Diskuze
Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 442
Děkujeme za pochopení.
J. Lepka
Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný
kulinářský skvost: předvařená rýže s kremžskou hořčicí a pro dostatek bílkovin s malou konzervou na nudličky nakrájeného lančmítu. Ten je tam ostatně jen pro zrakový vjem, na chuťovém projevu se nezúčastní.
P.S. Kupodivu, přestože mi paměť nesignalizuje negativní asociace, již přes 40 let jsem tuto lahůdku neokoštoval. Jdi koupit lančmít.
Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný
Pokud se Vám podaří udržet ohřátý lančmít v nudličovité formě, dejte vědět o jakou konzervu se jednalo a kde jste ji koupil. Ono čtyřicet let je dlouhá doba a evoluce lančmítu se vydala netušenými cestami.
Otevřít konzervu a .... ;-))
Otevřít konzervu a upravit to, je samo o sobě hnusné a řemeslu kuchařskému vzdálené. Kdo che skutečně vařit, měl by mít základní znalosti o tom, co to je vaření, dušení, pečení a smažení. Grilování je samostatná část kulinářství dle mého a může pod sebe zahrnout všechny vyjmenované. Udělat si "něco" a sníst to, není kuchařské umění. To by bylo podobné tomu, co v současnosti nazývají umělci uměním, ač nezvládli dříve základní prvky toho.
Očekával jsem od článku něco ze socialismu, éry ničení kuchařiny. Ale výsledek článku je poznání, že kuchařina je ničena dál. ;-)
J. Lukavsky
máte mě na svědomí!
Sákryš chlape co mi to děláte! Já z toho Vašeho líčení dostal hlad v 07:50. A to jsem snídal !!!
Já vařívám také tak, fazule miluju, curry a chilli též, jen místo čínské pánve mám Remossiho přístroj s hodinami, naplním, nastavím, zapnu a jdu si po svých, v 11:00 se to zapne samo a já přijdu k hotovému. Díky moc za pěkné povídání.
J.L.
J. Řezák
Re: máte mě na svědomí!
Remossiho přístroj s hodinami jsem ještě neviděl, mám samozřejmě bez hodin. S hodinami mám Papinovu aparaturu. A samozřejmě Trowbeeho přístroj. Ten recept je tradiční trampský - opečeš na kostičky buřty s cibulí a dáš tam pak cokoliv. Jí se to s chlebem.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz