20.6.2019 | Svátek má Květa



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


Je to příliš krásné



Výpis zvoleného vlákna. Zobrazit celou diskusi podle vláken, času
počet příspěvků: 24, poslední: 30.4.2018 6:07, přehled diskusí

Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:15

nacpané čili papričkami. Ufff, jsem celý zpocený a mám rudou hlavu jako komouš Skála a nacionální bolševik Okamura.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: K. Berka Datum: 29.4.2018 21:17

To je trestuhodná provokace!

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: K. Janyška Datum: 29.4.2018 21:20

MM, vy jste ale rudohlavý z jiných důvodů... Dzp.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:44

Také si Vás vážím...

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: J. Jelínek Datum: 29.4.2018 21:28

Recept !!!!!! A ještě kouzelné slůvko - hned!!!!

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:41

Nic převratného, kuře posypete majoránkou, tymiánem, pepřem a solí, nebo čím chcete, nacpete papričkami a položíte ho do pekáče na lůžko s nastrouhanými kolečky cibule, přičemž ho obložíte nařezanými bramborovými kotouči ve slupce a dáte na něj pár kousků másla.

Zhruba dvě hodiny při 160 stupních v troubě, po hodině napícháte vidličkou, aby vytekla šťáva a pak občas tou šťávou kuře poléváte.

Děcka milují kuřecí šips, tu opečenou kůrčičku.

Jako příloha salát s octem, olivovým olejem, česnekem, cibulí, solí, pepřem a hořčicí.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:43

Jo, zapomněl jsem na to, že pekáč musíte namastit. Já používám olivový olej.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: R. Tesařík Datum: 29.4.2018 22:06

Oliváč je zbytečnej . Teplem ztratí chuť..Když tak po dokončení trošku syrovýho.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 22:10

Používám ho na všechno, i když jsem se poslední dobou vrátil i k máslu a sádlu.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: J. Schořík Datum: 29.4.2018 22:17

Souhlasím s Tesaříkem. Já másluju. A peču teda ve skle dvě hodiny při 150 přikryté a pak půl hoďky bez přikrytí pro kůrku..

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 22:23

Při přikrytém je z toho dušenina, jednou jsem to kdysi zkusil a již se k tomu nevracím.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: J. Schořík Datum: 29.4.2018 22:24

Záleží jak moc podlijete a kolik dáte tuku. Mám rád když to maso samo odpadá z kostí.. Taky vařím pro děti :).

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: K. Janyška Datum: 29.4.2018 21:43

Viděl jsem vás na fotce a moc štíhlý tedy nejste. Spíše baček... Dzp.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:50

Cítím se dobře a baťoh se vším potřebný na hory pořád vytáhnu. Jsem taková mula, pásový Caterpilar, nebo co, pomalu, ale jistě.

Tak pět kilo bych mohl shodit, to jo.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: J. Schořík Datum: 29.4.2018 21:50

Ty chilli papričky ale do toho masa nic nepustí ne? Když to není naložené.. Nebo jsou v tom mase cítit (divil bych se)?

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:51

Jasně, že ne, to by bylo hned na rozvod...

:-)

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: J. Schořík Datum: 29.4.2018 21:57

Takže je to spíš recept na přípravu chilli papriček v kuřti :). Pomůže to alespoň jim?

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 22:07

Mně jo...

:-)

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Prokop Datum: 29.4.2018 21:51

Dvě hodiny při 160, to bych se bál vysušení.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:53

Neboj, stehna jsou pořád šťavnaté a v pohodě.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: P. Vandas Datum: 29.4.2018 22:10

Přikrýváš to kuře poklicí, nebo alobalem? :-):-):-) Ty brambůrky mne lákají.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 22:20

Ničím to nepřikrývám, jen to občas všechno polévám šťávou. Není to žádná sláva, nic převratného, ty brambory s cibulí prostě natáhnou tu šťávu a je to docela dobré.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Prokop Datum: 29.4.2018 21:50

Zkus to kuře někdy na grill narvat kopřivami.

Re: Kuře dozlatova pečené:
Autor: M. Mařák Datum: 29.4.2018 21:55

Mladé kopřivy jsou dobré, vařil jsem s nimi i bylinné pivo.