Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

SNĚMOVNA: Registrované partnerství 2.0

Ve středu 28. února schválila Sněmovna novelu občanského zákona. Podle ní mohou stejnopohlavní páry uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Asi už s tím obtěžují, avšak společnost, která uzná patologii za normu, je patologická. Což kdybychom se usnesli, že nuly jsou diskriminovány tím, že jsou nuly, a prohlásili bychom je za jedničky. To by nám ta kybernetika začala fungovat jak se patří.

0 0
možnosti
FN

Úvahy o sexuálních patlaninách manželských či partnerských mají za cíl rozvrátit tradiční manželství a tak oslabit evropskou civilizaci. Až převezme moc bruselský chalifát, šárija s tím zatočí pěkně po islámsku.

0 0
možnosti
VP

Aston píše, že když se bude říkat homosexuálnímu svazku manželství, tak to nikomu neublíží. Zároveň píše, že je kolem tohoto názvu jakýsi emocionální opar a že to bude mít pro homosexuály menší atraktivitu, když to manželství nebude.

Je to podivné. Manželstvím se vždycky zakládala rodina a to je místo, kde se plodí a rodí děti. To v homosexuálním svazku není možné. S tvrzením, že nazývat homosexuální svazek manželstvím a rodinou nesouhlasím. Je to salámová metoda. Přetvoření a předefinování zavedených a časem ověřených názvů a norem není nějaká nevinná zábava. Je to manipulace. Je to snaha o sociální inženýrství a experimenty.

O co tady vlastně jde? O emocionální opar a atraktivitu, nebo o praktické věci, jak je nám často předkládáno? Nebo o adopci dětí, u které nám zástupci této menšiny tvrdili, že o ni usilovat nebudou? Nebo o prosazení politické ideologie?

0 0
možnosti
MD

Protože Aston komentáře pod svými články nečte, tak jsem mu žádný neadresovala. Rovněž se obávám určité manipulace. Manželství je definováno zákonem o rodině jako svazek muže a ženy. Stejně jako mrkev je mrkev a ne špenát, tak homosvazek není manželství. Kdoví, co bude dál! Osvojení cizích dětí budí obavy o jejich možném zneužívání. Jak se navenek pozná homosexuál od skrytého pedofila?

0 0
možnosti
MH

Chyba výpočtu Astone. 200-350 z 50000 je 0.4-0.7%, nikoli 1.5%.

0 0
možnosti
JK

Tahle ta partnerství a manželství jsou pěkným příkladem debilizace společnosti. Co ještě před 30 lety bylo mimo rozumové chápání průměrného člověka, to se dnes v "pokrokových" zemích stává povinnou normou.

Ďábel se ovšem jako vždy skrývá v detailech. Málokdo si uvědomuje, co všechno přijetím homo "manželství" bude najednou zakázáno a perzekuováno. A co všechno zcela logicky po malých krůčcích bude následovat. "Pokrok" zkrátka nelze zastavit... :-)

Celé to směruje k nějaké formě legalizace ať už skryté nebo otevřené pedofilie. Co se NÁM teď jeví jako nemyslitelné, bude o 20-30 let opět povinnou normou.

Čas ještě na to nedozřel, ale o první vlaštovky není nouze. Např. není tomu dávno, co se provalilo, že do jedné mateřské školy v Německu se chodili s dětmi "maznat" zcela cizí dospělí lidé. Byl to nějaký "oficiální" program...

0 0
možnosti
Foto

Rozčarování z elektřiny je zde už nyní - naše slavná vláda slavně zkrotila inflaci tím, že započítává nižší cenu elekřiny do inflačního košíku už v lednu, ale skutečný vliv poklesu cen se projeví až skončí fixované smlouvy na cenu platnou pod vládním stropem. A uvěřila tomu i ČNB , snížila půl procenta úroky a hle, jak to zahýbalo s korunou. Zatím co čteme oslavné články, jak rostou hypotéky při nižší sazbě - kdybych měl rozestavený barák, taky bych to přivítal - ale ti, co mají peníze, utrpěli pokles úroků. Ale na GD je pořád peněz dost, škoda jen že se nedožiji návratu ke svíčkám, když slunce zapadne a vítr utichne. Kvitoval jsem s povděkem úvahu, že kdyby se nedotovaly soláry a větřáky, bylo by peněz dost na další reaktory.!!

0 0
možnosti
PD

Ceny elektřiny už se snižují teď. Pro odběratele, a v průměru.

0 0
možnosti
PB

P52e89t64e 41B22r10i60c69h

4. 3. 2024 11:16

"– dokonce i zkratku MPV. Už na první pohled je zřejmé, že výsledek je kompromis což je ostatně princip demokratického přijímání zákonů."

Připomeňme si předchozí kompromisy: právo veřejně se přihlásit ke 4% menšině, právo na legalizaci soužití (partnerství), právo dědit po sobě, dozvídat se od lékařů zdravotní stav partnera (registrované partnerství),

Když si to zobrazíme na množině reálných čísel mezi nulou a 1. Nula = žádná práva, 1 = všechna práva.

1. kompromis přiblížili jsme se o polovinu, zbývá 1/2

2. kompromis - ze zbývající poloviny jsme se přiblížili o polovinu, tj. na 3/4. Do 1 zbývá 1/4

3. kompromis - do 1 zbývá 1/8; dalšími kompromisy zbývá 1/16; 1/32; 1/64; ...

Každým dalším kompromisem se podstatně přiblížíme k 1, ale nikdy ji nedosáhneme. Proč? Protože to příroda tak zařídila, že stejnopohlavní páry nemohou mít děti, tj. nikdy nebudou spokojeny (podle nich nedosáhnou stejných práv jako heterosexuální páry).

I když dosáhnou osvojení cizích dětí, třeba z množírny (na trhu koupíte vajíčko a sperma, množírna pronajme dělohu). Jak vyhrožuje Pirátka Richterová: sněmovna udělala krok správným směrem.

Je zřejmé, že ve sněmovně jedině SPD drží slovo!!R^[>-]

0 0
možnosti
PD

V případě SPD má Okamura těch slov tolik, že těžko kontrolovat dodržení. A mnohá spíš odpudivá.

0 0
možnosti
Foto

ANO hlasovalo logicky- pro kompromisní návrh, který podala s kolegou z lidovců poslankyně ANO, bývalá ministryně spravedlnosti, Válková.

0 0
možnosti
PP

P68e96t52r 72P69a93v37e56l

4. 3. 2024 11:37

Ten kolega od černopr.... byl Navrátil, tedy poslanec který si ve dvě hodiny ráno objednal na bolest zad maséra z gay klubu. A pak mu za tu masáž nechtěl zaplatit dvacet litrů.

0 0
možnosti
LH

No, myslím si, že ODS a KDU si na relativně nevýznamném tématu ( nevýznamném pro jejich loutkovodiče ) snaží vytřískat alespoň nějaké body do euroPAvoleb. Hlasování ANO nepřekvapuje, jeho voliči vyššího věku už mají rozmnožování za sebou a nad sebou nad postelí foto Andreje, tak jim to vlastně nevadí. A Andrej trošku poskočí ve Forbesu.

0 0
možnosti
PP

P68e86t36r 78P59a96v67e69l

4. 3. 2024 9:08

To jsem netušil, že nějaký zákon má vliv na funkci rostlináře. A ani, že nějaký zákon umožní bukvicím se rozmnožovat.

0 0
možnosti
AJ

Tak zase ty %: Když jeo spočítám z vyššího údaje v článku (350/50000)*100=0,7% manželství partnerských a uvedený údaj 1,5 % je tedy zcela mimo mísu. Ona ta pověstná chibyčka se občas vloudí, nic ve zlém, ale v tomto případě bych to tipoval na to že p.Neff už má tak zastřený zrak a mysl tím principálem AB, kterého montuje do všech svých článku, že mu unikají podstatné maličkosti a jeho duchaplné vývody a předpovědi jaksi ztrácí na věrohodnosti.

0 0
možnosti
PD

Ano, chibyčka se občas vloudí, ... :-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz