20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

Chytrá horákyně náš vzor

Ani oblečený ani nahý, ani majitel ani nemajitel, ani s pindíkem ani ve slipech, tak je dnes Andrej Babiš ve vztahu k Agrofertu. Přesun firmy do svěřeneckých fondů řízených jeho lidmi samozřejmě neřeší žádný střet zájmů. Však také Babišovi konkurenti se netají úmyslem do nepříjemně úspěšného soupeře šít ze všech sil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 5.2.2017 19:13

Re: Le Pen hovoří o revoluci,

No právě...

R. John 5.2.2017 18:56

Jen aby jí podvodnici nezašili...

... to by byla rána pro národovčíky...ale třeba by to zezadu kočíroval a mentoroval ten náš novej mentor ... taková národovčická výpomoc... Konvička by mu píchnul .. i Pitomio by přispěl do mlýna ... Kádry jsou... jen je využít... nenechávat ty talenty ladem...

M. Mařák 5.2.2017 19:04

Re: Le Pen hovoří o revoluci,

Teď vysvětluje ekonomický patriotismus, další klasika...

R. Tesařík 5.2.2017 19:06

Re: Le Pen hovoří o revoluci,

Nebojte se. Vyhraje zase nějakej komouš. Teď tam máte jednoho, tak si to užijte.

J. Vobr 5.2.2017 19:12

Re: Le Pen hovoří o revoluci,

Franke už komouše vymítá ... jsou bez šance !!!

:-)))

:-)))

M. Mařák 5.2.2017 19:14

Re: Le Pen hovoří o revoluci,

Všechno je lepší než Le Pen.

R. John 5.2.2017 19:08

To celoživotní netáhlo....

...ta přísavka tomu rozumí.Rozená ekonomka...máte tam štěstí... tady jeden prognostik říká to samé co ona...ale ten je už vodkecanej... spoléhám na mentora...

J. Franke 5.2.2017 18:16

Z jiného soudku...

Miluji staré kuchařské knihy. Nejen jako zdroj tradice, ale hlavně pro jejich neznalost používání dnes všudepřítomných polotovarů a hlavně pro úžasný jazyk, dnes zapomenutý.

Příkladně: "... k obarvení použijte breton, koupíte u materialisty...". Nebo včera večer, když jsem se se zájmem koukal na recept na makovou nádivku z pera Marie Janků Sandtnerové, stálo tam mimo jiné: "... přidejte jednu nastrouhanou hořkou mandli...". Ale kde ji vzít, už tam nenapíše! Tak jsem místo toho nastrouhal tři meruňková jádra, jelikož jsem nic podobného doma neměl.

Nicméně zkušenosti typu, vařit jíšku nejméně 3/4 hodiny, aby mouka nebyla v polévce cítit, jsou k nezaplacení a dnes jsou mnohdy zcela opomíjené. Tak a máte to!!!

P. Vandas 5.2.2017 18:21

Re: Z jiného soudku...

No jo. Paní Rettigová musela v té kuchyni dost rachotit, neb do jídel všechno vrážela. :-):-):-)

M. Mařák 5.2.2017 18:26

Re: Z jiného soudku...

Znáte ji? Pokud ne, doporučuji:

http://www.kosmas.cz/knihy/172192/ceska-kuchyne-za-dob-nedostatku/

J. Franke 5.2.2017 18:49

Re: Z jiného soudku...

Tuto kuchařku opravdu neznám, ale po válce může hodit!!!

R. Tesařík 5.2.2017 19:10

Re: Z jiného soudku...

No vidíte, bílej sex vám jde líp:-))

R. John 5.2.2017 19:15

Mám tu jednu z Ameriky...

..za krize borec živil deset dětí za pár centů na den... to jsou recepty... tráva místo špenátu a podobně... jeden čas, na starém Psu jsem z ní sem psal recepty... říkal jsem si, že by se to mohlo hodit...

J. Vobr 5.2.2017 18:29

Re: Z jiného soudku...

