Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

2021-3: Roky nespokojenosti

Současná vláda, nezmění-li se něco zcela zásadně, si od příštích voleb odnese větší nakládačku, než by si sídlištní fotbalový spolek odnesl z přáteláku s Realem Madrid.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není se čemi divit. Ta... privatizace nám... neprospěla...

0 0
možnosti
PD

Neschopným, kteří za bolševíka neměli práci, ale zaměstnání, skutečně ne.

0 0
možnosti
LN

Nejhorší čísla z celé EU: Čechy sevřel pesimismus. Očekávají, že se budou mít hůř

Češi se nedívají na svoje životní vyhlídky pozitivně. Přiznávají, že mají v posledním roce problém zaplatit účty na konci měsíce, a očekávají, že se to v nejbližší době ještě zhorší, ukazuje čerstvý průzkum Eurobarometru. Když pak dostanou otázku na evropské volby, 72 procent z nich odpoví, že je vůbec nezajímají. Je to zdaleka nejvíc z celé EU. Eurobarometr data sbíral na přelomu září a října letošního roku na vzorku tisícovky respondentů v Česku.

Šetření potvrzuje dlouhodobý trend, že Češi patří v EU k největším skeptikům. A to, ať už jde o vývoj jejich státu, nebo obecně Evropy. Zatímco na otázku po výhledu jejich životních podmínek v příštím roce odpovídají Evropané nejčastěji - ve 46 procentech - tak, že zůstanou stejné, polovina Čechů očekává, že se zhorší. Hůř na tom v následujících dvanácti měsících podle nich bude jak celý český stát, tak i EU. ... (pokračování v článku)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/cechy-sevrel-pesimismus-budou-se-mit-hur-eurovolby-je-nezaji/r~f3ad57a0941411ee8d680cc47ab5f122/

0 0
možnosti
Foto

P82. 49P30o69s71p59i38s78i70l

6. 12. 2023 19:35

Na tenhle song nemám úplně náladu, ale apoň mi to připomnělo

https://www.youtube.com/watch?v=nZFF_hD3aM0

ze stejného alba. Joooo.

0 0
možnosti
MP

Nejzajímavější je asi autorem přiložená hudba a píseň. Píseň je zajímavá i bez průvodních "skopičin" zpěvačky.

K článku bych připojil jen postřeh P.F. Druckera, že o pozitivních změnách v ekonomice země rozhodují především podnikání a inovace. Nic takového politici ale přímo nedělají, takže jsou nutně až druhořadí v pořadí důležitosti.

0 0
možnosti
LN

Pivodo, pomůže ti Smecta, a když ne, tak Imodium a pak ještě Endiaron. Pokud ovšem nemáš nějakou neinfekční příčinu ;-O průjmu... což je, zdá se, dost pravděpodobné... :-P

0 0
možnosti
JF

KOMENTÁŘ: Po patnácti letech byl obrat v ODS dokonán, píše Václav Klaus ... Přesně před 15 lety, 6. prosince 2008, se Václav Klaus vzdal funkce čestného předsedy ODS. Kam se za tu dobu „jeho“ strana posunula, se bývalý prezident a dlouholetý premiér ohlíží v komentáři pro MF DNES.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-ods-kongres-cestny-predseda.A231205_174417_domaci_vals

Nojo, proč se nyčko diví, když mu Topol byl falešný a prázdný ... :-(

Byl to právě Topolánek, kdo v prosinci 2002 nahradil Klause v čele ODS. Oba pánové spolu neměli zrovna ideální vztahy. Nezapomenutelná je například Klausova SMS, kde o Topolánkovi psal jako o falešném a prázdném Topolovi. „Já jsem napsal, že projev Topolánka byl prázdný a falešný, zatímco média z toho udělala větu, že prázdný a falešný je on,“ obhajoval se tehdy Klaus.

https://www.blesk.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/504752/klaus-o-topolankove-chuti-na-hrad-driv-falesny-a-prazdny-dnes-ne-martan.html

0 0
možnosti
PD

Topolánek sliboval odpor proti Lisabonské smlouvě, místo toho přemlouval senátory, aby ji i oni odsouhlasili. Od té doby má u mne ÚPP a ODS také.

0 0
možnosti
Foto

Když to čtu dnes a denně, nezbývá mi, než se přidat 🥴

0 0
možnosti
MV

Nevím co zas tak strašného ta Fialová vláda dělá. Že se snaží, sice trochu klopotně, ale přece, přibrzdit Babišem nastavený kurs směr státní bankrot? Kromě toho je v tomto období normální, že vlády jsou v nemilosti.

0 0
možnosti
PD

Právě že toho moc nedělá a ještě to blbě vysvětluje. Při jejím složení a celkové levicovosti ani není divu.

0 0
možnosti
VP

V53a56ň70u88r73a 73P45e68t47r

6. 12. 2023 11:57

Inflace je přímým důsledkem "dekarbonizace" a nastala, když Slepenec odmítl zastropovat ceny energií u výrobce. Mám dojem, že řetězce zdražení využily ale nebýt grýndýlu, nestalo by se to!

0 0
možnosti
PD

Máte v tom zmatek, obě věci existují, ale nesouvisí.

GreenDeal, odsouhlasený i předchozím Slepencem, zvýšil ceny energií.

Puštění přílišného množství peněz do oběhu (Bureš, ČNB) zvýšilo inflaci.

Infalace a zvyšování cen není totéž, jsou to dva odlišné (byť související) jevy.

0 0
možnosti
LN

Moskva? Brusel? Ne, viníci drahé elektřiny a plynu sedí v Praze

Jaroslav Míl - 14. 10. 2021 - Bývalý ředitel ČEZ a bývalý vládní zmocněnec pro jadernou energetiku

... Při bližším pohledu však zjistíme, že dnešní stav vychází z přístupu národních vlád v EU po roce 2014. Ty společně s Evropskou komisí neřeší při svých snahách ovlivňovat energetický trh cenu výsledného produktu, elektrické energie, plynu a tepla pro konečného spotřebitele.

Konečně byly to národní vlády, které selhaly při zajišťování dostatečných zásob plynu před zimním obdobím ve svých zásobnících a dnes čelí vysokým cenám plynu.

"Jsou zcela ignorovány připomínky a názory odborníků, fyzikální zákony i přírodní podmínky jednotlivých zemí."

Jaroslav Míl, exšéf ČEZ

V oblasti elektrické energie se diskuse vede jen o výkonové bilanci, zjednodušeně řečeno o instalovaném výkonu založeném pokud možno co nejvíce na obnovitelných zdrojích energie, a to na úrovni EU. Zapomíná se, že instalovaný výkon, který představuje teoreticky nejvyšší možný výkon dosažitelný za optimálních podmínek, není totéž co skutečná výroba energie. To platí dvojnásob pro obnovitelné zdroje, které jsou závislé na počasí.

Byla zcela opomenuta skutečnost, že národní vlády, tedy včetně té české, mají zodpovědnost za bezpečnost dodávek elektřiny, plynu a tepla a jejich přiměřenou cenu pro obyvatele své země tak, aby byly dostupné pro všechny. Dodávka energií není obuv nebo oblečení, které si mohu, ale nemusím koupit, popřípadě mohu koupi odložit.

Jsou zcela ignorovány připomínky a názory odborníků, fyzikální zákony i přírodní podmínky jednotlivých zemí včetně základního požadavku na zajištěnost výrobní bilance, tedy pokrytí aktuální spotřeby energie skutečnou výrobou. Zároveň je nutno v každý okamžik garantovat zásobování všech spotřebitelů v každé zemi EU. Proto nemá smysl hovořit pouze o zajištěnosti celkové výkonové bilance na úrovni Evropské unie.

0 0
možnosti
LN

Kapacita německých obnovitelných zdrojů energie nám nepomůže, když nesvítí a nefouká. Zároveň občas probleskne tiskem úvaha o možné regulaci spotřebitelů a omezení jejich uživatelského komfortu. Po výzvě švédské vlády, ať občané ve svých domácnostech omezí luxování, už představa, že se bude prát jen mezi 23:30 až 2:00 ráno a žehlit okolo páté ráno, jako sci-fi moc nevypadá.

Již při projednávání tzv. zimního balíčku v letech 2016 a 2017, který Evropská komise představila jako svůj návrh na zajištění dostupné energie pro všechny Evropany, tehdejší vláda nevyužila příležitost mít větší vliv na rozvoj energetiky v naší zemi a uvedený návrh bez větších diskusí přijala.

Zdá se, že nová evropská strategie New Green Deal, z níž další legislativní balíček Fit for 55 vychází, bude mít stejný osud. Poslanci jej chtěli v české Sněmovně projednat ještě před zasedáním Evropské rady. To se nestalo, a tak byl tento tzv. New Green Deal za naši zemi na jednání Rady přijat. New Green Deal je pouze obecná politická deklarace, kterou má do praxe převést právě projednávaný soubor konkrétních legislativních pravidel Fit for 55. ... (pokračování v článku)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/moskva-brusel-ne-vinici-drahe-elektriny-a-plynu-sedi-v-praze-177882

0 0
možnosti
LN

BOLŠEVICKÝ K;-OKOT Miroslav Alzheimer Šejna nás tady cvičí z teorie inflace, která se na VUMLu ani Vokovické Sorbonně neučila...

Zachraň se, kdo můžeš! !! ;-D

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz