26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Už je to tady

Cuketová sezóna.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Glover 26.7.2015 6:58

cuketky

liko, já jsem cukety dlouho nejedla, měla jsem trauma z dětství, kdy nám mamka vařila ty obrovské rozblemcané monstrozity. i když se v anglii prodávají maličke, do 15 cm dlouhé cuketky, tak až loni jsem jim přišla na chuť. dělám je převážně na tři způsoby.

nakrájím na tenké půlkolečka a přidám do curry ke konci vaření, nebo si nakrájím cuketu a kousek lilku na kousíčky a dám to chvíli dusit na zesklovatělou cibulku s rajčaty, pak se to smíchá s uvařenou nelepivou rýží, já používám uncle bens, a navrch se sype nadrobená feta.

a další recept je tři cuketky si naloupu podélně škrabkou na brambory na tenoučké plátky, dám na velký plech s pečícím papírem vymazaným olivovým olejem a dám na deset minut do trouby. potom se to smíchá s uvařenýma těstovinama pro dva, ochutí citronem a parmesánem, a může se to jíst jen tak nebo s pečeným kuřátkem. je to moc dobrý.

Z. Lika 26.7.2015 9:03

Re: cuketky

Ano ano, malé cuketky jsou velmi jedlé. No vida, a další recepty se objevily, curry je moc dobrý nápad. A vůbec s rýží nebo jakkoli s těstovinami mi cuketa moc chutná.

A je vidět i na Tvém příkladu, že zepelíny v dětství potkati, trauma míti.

Bezva, že ses o recepty podělila :-)