6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

Absurdní ironie

Je to absurdní ironie, že zrovna v tuhle sobotu zemřel zřejmě největší současný politický padouch, hlava autenticky komunistického režimu v Severní Koreji, masový mučitel a vrah Kim Čong-il.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Doušek 21.12.2011 0:00

Re: Neříká se také "Hubník " ?

P.S. Kroupy nesmíte rozvařit a po uvaření je řádně properte ve vodě, aby se nelepily.

R. John 21.12.2011 0:00

Tak kroupy mám vařené již v mrazáku

  připravené na "Nastavenou kaši". Tak to prubnu, tedy, jestli letos neprasknu, tak nikdy. :-)))

  Jinak , ke smaženému kapru si dovolím doporučit jablkový křen, to je přímo paráda.

F. Doušek 20.12.2011 23:55

Re: Neříká se také "Hubník " ?

Vyprané a uvařené střední kroupy jsou základem. Ty se promíchají s osmaženou cibulkou a uzeným, namočenými nasekanými sušenými houbami, třeným česnekem, osolí, opepří, trocha majoránky, lžíce rozpuštěného sádla a ve vymazaném pekáčku nechá zapéci. 

Zkuste to.

M. Ilsner 20.12.2011 23:54

Re: Neříká se také "Hubník " ?

Hubník je něco jiného, to je spíš jakýsi koláč a místo ovoce houby. Kuba je myslím z krup.

R. John 20.12.2011 23:46

Neříká se také "Hubník " ?

  a  z rýže, nebo jáhel ?

R. John 20.12.2011 23:43

Dobrou noc .

F. Doušek 20.12.2011 23:43

Re: A který , Na sladko, nebo na slano ?

Na slano - se sušenými houbami a dobrým uzeným, řádně očesnekovaný (recept po babičce od Klatov).

P. Vandas 20.12.2011 23:39

Re: Pane Vandasi, jste tu ?

To se mi zdá optimální. Asi to zkusím. Díky mnohokrát. Díky a dobrou noc.

R. John 20.12.2011 23:32

A který , Na sladko, nebo na slano ?

R. John 20.12.2011 23:31

Pane Vandasi, jste tu ?

  Z Knížecí, to je u Ženských domovů, jede autobus č. 217, přes Klamovku na Malovanku, jede to 23 minut.

Zde jsou časy, 7 . 58,     8. 18,       8. 25,      8. 45  ,  8. 57.    

F. Doušek 20.12.2011 23:22

Re: A kdopak budete dělat rybu v aspiku ?

U nás nesmí chybět kuba.

F. Doušek 20.12.2011 23:20

Re: Končím....

Noc je ještě mladá - právě nastupuji.

J. Václavíková 20.12.2011 23:17

Re: Aha pane Berko, dělate takzvaný "zednický" salát, ten jsem dělal babičce a tatíkovi,

Elektrickou. Pan John už Vám recept dal, ale jestli chcete jednodušší (ty další ingredience přidávám až do salátu), tak do velkého hrnku dva žloutky, šlehat tak dlouho, až to vypadá jako majonéza (tuto fázi neuspěchat), pak začít přilévat olej, zpočátku pomalu. Hrnek asi půllitrový, můžete udělat plný.

R. John 20.12.2011 23:10

Nejkratší je to z Pohořelce,

 čili 22 z Klárova, ale nevím jak pojede, snad ano, ničemu bránit nebude.  Chotkovou nahoru , ale nešel bych přes Jelení příkop, Hrad bude zavřen, tutově. Musel byste šlapat pěšky na Pohořelec, takže to vidím na tu dvadvacítku. Nebo vystupte na Malostranské a Nerudovkou nahoru. Autobus neznám, nejezdím s nima. Ale mrknu na vedení linek, ještě se ozvu, tak za deset minut.

P. Vandas 20.12.2011 22:59

Re: Kam se hrabe kupovaná, to je řiťoch,

Tak díky pane Johne. Jestli ještě nespíte, tak Vás poprosím o radu. Zítra pojedeme do Prahy a v 8:00  , zaparkujeme u kamaráda na Smíchově v pivovaru. A přemýšlím, jak se s tolika dětmi dostat, co nejsnáz na Hradčanské nám. Kdysi jsem jezdil od tanku autobusem na Strahov a nevím, zda tam ještě jezdí autobus na Malovanku. Jinak to seknu metrem až na stanici Hradčanská a zkusím proniknout do Hradu od Prašného mostu. Když bude ucpáno tak přes Brusnici a Nový svět a když ani tudy tak přes Loretánské nám. obchvatem z týla. Je to tak dobře?

R. John 20.12.2011 22:47

Kam se hrabe kupovaná, to je řiťoch,

 Hezky žlutky oddělím od bílku, šoupnu do žejdlíku, přidám ocet, cukr, sůl a pepř, zapnu elektrické metly a hezky rozšlehám, potom , když žloutky se spojí s ingrediencema a pění, pomalu za šlehání přilévám olej, krásně to nabíhá a houstne. Za chvilku mám pulitr skvělé majonezy. A kdyby se to zdrclo, někdy jednou za pár let se to povede, rychle přilévaný olej je příčinou, tak se vezmou zase žloutky, stačí dva a pomalu se po lžičkách přidává ta zdrclá majoneza, no, a to je vše. Brnkačka, znáte to pane Vandasi.

P. Vandas 20.12.2011 22:26

Re: Aha pane Berko, dělate takzvaný "zednický" salát, ten jsem dělal babičce a tatíkovi,

Myslíte metlu?

J. Václavíková 20.12.2011 22:15

Re: Aha pane Berko, dělate takzvaný "zednický" salát, ten jsem dělal babičce a tatíkovi,

Máte ruční šlehač?

M. Ilsner 20.12.2011 22:12

Re: Končím....

nepřehánějte, to bych nevydržel, do dvou stačí až až ... :-)

P. Vandas 20.12.2011 22:12

Re: Aha pane Berko, dělate takzvaný "zednický" salát, ten jsem dělal babičce a tatíkovi,

Tak majonézu jsem ještě vyrobit nezkusil.

H. Lukešová 20.12.2011 22:10

Re: Maršálku polní

Tak jo, mějte se.

R. John 20.12.2011 22:09

A kdopak budete dělat rybu v aspiku ?

  Já pár porcí udělám, pekáček ,  k obědu na Štedrý den, sice je to nimračka, řádně vykostit kapra, ale stojí to zato.

P. Vandas 20.12.2011 22:09

Re: Končím....

Nějak to vymyslím a provedu. Zatím nás jede z rodiny 18 ks. V 7:15 vyrážíme na Smíchov a potom snad na Hradčanské náměstí. Uvidíme, někde se připojíme na trase.

J. Kombercová 20.12.2011 22:08

Re: Pane Johne

Já tak závidím těm vašim děvčatům, pánové... můj muž umí jen polévku z pytlíku a utopence. Tak peču, vařím, smažím sama.

H. Lukešová 20.12.2011 22:07

Re: Končím....

Také přeji dobrou noc.

R. Tesařík 20.12.2011 22:06

Re: Končím....

když tu strašíte do čtyř do rána, žádnej div.-)))

M. Ilsner 20.12.2011 21:59

Re: Končím....

že jooo ? já si tvrdě pospím do deseti :-)))

J. Kombercová 20.12.2011 21:58

Re: Končím....

Chtěla jsem vás požádat, pane Vandasi, abyste i za mne se s panem prezidentem rozloučil, ale protože by to bylo stejně jen myšlenkou, půjde to asi i takhle rovnou ode mne. Tak se opatrujte.

R. John 20.12.2011 21:58

Aha pane Berko, dělate takzvaný "zednický" salát, ten jsem dělal babičce a tatíkovi,

   Ti něměli rádi ten co chutnal mě a máti, majonézový.  I když druhá babča dělala majonézu vařenou ze žloutků, to mě sice jelo, ale miluji majonézu z oleje. A k tomu láku, já s ním ředím i hořčici, také hustou domácí majonézu, přidám lžičku hořčice, kremžské, a touto řídčí hmotou  potom polévám vajíčka na chlebíčcích.  Jinak díky za radu a ochotu  , podělit se o receptík. :-)

M. Ilsner 20.12.2011 21:58

Re: Tak já dělám vše již ve čtvrtek k večeru,

Máte to zmáknutý, jak vidno. Zkusím to aplikovat, dík za tip :-)