Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PRÁVO: Jak Ústavní soud řešil, až nic nevyřešil

Konzervativní lidé nad tím kroutili hlavami, aktivisté jásali, žalobce si pochvaloval/a, že už se nebude rozpakovat vytáhnout občanku, když se někde bude představovat mužským jménem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Až půjde transgender žena na vyšetření prostaty, pošlou to na gyndu?

0 0
možnosti
JJ

J13u78r15a 53J81u93r74a69x

14. 5. 2024 13:32

Transgender žena (nepřeoperovaná, jak je to u přeoperovaných netuším) nemůže připustit, že má prostatu, protože žena prostatu nemá. Tudíž na vyšetření nepůjde a tedy ji na gyndu nepošlou. Ovšem s močením problémy mít bude.

0 0
možnosti
DL

Je jasne, ze i Orwell mnohe nedocenil. Jeste poznamka: Duverovat statu, ktery vam predepisuje, jak mate bydlet, cim topit, co mate jist a jake auto pouzivat, ale na zaklade naseptavani jakesi LGBTQ sekty dovoli uz ctrnactiletemu, aby si sam zvolil pohlavi bez ohledu na fyzicky nalez, to by byla hruba nebalost. ;-)

0 0
možnosti
OK

Hi, ne stát - Brusel a bruselští byrokratičtí zatvrzelci předepisují nám obtížné pitomosti

0 0
možnosti
JM

J18a34n 49M82a71t26ě38n81a

14. 5. 2024 8:50

Ústavní soud moudře rozhodl, že civilizace, pro kterou není problém poručit větru a dešti, nemůže být problém poručit i pohlaví.

Zbývá už jen dořešit, aby příroda poslechla.

0 0
možnosti
JJ

J78u16r86a 29J42u95r34a63x

14. 5. 2024 13:36

I příroda musí respektovat nařízení brusele demokraticky schválená demokraticky zvoleným evropským parlamentem a podvolit se jim!

0 0
možnosti
JV

Arabové měli krávy? Spíš velbloudy, ne? ÚS dojit můžeme jak chceme, ale rozsudek z něj nevypadne.

Problém se slovy není nic nového. Jen je třeba opakovat, opakovat a opakovat, 100x. Karel Havlíček Borovský skoro před 200 lety: ,, . . . původ skoro všeho zlého . . . že lidé buďto stejné věci jmenují rozličnými slovy aneb rozličné věci nazývají stejným jménem."

0 0
možnosti
Foto

Docela často se stává, že konkrétní jedinec svého rozhodnutí později lituje. Po chirurgickém zákroku se však obtížně dosahuje předchozího stavu...

0 0
možnosti
PD

A proč by mělo?

0 0
možnosti
PG

US řešil a řešil a řešil.... a mezi tím mu uniklo, že změna pohlaví není fakticky možná. Chromozomy jsou každému dány a nikdo si je nevymění.

0 0
možnosti
MP

Pohlavní chromozom (též allosom, gonozom či heterochromozom) je takový chromozom, který se podílí na chromozomálním určení pohlaví. U člověka mezi pohlavní chromozomy patří chromozom X a chromozom Y; ženy jsou homogametického pohlaví, tzn. mají dva stejné chromozomy (XX), mužské pohlaví je u člověka heterogametické (XY). U jiných živočichů však existuje i pohlavní chromozom W nebo například chromozom Z. Chromozomy nepatřící mezi pohlavní se označují jako autozomy.

0 0
možnosti
MP

Cituji z článku: "... Problém totiž není v těle, problém je v hlavě. Odmítat své skutečné pohlaví a tvrdit, že mám jiné je problém psychický, stejný, jako když si o sobě někdo myslí, že je Napoleon nebo mimozemšťan ..."

Komentář

I Sametová revoluce 1989 proběhla tzv. sametově, tzn. bez prolití krve (tedy až na poručíka Zifčáka), jen jakýmsi problémem psychickým. Stále žijí pamětníci, Ústavní soud toto téma ale dosud neřešil.

0 0
možnosti
RL

Jo, a potom jsi vytáhla ruku z nočníku, co, ty naše malá hloupoučká UI? ;-D

0 0
možnosti
FN

Baxova parta není soudem a nemá toho mnoho společného s ústavou. Ani s přírodními zákony. Je to politická instituce, která své výnosy formuluje podle požadavků degenerovaného Bruselu.

0 0
možnosti
AB

Článek dobrý,závěr skvělý!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz