pasty, vorčestru, špetku cukru a v moždíři utlučeného bílého pepře.

Majonézu dělám nadvakrát. Nejdřív metlou šlehám osolené žloutky a po kapkách přidávám slunečnicový olej, který dodá majonéze úžasnou chuť. Až hmota náležitě zhoustne, přidám citronovou šťávu a pak opět olej, až zhoustne podruhé. Toť vše.

S. Netzer 23.12.2012 19:04

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

"Vorčestr" je nádhera. :-)))

J. Franke 23.12.2012 19:07

Worcestershire sauce je určitě lepší...

nehleďte na drobnosti, výsledek je důležitý... ;-)

S. Netzer 23.12.2012 19:11

Re: Worcestershire sauce je určitě lepší...

Tak. Mně se se zdejšími ingrediencimi nikdy nepodařilo vytvořit správnou tatarskou omáčku, jak ji znám z Česka. Nevím proč

J. Franke 23.12.2012 19:23

Základ chuti je olej...

Zkoušel jsem olivový, je to hrůza, je příliš aromatický, ovšem může to někomu chutnat, proč ne... Řepkový, hnus... Obyčejný tzv. "stolní" o něco lepší hnus. Zkrátka mým chuťovým pohárkům zcela vyhovuje olej slunečnicový, který dodá majonéze takové lehké kouřové aroma. Od té doby nepoužívám nic jiného. No a místo octa citron, to je druhá vychytávka. To ostatní už není limitující, snad ještě okurky. Doma zavařené jsou nejlepší, protože jste na jejich chuť zvyklá. Tož tak...

S. Netzer 23.12.2012 19:29

Re: Základ chuti je olej...

Zkusím, děkuji. Jen aby se mi i tentokrát pokus o majonézu nezvrhl v sauce hollandaise.

J. Franke 23.12.2012 19:53

Re: Základ chuti je olej...

To se stane každému.... Tady hraje hlavní roli teplota žloutků a oleje. Měla by být pokojová. Pokud jsou teploty příliš rozdílné, majonéza se srazí. Náprava je ovšem jednoduchá, začnete znovu a když se dílo daří, přidáváte onu "sraženinu" až do vítězného konce. Stejně tak se srazí, když se budete snažit dát více oleje, než jsou žloutky schopny přijmout.

P. Vandas 23.12.2012 19:40

Re: Základ chuti je olej...

Mám k dispozici slunečnicový, olivový, nebo Mogul. Už vím , který použiji.

J. Kombercová 23.12.2012 19:05

Re: Dobrý večer ze zasněžené Svobodné Republiky Králický Sněžník

Shlédla jsem reportáž o kvalitě různých majonéz, jedna z nich - výrobce nevím - měla, považte, celá dvě procenta z obsahu náznaku vejce.No nekupte to.

Také si majonézu dělám.