Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROTEST: Sedláci na Klárově

Stačilo by jeden jediný roček počkat a mohli bychom mluvit o pěkné tradici s periodou čtvrt tisíciletí. Ano, před 249 lety táhli rozhněvaní sedláci na Prahu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Nepředstírejme zcela zbytečně, že příčiny protestů zemědělců jsou nám nepochopitelné. Řada zemědělských praktiků již v TV několikrát jejich důvody k nespokojenosti zcela jednoduše a logickým řetězením argumentů k tématu potravinové soběstačnosti a k cenám jednoznačně vyjádřila. Žádné řešení nebude zcela spravedlivé, ostatně jako obvykle.

0 0
možnosti
TH

Sedlákům fandím. Problém vidím v tom, že profesor Nutella odjede do kravína bráchy Jurečky (co dostal 300mega dotací) a ČT24 blokádu Prahy vymlčí. Nejdůležitější zpráva v ČT bude, že v Pelhřimově vykvetly sněženky...

0 0
možnosti
PD

Pokud ano, jeho minus. Normální průběh.

0 0
možnosti
MP

M21i61r58e92k 79P26e79s81a87t

15. 2. 2024 17:09

"Bruselská idiocie už vyhnala z Evropy průmysl, nyní se o totéž pokouší se zemědělstvím. Tovární komíny přestanou kouřit a krávy prdět. Nastane zelený ráj na zemi!"

Ja ctu denne server farmer.pl, takovy zeedelsky server, kvuli komoditam,cenam, prognozy trhu etc. Dnes psali o hnoji/obornik, ano chlevska mrva, ketrou sedlaci po generace hnoji pole. Dnes take mohou, ALE !!!!, pouze za splneni spousty podminek, a musi k tomu poridit fotodokumentaci a tu poslat nejakemu uradu.

Obornik już można wywozić na pole. Czy w tym roku znowu trzeba robić zdjęcia?

https://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/obornik-juz-mozna-wywozic-na-pole-czy-w-tym-roku-znowu-trzeba-robic-zdjecia,141500.html

0 0
možnosti
RD

Jediná chyba je, že ti sedláci na Klárově budou mít jen traktory a ne tanky. I jeden jediný dokáže přivést vládu k rozumu, viz Maďarsko.

0 0
možnosti
PD

V Maďarsku vládne tank?

0 0
možnosti
PS

P96a52v85e98l 43S64u34r40a

15. 2. 2024 14:27

Na Klárově taky dostal smrtelný zásah tankč.23 lejtěnanta Gončarenka..... Toho tenkrát poslal Stalin, aby si to vyřídil s Hitlerem a mohli tu vybudovat komunismus.

0 0
možnosti
MK

Systém "sebereme lidem hodně peněz a budeme je rozdávat těm, co si vybereme", vždycky dopadne stejně - natažených rukou rychle přibývá, zatímco peněz ubývá, protože natahovat ruku je snazší, než ji přiložit k dílu. Případ od případu mají demonstrující obvykle pravdu, ale z širšího hlediska se všichni strašně pletou.

0 0
možnosti
PS

P77a75v54e38l 78S16u14r62a

15. 2. 2024 14:29

Hlavně mezi těmi, co ... "si vybereme" bude čím dál víc Babišů, aby se to zbytečně nedrobilo. ...

0 0
možnosti
PH

P95e33t79r 60H45á50k

15. 2. 2024 12:04

U stávky školského personálu se vědělo moc dobře, proč se stávku. Jenže mezi stávkující se vecpala provládní Učitelská platforma, která ve spolupráci s presstituty odvedla téma jinam.

O normální účastníky journálisté nejevili ani desetinu zájmu, který věnovali ideově spřízněné Petře Mazancové. Přesněji řečeno se o ně nezajímali vůbec.

Jaké z toho plyne poučení? Nedávat se do spolku s nikým, kdo je ve spolku s Fialou. Podrazí vás.

0 0
možnosti
PD

Obvykle tyhle kravály moc nepodporuji, ale začít protestovat proti EUnijnímu zelenému blbnutí a administrativní buzeraci nikdy neškodí. Škoda jen, že se to časem zvrhne v boj o ještě větší dotace.

0 0
možnosti
ŚS

Sedláci se mají sejít hnedle dvakrát. Jednou to budou špatní sedláci proruští (podle Fialy), od kterých se správný český sedlák distancuje. A podruhé sedláci dobří, internacionální, kteří mají souhlas pana premiéra. To jsou věci...8-o

0 0
možnosti
PD

Proruské sedláky zde nějak nevidím ...

0 0
možnosti
FN

Protesty zemědělců nejsou vyvolány pouze zvýšenými náklady zeleného třeštění a chybným rozdělováním dotací. Svoji úlohu zde hraje také ústup Bruselu od ochrany zemědělského trhu. Tak jako jsou od reality odtržená ideologická rozhodnutí o zeleném údělu, stejně tak jsou od reality odtrženy dohody o volném dovozu zemědělských komodit z Ukrajiny a Jižní Ameriky. Zatímco zemědělci v EU mají za zády kohortu úředníků a dozorců, včetně satelitního dohledu, kteří regulují, kontrolují a trestají, zahraniční dovozci nemusejí splňovat nic. Ani dodržovat agrotechniku, ani chemické ošetřování. Bruselská idiocie už vyhnala z Evropy průmysl, nyní se o totéž pokouší se zemědělstvím. Tovární komíny přestanou kouřit a krávy prdět. Nastane zelený ráj na zemi!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz