Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 442
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Lepka 21.11.2017 12:39Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný kulinářský skvost: předvařená rýže s kremžskou hořčicí a pro dostatek bílkovin s malou konzervou na nudličky nakrájeného lančmítu. Ten je tam ostatně jen pro zrakový vjem, na chuťovém projevu se nezúčastní. P.S. Kupodivu, přestože mi paměť nesignalizuje negativní asociace, již přes 40 let jsem tuto lahůdku neokoštoval. Jdi koupit lančmít. |
J. Jelínek 21.11.2017 14:57Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný Pokud se Vám podaří udržet ohřátý lančmít v nudličovité formě, dejte vědět o jakou konzervu se jednalo a kde jste ji koupil. Ono čtyřicet let je dlouhá doba a evoluce lančmítu se vydala netušenými cestami. |
J. Lepka 21.11.2017 18:26Re: Já mám ze studentského mládí rovněž dosud neuznaný Asi ano, ovšem mám pocit, že ani tenkrát jsme se nesnažili obsah té pixly ohřát. Nakonec teplá byla ta rýže, že. |
P. Hlosta 21.11.2017 10:37Otevřít konzervu a .... ;-)) Otevřít konzervu a upravit to, je samo o sobě hnusné a řemeslu kuchařskému vzdálené. Kdo che skutečně vařit, měl by mít základní znalosti o tom, co to je vaření, dušení, pečení a smažení. Grilování je samostatná část kulinářství dle mého a může pod sebe zahrnout všechny vyjmenované. Udělat si "něco" a sníst to, není kuchařské umění. To by bylo podobné tomu, co v současnosti nazývají umělci uměním, ač nezvládli dříve základní prvky toho. Očekával jsem od článku něco ze socialismu, éry ničení kuchařiny. Ale výsledek článku je poznání, že kuchařina je ničena dál. ;-) |
J. Lukavsky 21.11.2017 7:52máte mě na svědomí! Sákryš chlape co mi to děláte! Já z toho Vašeho líčení dostal hlad v 07:50. A to jsem snídal !!! Já vařívám také tak, fazule miluju, curry a chilli též, jen místo čínské pánve mám Remossiho přístroj s hodinami, naplním, nastavím, zapnu a jdu si po svých, v 11:00 se to zapne samo a já přijdu k hotovému. Díky moc za pěkné povídání. J.L. |
J. Řezák 21.11.2017 10:13Re: máte mě na svědomí! Remossiho přístroj s hodinami jsem ještě neviděl, mám samozřejmě bez hodin. S hodinami mám Papinovu aparaturu. A samozřejmě Trowbeeho přístroj. Ten recept je tradiční trampský - opečeš na kostičky buřty s cibulí a dáš tam pak cokoliv. Jí se to s chlebem. |
J. Jelínek 21.11.2017 15:01Re: máte mě na svědomí! Stačí použít běžné Speenatsyho hodiny a můžete si načasovat třebas Kafevárossiho překapávadlo. |
J. Řezák 21.11.2017 15:28Re: máte mě na svědomí! Myslíte Meenuts clock (nesprávně počeštěno jako minutky)? |
J. Jelínek 21.11.2017 16:47Re: máte mě na svědomí! okórz und natýrlich. |
J. Lukavsky 21.11.2017 15:21Re: máte mě na svědomí! No máte recht, ty hodiny jsou mimo, ale funguje to dobře. Hlavně šetříte čas, zapne se to samo a hodinu se to samo dělá, pak obrátit kuřátko či kachničku a další 3/4 hodinky a je to. |