Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
CHTIP: Vánoce přicházejí!
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Papež 21.12.2014 14:03Re: hm Vaše starosti na moji hlavu. Když vás to tak zajímá, jak vaří, zajděte tam a na místě si o tom popovídejte. Kecy "jedna paní povídala" jsou v módě, ale jsou nanic. |
P. Boublíková 21.12.2014 5:09Re: hm Třeba taková šunka s vejci nebo kus masa bez ničeho - tam prakticky žádné sacharidy nejsou. No a jinak jsme u toho "speciálního vaření" pro diabetiky, kterým se hospoda chlubí: spočívá nanejvýš v tom, že do jidla nenacpou cukr nebo karamel. Že by dokázali spočítat obsah sacharidů v jídlech - což je podstata diabetické diety - o tom dost pochybuju. To, jak pisete, musí vědět každý host sám. |
S. Brožek 20.12.2014 19:49Re: hm Sacharidy jsou jaksi ve všem, a především ten diabetik má vědět, kolik toho může sníst, pokud v tom není nějaké dodatečné přislazení. A v případě nouze bude kuchař vědět, kolik čeho do toho dává ... je to jen o lidech ... ;-) |
P. Boublíková 20.12.2014 19:43Re: hm Ve skutečnosti jsou dvě možnosti: buď podat jídlo, ve kterém žádné sacharidy nejsou /tzn. vynechat přílohu, omáčky, polévky/ - ale to by si tam diabetik nepochutnal. Anebo spočítat, kolik sacharidů jídlo obsahuje. Ale tipla bych si, ze to dělají tak, jak jste napsal :-) |
S. Brožek 20.12.2014 19:25Re: hm Předpokládám, že si host řekne číšníkovi, číšník kuchařovi, a kuchař bude vědět, že nemá dávat nic slazeného ... tak nějak asi jako mezi normálními lidmi, a ne jako mezi namyšlenými EÚředníky. |
J. Heincl 20.12.2014 19:23Vedoucí restaurace je mi sympatický Budu tam muset zajít. Už jsem tam nebyl roky, přestože chodím každou chvíli kolem. |
P. Mach 20.12.2014 16:38A co teprve, když rodič zavolá do školní jídelny, že nechce aby jeho dítě dostávalo jídlo s alergeny, tj. s vejci, mlékem, rybami... |
J. Jurax 20.12.2014 11:31Re: hm Podle směrnic EU přece ... |
P. Boublíková 20.12.2014 6:51hm Jak v Naivním restaurantu specielne vaří pro cukovkare, to by me zajimalo :-) |