Mistryně kuchařského umění, paní Anuše Kejřová, reformátorka české kuchyně, vnesla do vaření radost. Oproti Magdaleně Dobromile Rettigové používala navíc ještě jednu ingredienci. Snahu o úspornost. Osobně si moc ráda její neobyčejný lidský příběh připomínám a nadšeně vítám nové vydání její Zlaté úsporné kuchařky, za kterou stojí šikovný tým nakladatelství MOTTO Praha. Kniha je plná skutečně úsporných a vyzkoušených předpisů s rozpočty a obohacená praktickými radami pro hospodyňky. Možná máte doma nějaký stařičký výtisk, který mám ve své knihovně i já, ale rozhodně se vyplatí pořídit si nové vydání této dokonalé kuchařské knihy, třeba jen proto, že obálku půvabně namalovala Iva Hüttnerová a dala jí takový ten nefalšovaný pocit domácího štěstí, který umí dát jen ona. Kniha má 648 stran, byl aktualizován pouze pravopis, modernizován slovosled a doplněn výčet surovin tam, kde nebyl kompletní. Pokud po krásné a nestárnoucí kuchařské knížce toužíte, můžete si ji objednat teď a tady. Když už jste našli důvod doplnit svou knihovnu, přicházím za vámi se zajímavou výzvou.

P. Vandas 5.2.2017 18:43

Re: Z jiného soudku...

Voni Vobr z toho soudku vyvalili sebrané spisy a 600 stranách? To už vypadá skoro na dílo F.A.Hayeka. :-):-):-)

J. Vobr 5.2.2017 18:47

ZKONTROLUJTE SI TROUBU !!!

https://www.youtube.com/watch?v=AJI-QXo91YQ

__________________________________________

:-)))

R. John 5.2.2017 18:48

Podívejme na rozežrance...

... jen vybraná menu a soustíčka by papal... chlebíček s lišákem mu už nejede... jelena úsporně nahradil daňkem a podlévá úsporně frankovkou místo portským.. .. já se picnu .. ty lidi nevědí už co sežrat... takhle nic nevybudujeme... :-)

P. Vandas 5.2.2017 18:53

Re: Podívejme na rozežrance...

Von ten Vobr je tak rozmazlenej, že neví už co by. Poznal jsem to, když ze mne tahal rozumy, jak uvařit chlebovku, kterou ovšem já zařadil na jídelníček z opravdové nouze. :-):-):-)

R. John 5.2.2017 19:00

Michelská pekárna prodává kvásek...

.. jednou týdně... ale nenašel jsem na kváskovou polévku odvahu... Jinak chlebová se dělala i na sladko.. píšou recepty v knize "Vánoce v české kultuře"...radši si dám ale buřtíka.. klidně i s chlebem...

P. Vandas 5.2.2017 19:04

Re: Michelská pekárna prodává kvásek...

A já pořád , co mi v té chlebové polévce chuťově chybělo. Asi ty kvasnice. :-):-):-)

R. John 5.2.2017 19:12

Chlebová se dělala z kvásku...

... rozvařit chleba není pravá chlebová...

P. Vandas 5.2.2017 19:16

Re: Chlebová se dělala z kvásku...

Zkusím to znovu, neb ta má se jíst dala, ale nebylo to totéž, co jsem si pamatoval z dětství. :-):-):-)

P. Vandas 5.2.2017 18:05

Slyšíte ten sykot? :-):-):-)

H. Balzám 5.2.2017 18:11

Re: Slyšíte ten sykot? :-):-):-)

Splašili se vám hadi!?! :-)

P. Vandas 5.2.2017 18:12

Re: Slyšíte ten sykot? :-):-):-)

Došel jsem si pro pivo. :-):-):-)

M. Mařák 5.2.2017 18:18

Re: Slyšíte ten sykot? :-):-):-)

Vyrazil jsem na kole k Pakistánci, také již mám jedno vychlazené.

M. Mařák 5.2.2017 18:14

Slyším, právě poslouchám dnešní

proslov Marine Le Pen.

P. Vandas 5.2.2017 18:15

Re: Slyším, právě poslouchám dnešní

A co říká ta paní? :-):-):-)

M. Mařák 5.2.2017 18:16

Re: Slyším, právě poslouchám dnešní

Jsem na začátku, zatím hovoří o jakémsi nacionálním trezoru...

P. Vandas 5.2.2017 18:18

Re: Slyším, právě poslouchám dnešní

No jo. Raději nebudu jedovatý, Vy byste se do mne hned pustil. :-):-):-)