Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PŘÍSNOST: Plody nesmyslné politiky

Jedním z evergreenů české politiky jsou politické řeči ohledně zpřísňování sociálních dávek. Naposledy se k nim tímto restriktivním způsobem vyjadřoval ministr práce a soc. věcí Marián Jurečka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

To je zlodějna hvězdné velikosti. Proč by měli pracující živit nemakačenky??? Kdo nechce pracovat, ať nějí!

0 0
možnosti
AK

A opravdu chcete živit z našich peněz bandu flákačú a lenochů? Všude se shání pracovní síla, všude chybí někdo, kdo chce dělat. Dovolím si citovat sira Humphrey Applebyho : Nezaměstnanosti se zbavíte tak, že seberete dávky každému, kdo odmítne dvě po sobě jdoucí pracovní nabídky. A zmizí z registru dřív, než řeknete parazit. Konec citátu. A jestli začne krást? Od toho máme kriminály, které je ovšem nutno přeměnit na kriminál a nikoliv na odpočívárnu s vývařovnou s barevnou televizi a bydlením zdarma. Vím, že tady to zatím není jako v Norsku, ale jak pozoruji naše politiky, taky na to dojde.

0 0
možnosti
VP

Naši předkové měli jednoduché a účinné řešení, kriminálníky věšeli. Pak už nebyla žádná možnost, že by spáchali další trestný čin.

0 0
možnosti
MK

Trochu kruté. Ale v dnešní době drahých energií takový šlapací mlýn, to by bylo kW!

0 0
možnosti
JN

Dávky musí pomoci, ideálně dočasně, pokud to příjemce opravdu potřebuje a v míře minimální k tomu, aby přežil. Nemohou hrát roli zajištěného příjmu.

0 0
možnosti
VT

Řešení je dle mého jediné, a politici o něm také dlouho mluví. Škoda, že jenom mluví.... Stačí, pokud se vyplatí pracovat...[>-]

0 0
možnosti
ZL

Plodem nesmyslné politiky je především to, že dávek všeho druhu je tolik, že na ně jako stát nemáme a musíme se zadlužovat.

Obávám se, že součástí problému je kromě velkorysé sociální politiky právě i špatná dostupnost práce levné, dostupné právě dodavatelům "ze dna sociálního spektra", včetně a zejména třeba lidí z nějakého důvodu neschopných pravidelně chodit do práce.

Praktičtěji řečeno pečovatelský stát, který mj. skrze minimální mzdu a často nesmyslné kvalifikační požadavky omezuje méně schopným přístup k výdělku a zároveň je označuje za chudé, kterým je nutno přispívat na živobytí.

0 0
možnosti
JP

Sociální dávky jsou hloupé rovnostářství. Tyto prostředky by se měly přesunout na podporu studia šikovných děcek z rodin sociálně slabých, jinak jdou vesměs vniveč. Podpora studia sociálně slabých, ale chytrých, Čechů, Romů, Ukrajinců, to je úplně jedno. Podporu má dát nejen stát, ale i miliardáři, dokážou si takto zajistit do budoucna kvalitní jedince. Podporuje třeba Babiš nějaké mladé schopné na střední nebo vysokou školu? Nechci mu křivdit, ale neslyšel jsem o nikom konkétním.

Závěr: odbourat sociální podporu všech, o to víc podporovat chytré děti, co na studium prostředky nemají.

0 0
možnosti
PB

P90e59t10e 72B56r34i25c22h

3. 4. 2024 11:30

Ten zločinec Babiš může i za to, že vám protéká záchod!!;-D

0 0
možnosti
VK

V26. 80K78u20h39a26j

3. 4. 2024 9:06

Pane právníku, za prvé: jedinec který nebyl zbaven svéprávnosti, přesněji řečeno nebyla mu způsobilost omezena, je zcela odpovědný za své chování.

Za druhé: náš sociální systém sice není tak štědrý jako v některých západních zemích, na druhou stranu dávky státní sociální pomoci a dávky hmotné nouze a příspěvky na mobilitu opravdu pokrývají potřeby toho, kdo je nemocen či nemohoucí.

Z toho vyplývá za třetí: jestliže se svéprávný zdravý jedinec rozhodne namísto doplňování zboží v Bille krást a přepadávat, opravdu není řešení dávat mu nějaké peníze, aby to nedělal. Řešení je zavřít ho do kriminálu.

0 0
možnosti
PK

Právníku a publicisto Kolmane, a jak chcete problém řešit ? Vypadá to tak, že jste opravdu jen právník a publicista.

0 0
možnosti
RM

ano pane autore. takže dávky zvýšit, aby ti lumpové nezačali krást. jinde se tomu říká výpalné. --no není ten svět skvělý a k zulíbání? 8-o

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz