Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivan Vitula

24. 8. 2008 20:27
Pan učitel by neměl plést pojmy

Mám na mysli ruský, sovětský či internacionální. Tedy invazi provedlo 5 zemí, z nichž 4 jsou nyní spřátelené, jsme s nimi v jednom státě i vojenském bloku. A pokud si pamatuji, pak s. Ulbricht z nyní spřáteleného národa tlačil na pilu ještě víc, než Ukrajinec Brežněv. Tak nevím, jestli to byli zrovna ruští bratři. Právě dávali rozhovor s jednou Ruskou z těch která denonstrovali v Moskvě a pak byli léta vězněni.  Nevím, že by podobně demonstrovali bratří v Berlíně, Varšavě, Budapešti či Sofii.

0 0
možnosti

Pišta

24. 8. 2008 21:09
Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Brežněv určitě nebyl Ukrajinec.

0 0
možnosti

Ivan Vitula

24. 8. 2008 21:35
Re: Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Ještě se na to poodívej. Narodil se  1906 na Ukrajině, do války působil na Ukrajině, místo Gagarin říkal Haharin, ale možná to byl Číňan.

0 0
možnosti

R. J.

24. 8. 2008 23:34
Re: Re: Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Hlavně to byl "komisař",politruk, nenechte se mást jeho generálskou hodností,toho generála měl i Chruščov.Stalin jim myslím dal hodnosti v roce 42, musel bych se mrknout. Pamatujete z vojny, zástupce velitele pro věci politické.Brežněv byl zást. velitele armády a potom dokonce celého "frontu", myslím že "  čtvrtého  Ukrajinského".

0 0
možnosti

ivan.vitula

25. 8. 2008 10:15
Re: Re: Re: Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Pro mne je podstatná záměna ruský - sovětský, která by se neměla panu učiteli stávat, byť je lidově dost oblíbená. Napúř. v Rusku se vedla občanská válka proti bolševikům a nebýt liknavosti velmocí (včetně ČSR), mohli být bolševici poraženi a vývoj v Rusku mohl být zcela jiný. Stejně jako u nás v r. 48 vnutila ozbrojená menšina svou vůli většině.  Anexe Gruzie byla logická a Gruzii za to odměnil Gruzínec Džugašvili připojením právě Osetie a Abcházie - on měl rád větrolamy a rovné hranice. Takže tyto provincie byly součástí Gruzie řádově desetiletí, na rozdíl od Kosova, které bylo součástí Srbska několik staletí. A bylo bez skrupulí po vyhnání Srbů uznáno samostatným. Tohle mě nejvíc štve, spoléhal jsem , že Schwarzenberg je šlechtic a nelže. Ta nesouměřitelnost s Kosovem. Jestliže někdo zavede jako opodstatněné do mezinárodního práva uznávání provincií za samostatné státy, tak můžeme nyní čekat co? Od Slovenska se odtrhne Žitný ostrov, od Čech Chánov.

0 0
možnosti

Kobylka Lajda

25. 8. 2008 8:09
Re: Re: Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Hahá, Haharin! R^R^;-D;-D

0 0
možnosti

Kobylka Lajda

25. 8. 2008 8:18
Re: Re: Pan učitel by neměl plést pojmy

Narozen 19. 12. 1906 v Dneprodzerzinsku (Ukrajinci to píší nějak jinak) - Dniprodzerzynk, v jakési (Y) Kaminskije. Páni, on je ve stejném znamení jak já, to se střelím!  a o 30 let starší.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz