Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROTEST: Doktor traktor přišel léčit klimafanatiky

Dotace přestaly být dárečkem, ale staly se vlastně platbou za veřejnou zakázku. Stát si jako by objednával (ve skutečnosti nařizoval) plnění mimohospodářských funkcí, které prohlásil za pozitivní externality.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Závěr: "... Nechte nás žít a pracovat, volají zemědělci ze svých traktorů. A my nebudeme potřebovat žádné dotace, protože umíme vyrábět kvalitně a levně, kdyby nám to stát dovolil."

Komentář (parafráze): Nechte nás žít a pracovat. A přehlížejte i začínající technologickou konkurenci, tj. hlavně umělou náhradu masa.

0 0
možnosti
OK

Ona každá zásadní změna je těžká a bolí, ale stejně se k ní jednou bude muset dojít, ten stav je „neudržitelný” (dnes velmi frekventované slovo).

0 0
možnosti
MK

Neudržitelnost stavu se nazývá vývoj. Někdy ho lze trochu předběhnout, když se trefíme v odhadech, kam směřuje, ale stejně nás dohoní a donutí vrátit se k tomu, co jsme přeskočili. Hezká ukázka je dobývání vesmíru.

0 0
možnosti
JK

Největším pokladem státu je půda. Na to ovšem naši "státníci" od devadesátek ještě nepřišli nebo přijít nechtějí. Unikátní černozem je na Ukrajině a také se kdekdo snaží jim ji ukrást. Za druhé světové vozili Němci z Ukrajiny vlaky a vlaky černozemě. Dnes jim ji ukradly nadnárodní korporace. Nevratně.

Pokud má stát dostatek ornice, má šanci na ní vypěstovat jídlo pro všechny obyvatele a tím si zajistit vlastní bezpečnost. I pouštní stát Izrael je z 80% potravinově soběstačný a tam jistě vědí co a proč dělají.

A pokud máme ornice dostatek k tomu aby nás uživila, je naprosto nepochopitelný její prodej zahraničním majitelům a její devastace v důsledku plnění nařízení EU.

0 0
možnosti
PD

Kecy v kleci. Z Ukrajiny nikdo půdu neodváží a z Česka také ne.

Všechno jídlo pro všechny stejně nevypěstujeme, některé rostliny v Česku moc neprosperují.

0 0
možnosti
LD

L80i23b93o76r 65D28a63v49i70d

23. 2. 2024 13:24

Dokud nepřijde morová pandemie na všechny zbytečné vyžírky (evropské úředníky, počínaje madam Von der Lejno) nic se nezmění, naopak bude vše horší a horší.

0 0
možnosti
KV

Jo, jo, tehle velebníček Výborný (je to snad i "jeho velebnost" od strany fráterníků), toť zajisté ten pravý boží hospodář a pastýř (jenom ty ovečky mu na boží salaši dělají bugr). Von ten zakrslík (nebožtík) Lux byl větší pruďas, skákal jako gumovej plukovník a vyřvával, že tomu všemu musí více rozumět, než jako Klausova babička. Pak na František (MZe) vnikl jakýsi magor nunvář, s úmyslem klerikála Luxe kudlou typu "šumavská houbička" zbavit moudí, to byl pak následný hukot. Byly holt doby, kdy jsem tam pracovně jezdil, tak nekecám. Nu, Bůh nám Luxe dal, Búh nám ho ale i vzal, zajisté ho více potřeboval pro své úradky.

0 0
možnosti
MP

M55i32r60e33k 70P56e78s87a74t

23. 2. 2024 12:16

tady se stale motaji dohromady dotace do zemedelskych surovin/prvovyroba=dotace, a potravin/potravinarsky prumysl+gastronomie =bez dotaci a samozrejne dalsi clanek retezu obchod/retezce. Bezny Franta z Horni/Dolni vnima cenu v Kauflandu/restauraci, na te ma ale prvovyrobce/zemedelec mnohdy podil 1/3 ci 1/2 z konecne ceny. Skutecne bohate firmy dnes uz maji prvovyrobu/suroviny, zpracovani/potravinarsky prumysl a odbyt vlastni prodejny/restaurace

0 0
možnosti
LN

Motá se to vám v palici. Rv Autor článku popsal problém dotací v EU stručně a výstižně. :-P

0 0
možnosti
JJ

J14u97r14a 67J68u94r47a79x

23. 2. 2024 12:11

Poslední věta měla znít: A my nebudeme potřebovat žádné dotace, protože umíme vyrábět kvalitně a levně, kdyby nám to stát pod kuratelou EU a zelených magorů jsoucí dovolil.

Jinak souhlas.

0 0
možnosti
JK

aby všem bylo jasno, toto všechno běží desetiletí a ještě před naším vstupem do EU. Však již v počátcích po listopadu bájný LUX v televizních debat skoro mlčel, ale na závěr dodal: nesmíme zapomenout, že zemědělství má i jiné úkoly, např. KRAJINOTVORBU!!

Socialisté a teoretici po pádu SSSR se přestali bát extrémně násilného socialismu ala Sovětský Svaz a vytáhli ze šuplíků schované všechny blbé nápady co nemohli 40 let uskutečnit neb SSSR reálně hrozil. Nyní vidíme, že se dá zničit celý kontinent i jinak než vládou dělnické třídy.

Akorát se kdysi říkalo, že mírové protesty ve světě (západní Evropa, USA) vlastně sponzoruje SSSR, nyní již sponzoringu netřeba, všichni ti zelení šílenci různých směrů si dávno našli cestu k rozpočtům svých vlastních zemí.

0 0
možnosti
PD

Ta krajinotvorba je a vždy byla realitou, jenom to dřív (před socialismem) bylo přirozenou cestou zodpovědnosti vlastníků.

0 0
možnosti
MN

Na dotacích mě fascinuje to že přesto že jsou potraviny dotované více než polovinou ceny, jsou dvakrát dražší než v USA. Tj. ve výsledku více než 4x dražší. Dotacemi k vyšší ceně!

Konečným řešením a cílem zemědělské politiky EU je salámovou metodou dospět k úplné likvidaci zemědělství. Už teď se často zemědělci neobtěžují sklízet, dotace dostali a to je hlavní příjem. Další letos nový krok je dávat dotace za to že ani nezaseli. Podle názorů zelených zemědělství ničí přirozenou krajinu. Co budeme jíst je nezajímá, lidi také ničí přirozenou krajinu, takže smrt hladem je dobrý skutek.

0 0
možnosti
RL

Kde myslíte, že se na ty dotace asi bere? A to je ten socialistický koloběh života. ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz