Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PRÁVO: Soudní „překvápka“

V úterý 14. října 2013 se po internetu rozšířila zpráva, že Městský soud v Praze jako soud odvolací zastavil dne 9. října 2013 v neveřejném zasedání trestní stíhání bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho, zproštěného obžaloby nepravomocným rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 7 ze dne 16.května 2013.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GZ

G. Zahradníček

20. 10. 2013 21:20
Ano, je to

přesně tak.

0 0
možnosti
JS

J. Schwarz

20. 10. 2013 6:07
Závěr článku pěkně

ukazuje, co je většina "novinářů" za svoloč! Postřeh pana Jemelíka, že media rozmazávají "causy" jen tehdy, je-li třeba očernit nějakého politika a třeba i závažnějších problémů vzniklých jinak si nevšímají ukazuje na to, že media buďto pracují na objednávku nebo slouží přímo jako propagandisté v žoldu mocenských skupin, které se snaží upevnit svou pozici a vyšachovat "protivníka". Média problem neřeší, jen jich účelově zneužívají ve prospěch svých majitelů či chlebodárců a "novinář" je pouhý nájemný pisálek který ovládá techniky, jak tu udělat z někoho lotra, onde zase idiota a za patřičný obolus tak učiní každému, kdo není dost opatrný.

0 0
možnosti
KJ

K. Januška

19. 10. 2013 7:02
Je to pravdivá domněnka?

Zpochybňuji domněnku, že každý státní úředník, který byť by byl odsouzen neprávem, má nárok na svou funkci.

Jestliže je to výrok pravdivý, co potom celá skupina obviněných občanů (Tluchoř a spol.)? Mají nárok na vrácení  jejich bezúhonnosti? Má nárok Nečasova vláda, aby se vrátila do funkce, když se ukáže, že důvody zatčení skupiny byly nezákonné?

A co úředníci odvolaní z funkcí současnou vládou v demisi? Budou mít nárok vráctit se do funkcí, až bůhvíkdy bude vládnout vláda s důvěrou parlamentu?

0 0
možnosti

M. Šejna

19. 10. 2013 12:47
máte to poněkud pomotané

Tluchoře a spol. nikdo nevyhodil z jejich funkcí. Oni odešli sami. Nečase také nikdo neodvolal z funkce premiéra. Nečas podal demisi sám. Jediný, kdo přišel o státní funkci nedobrovolně, byla Nagyová. Ta jediná ale nejspíš nakonec bude uznána za vinnou ze zneužití svépravomoci.

0 0
možnosti
JV

J. Vyhnalík

19. 10. 2013 4:09
A co takhle pohled z druhé strany?

Petra Lessyho nezávisle a nestranně vybrali Radek John a Vít Bárta. Poté, co ODS začala v Praze omezovat vliv zákulisních hráčů na rozhodování na pražské radnici, se VV financované těmito hráči pokusili vládu rozložit, ale neuspěli. Nejsilnější jejich figurou v exekutivě se tak stal Petr Lessy, který střídavě přijímal a zase odmítal úsporná opatření v policii. Spolu s ministrem se shodli, že jejich spolupráce není dále možná a před prázdninami 2012 společně oznámili v OVM, že se dohodli na tom, že Petr Lessy funkci počátkem září uvolní.

Během léta ovšem Petr Lessy pilně konzultoval situaci s expertem VV a ABL Michalem Morozem, bývalým Johnovým náměstkem, a v září skončit odmítl.

Exministr Kubice se ho pokusil zbavit na základě staré stížnosti na Lessyho nekorektní postup. Bylo to extrémní, ale držet si na pozici policejního presidenta někoho, kdo zjevně "kope" za destruktivní opozici VV a jakékoliv vládní usnesení bojkotuje nebylo odpovědné.

To, že soud dál Lessymu za pravdu a uznal, že byl propuštěn na základě banálního přestupku je jedna věc. To, že Petr Lessy v pozici policejního presidenta aktivně bojkotoval vládní usnesení a odmítal spolupracovat se svým ministrem je věc druhá. Pro každého dalšího ministra by to mělo být varováním.

0 0
možnosti
BR

B. Rudolf

19. 10. 2013 7:49
Re: A co takhle pohled z druhé strany?

Těmito argumenty nemůžete obhajovat to, co Kubice provedl. Lessy byl  v době své profesní likvidace před zákonem nevinný. V právním státě by neměla být takováto likvidace nevinného člověka zdůvodněná neprokázaným obviněním možná. Připomínám, že to nebylo "pouhé" odvolání z pozice policejního prezidenta, ale vykopnutí z policie jako zločince bez nároku na výsluhy.

Těch politiků, kteří se snažili zlikvidovat policejní útvary schopné vyšetřovat kriminalitu mocenských elit, jsme tu měli, zdá se, dost. Byl jsem přesvědčen, že Kubice k nim nepatří. Ale mafiánské praktiky použité k Lessyho profesní likvidaci mne usvědčují z omylu.

0 0
možnosti
LK

L. Krajicek

19. 10. 2013 3:09
Ještě má třetí pokus.

Vždyť zatím jenom dvakrát Kubice zakvedlal naší politikou.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz