Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

SITUACE: Pár úvah k teorii vítězství Ruska

Válka na Ukrajině je válkou opotřebovávací. V případě vytrvalé podpory západu ji Rusko nemůže vyhrát. Je tu ale jedno velké ALE. Ta podpora západu má svá úskalí a může velmi rychle skončit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

autore dlouhatááánský rozbor--až na to, že výsledkem je jedna velká nula. ( pozn.--rusáci NATO nenapadnou. vysvětlení: jsou všechno možné, ale nejsou sebevrazi. a počítat ještě stále umějí. ) 8-o

0 0
možnosti
Foto

V té vaší úvaze máte obrovskou chybu. Rusové totiž počítají úplně jinak, jak ukázali už svým útokem na Ukrajinu. Pro ně lidský život nemá vůbec žádnou cenu, jedinou hodnotou je vytvoření třetí říše.

0 0
možnosti
MH

Rusko by nešlo na Ukrajinu, kdyby o to nestály USA a země NATO! Tak dlouho se proti Putinovi popichovalo, až mu jiné řešení nepřišlo jako nejlepší. Jednání je vždy lepší, než zelený mužíček v uniformě Fidela Castra!

0 0
možnosti
JS

J25o81h76n 12S46m47i61t33h

11. 4. 2024 7:56

Autore, zkuste se vzdělat v historických událostech mezi Ruskem a KoZa. Je to historie jednoho podtrhu a švindlu za druhým ze strany KoZa. A pokud dokažete chápat psaný text, tak přestanete chrlit takovéto výblitky.

0 0
možnosti
ZL

Kdo nebo co je KoZa? Popravdě mi připadá, že si že mě děláte srandu, ale je pravděpodobně, že nevím všechno, tak se ptám.

0 0
možnosti
Foto

Otázka? Budou se Slováci bránit vjezdu ruských tanků od Mukačeva? Byli by blázni!

0 0
možnosti
RV

No a přitom stačilo chovat se k Rusku korektně. Tedy žádné naschvály, provokce a vyvolávání v něm pocitu ohrožení. Ty, kteří v EU prosazovali zájmy Ameriky (a škodili EU) soudit a snad i odsoudit, pokud se prokáže, že to nedělali z hlouposti, ale úmyslně.

EU a Rusko měly našlápnuto ke vzniku jednotného ekonomického prostoru, který by mohl hrát významnou roli. Kdyby EU jasně řekla, že si od Ameriky do toho nenechá mluvit.

0 0
možnosti
AP

No jo, a kdyby se ve třicátých letech Evropa chovala korektně k Německu, nebyla by druhá světová válka, že? 8-o

Naschvály, provokace a vyvolávání pocitu ohrožení v Rusku prováděla především ruská věrchuška, aby zdůvodnila připravovanou agresi. Rusko nikdo napadnout nechtěl.

0 0
možnosti

Mohl jste rovnou napsat " My jsme NATO" a tudíž budeme určovat jak se mají státy chovat. Bylo by to kratší a stejně zbytečné.

0 0
možnosti
Foto

Pobaltí je jen jeden možný směr.

Asi bych měl přinejmenším stejně velké, ale možná i větší obavy, kdybych byl obyvatelem postsovětských -stánů. Ty se vysloveně nabízí.

0 0
možnosti

Tato válka je zbytečná jako každá jiná. Vždy je lepší... "po dobrém než po zlém."

Je o válka vnitřní, bojuji spolu dva kdysi k sobě blízké... národy.

Je to hrůza! A každý setrvává... na svém. Opotřebovací válka... Spíše ... válka bez rozumu...

Co je příčinou této války... To je velmi těžké říct, protože těch příčin je mnoho... Pouze V. Putin není agresor, ta argese je ... oboustranná. (Příčinou je asi... vzájemná nenávist.) Ale my to vidět... ani nějak nechceme. Většinou se fandí Ukrajině (tumu slabšímu) a stavíme se takto zase proti ... nu... Rusku... (Ale přece v hokeji rozhodčí vylučuje oba rváče... Aby byl klid... Aby... vychladli...)

Ukončit tuto válku značí dojít ke klidu (na základě nějakého asi rozumu.) A končím se svým zamýšlením... Zdař Bůh!

0 0
možnosti
LH

Nenechat ukrajinu padnout. To jsem se zasmál. Ta země je z vůle globalistů a jejich banderovských slouhů dávno, ale dávno padlá. To nedá NIKDO dohromady. Dokonalá vizitka Západu. Světlem na konci tunelu je návrat do starých časů. Kdo byl ve Vietnamu, pochopí.

0 0
možnosti
PH

P46e61t91r 92H26á66k

11. 4. 2024 6:45

Autor je zrádce svaté věci NATO a zpochybňuje euroatlantickou vazbu! Určitě ho platí Putin.

Jen někdo takový totiž může zpochybňovat slova vůdce svobodného světa:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-biden-putin-uz-valku-na-ukrajine-prohral-40437745

A to ani nemluvím o tom, že zpochybňuje slova světově významné vojenské odbornice, jakou je Magda Vašáryová:

https://cnn.iprima.cz/rozhovor/vasaryova-ukrajina-vitezi-klaus-a-zeman-cr-skodili-20-let-ficova-era-nebude-tak-dlouha-432153

To potvrdil i odborníka na ekonomii vojenských operací Marcus Keupp z Vojenské akademie Curyšského polytechnického institutu, který spočítal, že že se ruská armáda zhroutí na podzim 2023.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/504488-rusko-miri-k-porazce-expert-spocital-kdy-putin-prohraje-valku

Chce snad autor toto všechno popřít? Lež není názor! http://www.nelez.cz

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz