Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Za nástup extremistů mohou sociální demokraté

Tuto tezi vyslovil již před padesáti lety německý filozof Theodor Adorno. Sociální demokracie, tedy levice, podle něj perfektně odkanalizovává zlobu. A naopak, když kolabuje, vytváří prostor pro nárůst sociálního pnutí a radikalismu či extremismu, kterému se otevírá velký prostor pro vytváření strachu, nejlevnější komodity, s níž se dá manipulovat s lidmi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

9. 8. 2019 9:38
Kam se poděla ta Babišem před volbami

do EUparlamentu tlačená jednička Charanzová? Babiš náhle změnil směr a prosazuje Jourovou - mimochodem, co vlastně ona dokázala?

0 0
možnosti
KJ

9. 8. 2019 8:45
Oni sami jsou extrémisté. A vy komunisté, také.

Už jste zapomněl ? Dzp.

0 0
možnosti
JV

9. 8. 2019 8:32
Ton doby

Levice udava ton doby? Jo, az na to, ze Churchill byl konzervativec a vyhral duhou svetovou. Reagan, Thatcherova, Wojtyla konzervativci byli take, vyhrali studenou valku.

V obou pripadech si levice tato vitezstvi privlastnila - ukradla.

Toz tak s tim levicovym udavanim tonu doby.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 8:19
Vidím to zcela jinak

Pan Hvížďala se tragicky mýlí. Snad proto, že je v zajetí starých politických ideologií. Jde zásadně o to, že spoluprací s ANO či SPD nelze ztratit jméno, ani vážnost.. Naopak! Kdyby v podstatě ČSSD opravdu s ANO 2011 spolupracovala a nevyvolávala neustálé ideologické roztžky, byli bychom mnohem dále. Podle mne Babiš dělá jednu zásadní chybu. konkrétně tu, že se paktuje s politickým subjektem, který je na odchodu z poslanecké sněmovny, podobně jako TOP 09, KDUČSL, KSČM a STAN. Podle mého názoru je brzy budou následovat i Piráti a ODS. ODS proto, že zapříčinila vznik Trikolóry. Trikolóry, která, zdá se, ODS v poslanecké sněmovně nahradí. Možná již po příštích volbách. Kdyby totiž Babiš spolupracoval úzce s SPD (mají velmi podobné programy), mohl by řídit jednobarevnou vládu ANO 2011 a nemusel by se spoléhat na podporu komunistů. Mohl by vést stát takovým směrem, který by mu byl ku prospěchu, důsledkem čehož by mohla být po přístích volbách rozumná ústavní většina v poslanecké sněmovně.

0 0
možnosti
IM

I. Mertl

9. 8. 2019 8:32
Re: Vidím to zcela jinak

Skutečně? Hvížďala má v zásadě pravdu: ČSSD zavedla A.B. do vlády, a od té doby ho de facto trvale podporuje, přestože přitom kveruluje. Její sestup je zaviněný a spravedlivý. Vy věříte v Babišovy dobré úmysly, protože je Vám cizí demokratický politický systém, založený na politických stranách. Věřte v Mesiáše a budete spasen. Možná.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 8:01
Radikální radikál.

Kdo je to "radikál", ať pravicový nebo levicový? Je to rozhodný člověk, usilující o pronikavé a rychlé, dlužno dodat potřebné změny od základu. Potom ovšem opravdu ANO 2011 a SPD patří mezi radikální hnutí. Dlužno dodat , potřebná radikální hnutí. A lidé to poznávají a stále větší měrou tato hnutí podporují. A politické strany? Ty se v zajetí svých, více než 100 let starých ideologií jen plácají v zahnívajících rybníčcích oficiální politiky. Ono je nutno si konečně přiznat, že dnes již nemůže fungovat ani pravicová, ani levicová politická ideologie. Lidé se změnili spolu s dobou. Jen ty ideologie zůstávají stejné. A proto je třeba zejména těch "radikálních" hnutí, které jediné dávají rozumné návody, jak dál. Politické strany jsou již se svými ideologiemi odepsané. Všechny!

0 0
možnosti
MV

9. 8. 2019 9:10
Re: Radikální radikál.

Lidé to většinou pane Čechu poznají, jak z historie známo, až když už je pozdě. Ta druhá mnohem lepší varianta je, že dotyčnému diktátoru - začátečníkovi dojdou koblihy. A to bude snad i náš případ. So geht das.

0 0
možnosti
PJ

9. 8. 2019 6:37
Když

to říkal jeden z tvůrců neomarxismu........... ;-)

0 0
možnosti
JE

9. 8. 2019 6:34

Ze zacatku jsem cekal ze pan Hvizdala mysli extremisty co chcou zakazat auta, maso a vlastni nazor. No nic...

0 0
možnosti
IK

9. 8. 2019 6:10
názor

Opět zvukomalebné koalovat. Co na to koaly?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz