Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
EKOLOGIE: Král „Bio“ je nahý!
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B. Rybák 10.10.2012 15:21Velmi zajímavý článek V tvorbě jedů, které si různí tvorečkové vytvořily ve svém boji s různými "potvorečkami" má příroda stále pár miliard let velký náskok. Představa, že našemu zdraví prospěje a náš život prodlouží návrat k metodám středověkým je šíleně hloupá na první pohled (na ten druhý se stačí podívat do historických statistik smrti hladem a bio-otravami a na ten třetí na efektivnost výroby biopotravin). Děkuji autorovi za to, že k zdravému rozumu připojil i vědecká fakta (to už dnes bohužel "zelená inkvizice" trestá). |
L. Písařík 8.10.2012 22:46Ekologické jahody kterými se virovou infekcí nakazilo přes 8000 žáků a učitelů v Německu, pocházely z Číny. Je známo, že v Číně používají zemědělci k hnojení fekálie, přírodní to živočišný produkt pro ekologickou produkci potravin. Jen si pochutnejte na zmrazených jahodách - jsou bio. |
R. Malaschitz 8.10.2012 9:11Slovensko Tatranské BIO mlieko je jedno z mála Slovenských mliek, z ktorého si môžete doma urobiť kvalitný domáci jogurt. A to som otestoval všetky slovenské mlieka. Minulý rok sa dal na Slovensku kúpiť dva druhy cesnaku: BIO cesnak a cesnak z Číny. Niekedy majú na výber iba dva druhy citrónov: krásne BIO citróny alebo polozhnité a pravdepodobne nastriekané citróny. Ktoré si kúpite keď potrebujete kôru do koláčov. Chcete si kúpiť žuvačku kde by nebol cukor a nebolo by tam ani umelé sladidlo ? V USA je to bežné ale u nás musíte ísť do špeciálnych BIO predajní. Výskum z USA, kde je väčšina potravín kvalitných nemá príliš zmysel v našich podmienkach. U nás si často môžete kúpiť alebo nekvalitné potraviny alebo BIO. |
R. Gramblička 8.10.2012 11:19Re: Slovensko tak to trochu preháňate! považovať všetky nebio potraviny v SR za šmejd je zcela neopodstatnené. Pokial chodíte len do kauflandu, tak tam dajme tomu. Chcete žuvačku bez cukru a sladidiel? Dajte si kožku zo slaniny, to poznali už naši dedovia. Triasť sa kvoli troške citronovej kory z pesticídov, nemá zmysel. Množstvo pesťákov takto prijatých je fakt nanoskopické. A kto má problém s krabicovým mliekom z reťazcov, može si načapovať z mliekových automatov, alebo dojsť na najbližší salaš. |
J. Rechnovský 8.10.2012 14:13Re: Slovensko Vážený pane, jste mimo! Hlavním problémem dnešních konvenčních potravin už není kontaminace látek z hnojiv. Mnohem horší jsou chemická aditiva. Např. konzervanty, barviva a umělá sladidla. Až budete kupovat nějakou potravinu mrkněte na složení a pak si látky vygooglujte... Článek je zavádějící a snaží se zjednodušit komplexní problém kvality potravin na mediální válku mezi ubohými tichými producenty hlasitými biofanatiky. Autor se představuje jako vědec. Zná tedy velmi dobře rozdíl mezí objektivní vědeckou informací a manipulací...:-/ |
P. Skřivan 8.10.2012 16:36Re: Slovensko Také si myslím ... . BIO určitě není dogma a jistě se i pod značkou BIO prodávají pěkné šmejdy. Pro mne často mnohem víc znamená jasné uvedení výrobce a složení. Jako že med je ze zemí v EU a mimo EU, pro mne opravdu určením původu není ... . :-) |
P. Lenc 8.10.2012 8:14Hezké a "výživné". |
V. Vérosta 8.10.2012 7:53Díky, moc pěkný článek, že "bio" je hlavně marketingové heslo mi bylo jasné, teď jste mi dodal věcné argumenty. |
F. Eliáš 8.10.2012 7:48Vzdělaní lidé nehrají hazardní hry. Nevěří na pověry. Proto ani nejedí tzv. biopotraviny. |
B. Volarik 8.10.2012 5:51Rostlině je naprosto putýnka odkud si vezme dusík; hlavně, že ho má. Rostlina si klidně pochutná na dusíku z umělého hnojiva a urodí značně. Jinde dostane rostlina dusík z hnoje. Taky urodí skvěle, jenže neohrožuje zdraví konzumentů. Občas se nepovede perfektně očistit zahnojený salát a krom žádoucích vitaminů, dostane se spotřebiteli i bakterií tyfu. Skvrnitého jak hyena. |