Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
KNIHA: Uzené budiž pochváleno
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Kanioková 14.7.2017 21:36:))))))))))
|
M. Prokop 14.7.2017 15:31Re: Uzení Úhoře u stánku s rybami na Andělu, Praha 5, každý pátek na trhu. Drahý, ale je. |
M. Valenta 14.7.2017 14:24Neudím jenom griluji. Udil můj děda Vincenc z vlastního prasete a já topil (je to už 50 let) švestkovým dřívím v ohništi vedoucí cihlovým komínkem k přenosné udírně, snesené k tomuto účelu z půdy a čas od času sledoval pootevřenými dvířky rostoucí tukové stalagmity na podlaze pod masem. Gril mám udělaný ze dna staré míchačky (pořádné železo s otvory po šroubech na dně, což pěkně od spodu podporuje hoření) a topím odpadovým dřívím co nasbírám na zahradě. Je toho třeba víc než dřevěného uhlí, ale stačí to. |
J. Hanzal 14.7.2017 11:47Re: Uzení Musím se omluvit za vyvolané chutě. ten uzený úhoř to byla vzpomínka z mládí, spíše z dětství, ale NÁRAMNÁ. |
R. Tesařík 14.7.2017 11:28Re: Uzení Jo byl, ale asi tak tři roky..pak zmizel, jako ostatní .... |
L. Písařík 14.7.2017 11:21Re: Uzení Souhlasím, ale kde sehnat úhoře. Monté zdražilo asi stokrát a tak na ně rybářské organizace vůbec nemají. V mládí pamatuji na uzeného halibuta, to bylo pomlaskáníčko a stál tehdy 8 Kčs za 10 deka, stejně jako šunka, ale byl. Asi v roce 1975 jsme byli na Rujaně a tam jsme se celý týden neživili skoro ničím jiným než uzenými rybami, byly vynikající a fantasticky laciné. Ještě pamatuji rybí hody na jihu Burmy tak před 15ti lety, taky vynikající a laciné. A ty krevety, garnáti a olíhně. Jedna účastnice výpravy dostala z krevet kopřivku, ale to jí nevadilo, natřela se tekutým pudrem ze santalového dřeva ( podle rad místního doktora), jak kopřivka slezla, vrhla se znovu na ně. |
R. Tesařík 14.7.2017 10:45Re: Uzení Na pstruha 40 minut. |
R. Tesařík 14.7.2017 10:44:-))) Dík.:-))) |
M. Moravcová 14.7.2017 10:38Re: Reklama zdarma ... vy musíte zasmradit všude. |
M. Moravcová 14.7.2017 10:37Hezké díky. Pěkné léto :-) |
J. Hanzal 14.7.2017 10:05Re: Uzení A takový uzený úhoř, ajjaj to je balada. |
M. Prokop 14.7.2017 10:04Re: Uzení Na lososa i pstruha stačí hodinka. |
M. Prokop 14.7.2017 10:04Re: Jako povídání No však pan Vlk taky píše, že jde o DOUZOVÁNÍ. |
J. Hanzal 14.7.2017 10:03Re: Jako povídání Cha, cha to jste mi připomenul příhodu mého známého. Taky udili s kamarádama a přitom se patřičně zahřívali, no a výsledek byl, že jim maso kdosi ukrad, poněvadž udírna byla na opačné straně zahrady než zahřívárna. Proto si hned na jaře postavili posezení právě na té opačné straně zahrady. |
J. Jelínek 14.7.2017 9:33Re: Jako povídání Správně píšete - na douzování. Jinak není nad klasickou udírnu s měřením teploty a s možností regulace teploty kouře. A musí se to hlídat, celou noc. Nejlépe s partou kamarádů, moc nechlastat, aby nedošlo k neštěstí. Je to celá věda. |
S. Ševeček 14.7.2017 8:57Re: Jako povídání Na dou-zování je akceptovatelná "lokomotiva" - topíte opatrně v tendru ovocným dřevem a v bubnu udíte. |
S. Ševeček 14.7.2017 8:55Tesaříkům sláva (Richard číslo pět ještě žije!) a panu Vlkovi taky. (grilovací brikety nee - moc hajcují - jedině dřevěné uhlí) |
K. Krejčů 14.7.2017 8:41Jako povídání dobrý, jako návod na uzení bezcenné. Udit v krbu je v podstatě pitomost, kouř k udírně musí být vedený delší rourou - cca 1,5 - 2 metry, aby kouř trochu zchladl. V krbu se maso nad ohněm spíše upeče než vyudí. No, proti gustu.... |
L. Písařík 14.7.2017 7:22Uzení Dobře, pane, jen se mi sbíraly sliny. Příště zkuste krkovičku. A nenechte vychladnout, nejlepší je za tepla. Pěkné udicí a grilovací léto. A zkusil jste si doudit uzenáče? Nebo si naložit pstruha a studeným kouřen doudit, i losos se dá. |
J. Šimek 14.7.2017 7:15Reklama zdarma ...
|
J. Mrázek 14.7.2017 7:07Chutné, poetické zahájení dne ... Děkuji . |