Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PŘÍSNOST: Plody nesmyslné politiky

Jedním z evergreenů české politiky jsou politické řeči ohledně zpřísňování sociálních dávek. Naposledy se k nim tímto restriktivním způsobem vyjadřoval ministr práce a soc. věcí Marián Jurečka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P14e17t58r 96Č17e79c19h

3. 4. 2024 7:45

Svým způsobem máte kousek pravdy, pane Kolmane. Ale jen kousek. Ono totiž obecně platí, že každý dělá jen to, co je mu dovoleno. A v našem socialistickoanarchistickém státě je dovoleno téměř vše. Připočteme-li k tomu skutečnost, že jistým lidem je dovoleno opravdu vše, zejména neživit se a své rodiny smysluplnou prací, je oheň na střeše. Majetková trestná činnost je obvyklá všude na světě nicméně jen někde to dělá větší problémy. Nejmenší problémy jsou tam, kde neexistují a nebo existují jen v malé míře všelijaké dávky, přídavky, příspěvky, dcotace a pobídky, směřované ke zdravým a líným lidem. Je to důsledek nečinnosti socanského státu, čehož klasickou ukázkou je právě ČR, "řízená" neschopnými politickými stranami a hnutím STAN. Tady je ten kámen úrazu. Voliči, což takhle dát příležitost občanským hnutím (ANO 2011, SPD, Trikolóře a Přísaze), aby prokázaly to, co tvrdí. Aby prokázaly, že umí řídit stát. Že to politické strany a hnutí STAN neumí je očividné.

0 0
možnosti
MR

Vám 8 let s vládou ANO nestačilo?

0 0
možnosti
FN

Platit výpalné lidem, aby nepáchali trestné činy, je cestou do pekel. Sociální dávky by měly být koncipované jako pomoc v nouzi lidem, kteří si platí sociální pojištění. To znamená zrušit všechny nepojistné sociální dávky pro lidi, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou, i když by mohli.

0 0
možnosti

P38e93t39r 11Č16e95c73h

3. 4. 2024 7:50

Máte pravdu, pane Navrátile. Ono u nás jde o ryze socanský systém řízení státu. Politické strany to jinak neumí a pomocí nesmyslného systému řízení podporují zejména zdravé a líné lidi, kteří si za 31 let již zvykli žít na úkor státu a lidí, kteří pracují. Ony ty líné lidi je možno k práci donutit, nikoliv ovšem pokutami, které stejně nezaplatí a nebo podmíněnými "tresty".

0 0
možnosti
VM

Domovské právo, chudobinec, možnost vyplácet v hotovosti za práci i každý den, no a šatlava - to chybí v současnosti k přísnosti.

0 0
možnosti
MK

Když nebudeme kriminálníky uplácet dávkami, budou krást a loupit? Takže vlastně platíme vyděračům? A kolik nových jich takto vyrobíme?

0 0
možnosti
PH

Ono by mohlo být i hůř. Co kdyby ti lidé šli volit Babiše? Nebo rovnou komunisty? To by jistě pro společnost byla větší ztráta než těch pár vykradených bytů. ;-D

0 0
možnosti
TN

z vasi logiky vyplyva, ze kdyby se socialni davky zvysily, nekradl by uz nikdo....

0 0
možnosti
MG

Mnoho spoluobčanů tomu nevěří, ale existují lidé, které opravdu nikdo nechce zaměstnat, ačkoliv sami opravdu pracovat chtějí. Existuje určitá iluze, že si každý může najít nějakou práci, pokud skutečně chce. Není to pravda, uprchlíci z Ukrajiny obsadili téměř všechna místa, která se obvykle lidé úplně na spodku naší společnosti pokoušeli obsadit. Tito nejchudší lidé jsou u nás největšími oběťmi války na Ukrajině.

0 0
možnosti

P60e58t82r 29Č75e39c77h

3. 4. 2024 8:00

Válka na Ukrajině za nic nemůže. Zásadní chyba je na straně předsedy vlády a vlády jako celku. Také EU, která jako obvykle dělá více škody než užitku.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz