Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UTOPIE: Mír podle Ruska

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Baráku, nechci s Vámi nijak polemizovat! Ale jak vidíte nějaký plán "B"? Vždyť Ukrajinci Rusy evidentně nevyženou! Bude se bojovat "do posledního Ukrajince"?

0 0
možnosti
PD

Zeptejte se Ukrajinců.

0 0
možnosti
LN

S Putinem nejednat. Je to odlišný druh lidské bytosti, varuje izraelský bezpečnostní expert

23. 2. 2023

Snaha jednat o míru na Ukrajině s ruským prezidentem Vladimirem Putinem je bláhová, protože je to zcela jiný druh člověka, který pochází z odlišné kultury a vždy si vezme, co bude chtít. V rozhovoru pro Novinky to řekl izraelský akademik a renomovaný bezpečnostní expert Dan Schueftan.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-s-putinem-nejednat-je-to-odlisny-druh-lidske-bytosti-varuje-izraelsky-bezpecnostni-expert-40423610

*******************************************

Zelenskyj nemá na výběr. Kdyby přestal bojovat, Rusové ho zavraždí, říká Applebaumová

Ruský prezident Vladimir Putin si stále myslí, že válku na Ukrajině může vyhrát, a zároveň mu je jedno, kolik jeho vojáků zemře, upozorňuje v rozhovoru pro Aktuálně.cz přední americká novinářka a historička Anne Applebaumová. ...

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zelenskyj-nema-na-vyber-kdyby-nebojoval-rusove-ho-zabijou/r~de401a7a82f211ee93abac1f6b220ee8/

Dlouhý, skvěle formulovaný rozhovor...

!!

0 0
možnosti
AT

A90l84e47š 71T79e10p72l69ý

9. 4. 2024 21:53

Až příliš dlouhý rozhovor.

Bohužel autorka vůbec netuší, která bije.

0 0
možnosti
LN

Dementní komouši a spol. denně ;-O vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , J. Novak , O. Vorálek , K. Nový , V. Kuhaj , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , J. Drobný , J. Pšenička, D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , Z. Linda , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , J. Bárta , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , ...

0 0
možnosti
LN

Vybombardujme Ukrajinu, pak půjdeme dál. Televizní propaganda v Rusku přitvrzuje

Televize v Rusku v debatách na téma Ukrajiny otevřeně dávají prostor názorům, které vyzývají ke genocidě, masovému vyhnání Ukrajinců z jejich země a bombardování civilních cílů.

"Ukrajina nesmí existovat." Ruská propaganda nabírá na síle. | Video: Russian Media Monitor

Tradičně silné a extrémní výroky pronáší bývalý prezident a nynější místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Na sociálních sítích často píše o použití jaderných zbraní Ruskem nebo o tom, že "půjdeme až do Lvova, když to bude nutné". Na přednášce v Moskvě představil mapu, na které je zobrazena více než polovina Ukrajiny jako součást Ruska.

Agresivní rétorika se neobjevuje jen u politiků, ale v televizním vysílání hlavně u politologů, analytiků a novinářů. Společným jmenovatelem jejich názorů je potřeba vést válku tvrdě a bezohledně, za použití všech prostředků, a neprojevovat žádnou starost o ukrajinské civilisty.

"Po válce nemůže existovat něco jako Ukrajina. Jestliže to dovolíme, začne to zase bujet a rozpínat se jako rakovinový nádor," uvedl na začátku dubna moderátor Vladimir Solovjov, který je jedním z hlavních mediálních propagandistů režimu Vladimira Putina. "Jsou před námi desítky let konfrontace se Západem. Desítky let míru byly náhoda, ale stovky let válek předtím byly přirozené, protože mír mezi dobrem a zlem není možný," dodal ve svém pravidelném pořadu.

(další podrobnosti včetně videozáznamu v článku)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vybombardujme-je-do-zakladu-pak-pujdeme-dal-ruske-televize-s/r~52d4fe42f66011eeae9c0cc47ab5f122/

Toto je současné RUSKO a jeho staletá tradice!!!Rv

0 0
možnosti

J29a43n 64Č38e82r80n36ý

9. 4. 2024 19:28

Proč banderovci začali po puči na Majdanu 2014 vraždit hlavně ruské Ukrajince až do roku 2022. Banderovci nemusí přijímat mír , ať bojují dal, je to jejich dílo.

0 0
možnosti
JV

Jedna věc mi připadá téměř jistá. Má-li dojít k nějakému závěru, rozhodně to nebude přičiněním jen Ruska a Ukrajiny. Má-li ale dojít ke k.o., k knock out, nedovedu si pak představit, že to bude Rusko komu bude odpočítáno do deseti. Asi to není fér, ale??

0 0
možnosti

J76a68n 50Č85e59r11n87ý

9. 4. 2024 19:34

Když přepadávají USA - NATO tak je to přeci v pořádku. ! Rusové měli s vraždícími banderovci svatou trpělivosti

0 0
možnosti
AT

A38l34e25š 14T92e52p45l44ý

9. 4. 2024 16:04

V článku je o "mírové" konferenci ve Švýcarsku "drobná" nepřesnost.

To, že se jí nesmí účastnit Rusko, byl klíčový požadavek Ukrajiny.

0 0
možnosti
VC

Máte k tomu nějaké důvěryhodné odkazy? Samozřejmě že mírová konference bez Ruska moc nedává smysl.

0 0
možnosti
RW

Už klasicky se tady LŽE, že jednání znamená nějaký ústupek. Je to přesně naopak, jen jednáním se dá ukázat, která strana si klade nesmyslné požadavky a západ řídící Ukrajinu se toho očividně bojí víc než Rusko.

0 0
možnosti
TK

Myslíte, že návrhy Medveděva místopředsedy Rady bezpečnosti Ruské federace a předsedy vládní politické strany Jednotné Rusko jsou reálné?

0 0
možnosti
VP

Já vám řeknu, co chce Rusko. Chce Západem uznanou sféru zájmů, která by kopírovala hranice bývalého SSSR.

Možná by Rusko o něco ustoupilo. Pokud ale bude cílem Západu zničení Ruska, bojuje Rusko o život a tento zápas patrně neprohraje!

0 0
možnosti
MG

Rusko přes 30 let trvá na tom, aby nevznikala nová sféra vlivu USA ve východní Evropě. Rusko netrvá na vlastní sféře vlivu, ale chce být obklopeno státy, které nejsou ve sféře vlivu USA.

0 0
možnosti
Foto

Rusko bude muset zřejmě přidat.

0 0
možnosti
LD

Správně Viléme Baráku, žádná bílá vlajka, žádný mír, to by tak hrálo!

Ještě nenastalo naplnění dostatečného počtu mrtvých a raněných, takže jakýpak mír ? ?

0 0
možnosti
PD

Mír ano, ale ne kapitulace před rašistickým Ruskem.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz