Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 442

Je nevlídno, ba řekl bych, že dokonce kořalečno. Bohužel poslední nabídce počasí nemohu vyhovět, neb v půl třetí ráno odcházím do práce. I když nevím, jestli tam budu něco platný. V pátek ráno sedm pět sedma chytla po startu v Praze ptáka do motoru. Kapitán ale pokračoval do Budapešti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J. Lepka

21. 11. 2017 12:39
Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný

kulinářský skvost: předvařená rýže s kremžskou hořčicí a pro dostatek bílkovin s malou konzervou na nudličky nakrájeného lančmítu. Ten je tam ostatně jen pro zrakový vjem, na chuťovém projevu se nezúčastní.

P.S. Kupodivu, přestože mi paměť nesignalizuje negativní asociace, již přes 40 let jsem tuto lahůdku neokoštoval. Jdi koupit lančmít.

0 0
možnosti
JJ

21. 11. 2017 14:57
Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný

Pokud se Vám podaří udržet ohřátý lančmít v nudličovité formě, dejte vědět o jakou konzervu se jednalo a kde jste ji koupil. Ono čtyřicet let je dlouhá doba a evoluce lančmítu se vydala netušenými cestami.

0 0
možnosti
PH

21. 11. 2017 10:37
Otevřít konzervu a .... ;-))

Otevřít konzervu a upravit to, je samo o sobě hnusné a řemeslu kuchařskému vzdálené. Kdo che skutečně vařit, měl by mít základní znalosti o tom, co to je vaření, dušení, pečení a smažení. Grilování je samostatná část kulinářství dle mého a může pod sebe zahrnout všechny vyjmenované. Udělat si "něco" a sníst to, není kuchařské umění. To by bylo podobné tomu, co v současnosti nazývají umělci uměním, ač nezvládli dříve základní prvky toho.

Očekával jsem od článku něco ze socialismu, éry ničení kuchařiny. Ale výsledek článku je poznání, že kuchařina je ničena dál. ;-)

0 0
možnosti
JL

J. Lukavsky

21. 11. 2017 7:52
máte mě na svědomí!

Sákryš chlape co mi to děláte! Já z toho Vašeho líčení dostal hlad v 07:50. A to jsem snídal !!!

Já vařívám také tak, fazule miluju, curry a chilli též, jen místo čínské pánve mám Remossiho přístroj s hodinami, naplním, nastavím, zapnu a jdu si po svých, v 11:00 se to zapne samo a já přijdu k hotovému. Díky moc za pěkné povídání.

J.L.

0 0
možnosti

J. Řezák

21. 11. 2017 10:13
Re: máte mě na svědomí!

Remossiho přístroj s hodinami jsem ještě neviděl, mám samozřejmě bez hodin. S hodinami mám Papinovu aparaturu. A samozřejmě Trowbeeho přístroj. Ten recept je tradiční trampský - opečeš na kostičky buřty s cibulí a dáš tam pak cokoliv. Jí se to s chlebem.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz