4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

USA: Na rybách v Údolí smrti

„Nechceš jet se mnou na ryby?“ ozval se přítel Evžen Balon, kdysi z Kladska, nyní z Kanadska, profesor zoolog, ichtyolog, světové proslulý vědec, po němž je pojmenováno několik druhů živočichů. Po mně nikdo nepojmenuje ani jednu mizernou veš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 31.12.2015 22:35

Jako vždy

velmi čtivé, díky. A zejména dobrou zdravotní kondici nejenom pro další publikační pokračování. P.F. 2016!

J. Hejmala 31.12.2015 14:52

Hezkej a poucnej clanek

M. Krátký 31.12.2015 11:39

Nádhera a všechno nejlepší do nového roku 2016

prosím - nebyly by nějaké fotky - asi ne - ale díky

S. Rehulka 31.12.2015 2:44

Zdravím pane professore....

....krásná story, jako vždycky !

Přeji Vám pěkný Nový rok 2016 a mnoho dalších "čtivých" článků !

P. Sulc 31.12.2015 1:47

A kde jsou nejake obrazky?

Fotografie se nepovedly, ani v laboratorich ne?

B. Volarik 31.12.2015 1:27

Pěkné...jako obvykle.

Jedna věc ale chybí: Kulinářské využití zmiňovaných rybiček....

J. Babička 31.12.2015 7:21

Re: Pěkné...jako obvykle.

Indiani je chytali do košíků jako do sítě. Protože jsou male, jako Paví očka v aquariu, tak jich museli nachytat dost aby položili více vrstev na placatý kámen tady vlastně udělali takový koláč a rozdělali kolem ohen a upekli je. Jak to ale bylo s okořeněním, to my ranger, který mi to vykládal neřekl. No podle mého názoru, slané byly dost, a pak by mohli používat cerel. Asi takto. Když jedeš od Stove Pipe Village do Furnance Creek, tak na pravé straně cesty je šipka na Salt Creek. Je to prašná cesta, nebo alespon pokus o ni a na konci se skály vyvěrá slaný pramen. No a v tom ty rybičky najdeš. Jenže kolem nic neroste půda je samý borax. Jenže, než dojedeš do Dead Valley a víš kde hledat, tak v jednom údolíčku je úzká stezka, která vede kanonem, který se neustále zužuje na konci najednou padá dolů malý vodopád. Představ si uprosted Mohavské Pouště. A kolem je mokro a roste tam divoký cerel. Když sem ho kdysi ochutnával, tak mě napadlo, že ho indiáni mohli používat ke zpestřování pokrmů. Tak k tomu kulinářství. Ahoj.

B. Volarik 31.12.2015 21:13

Re: Pěkné...jako obvykle.

Aha..jejda, děkuji velmi mnoho...Šťastný a veselý...!