Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Vláda už projedla i majetek předků

Je to jen něco málo přes rok, co zemřel Tomáš Ježek, a už aby se v hrobě obracel. Všichni si ho jistě pamatují, jak počátkem devadesátých let spravoval Fond národního majetku. Byl jedním z těch, kteří dali privatizaci svou tvář.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

24. 12. 2018 23:17
Ad "důchodová reforma"

Jakákoli důchodová reforma je k ničemu, pokud bude počet důchodců srovnatelný a menší než počet narozených, přesněji než množství pracujících. Přesouvání odpovědnosti za výši důchodu na soukromé subjekty - nejčastěji bankovní domy není ve prospěch budoucích penzistů, ale právě oněch soukromých institucí, které je - možná - budou i vyplácet. To je jen jeden z státem podmíněných druhů bezpečného podnikání s maximálně sníženým rizikem konkurence.

0 0
možnosti
JP

J. Pražák

24. 12. 2018 22:29
€-zona - náš vzor

Podívejte se na ten spolek dlužníků. Ještě horší než u nás:

https://www.smava.de/eurozone-schulden-uhr/

0 0
možnosti
ZF

Z. Frys

24. 12. 2018 20:08
Je třeba důsledně

demontovat "sociální stát". Tedy odstátnit zdravotnictví, důchody, školství a vůbec všechno, kam stát strká své špinavé nenechavé loupžnické pracky.

"Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale jejich právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní.“ F. Bastiat

0 0
možnosti
KJ

24. 12. 2018 20:29

Ve zdravotnictví i školství zde funguje vedle sebe v mnoha případech erár s privatem . Není nic jednoduššího než místo planých řeči uvést obecnější příklad skvělého privatu oproti mizernému eráru...

0 0
možnosti
MP

24. 12. 2018 17:56
Kratochvíl, Pivoda, Vánoce,

to nejde dohromady.

A Děda Mráz jim nepřijde.

:-P

0 0
možnosti
PS

24. 12. 2018 17:11
Peníze z fondu privatizace mohl být využity

rozuměji, a to k snížení státního dluhu a tím i snížení částek na obsluhu dluhové služby, které jsou nemalé a rostou.....

0 0
možnosti
KJ

24. 12. 2018 18:50

Státní dluh se snižuje a částky na jeho obsluhu se i díky refinancování taky snižují . Není divu , že to nevíte . Z veřejnoprávní ČT 09 se to nedozvíte...

0 0
možnosti
KJ

24. 12. 2018 16:16
Ano, ANO je sprosté slovo.

S tím souhlasím... Dzp.

0 0
možnosti
VK

24. 12. 2018 15:12
KDYBY (BYLY RYBY V......) ......

se dodnes používaly jako platidlo zlaťáky, stříbrňáky, ba i měďáky a prostý človíček si mohl našetřit na stáří bez nebezpečí inflace, neřku-li měnové reformy, tak bychom podobné problémy neměli. Spořiví by se měli dobře, lemplové by sušili hubu. Jednoduché-spravedlivé.

Ale........

Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

0 0
možnosti
MP

24. 12. 2018 21:22
Re: KDYBY (BYLY RYBY V......) ......

Ano.

Zlatý standard a zrušení frakčního bankovnictví.

I s těmi mincemi se ale lumpačilo, byť pracněji.

0 0
možnosti
VP

24. 12. 2018 14:41
Je zajímavé, že NIKDO nesáhne na fotovoltaický

megatuel, DOKONCE SE POŘÁD POKRAČUJE s vymýšlením, jak ho dále ROZŠÍŘIT!

Zrovna tak se nesáhne na lichvářství exekutorů!

Na to současný systém, založený na vládě navzájem se podporujících zlodějůl nemá!

0 0
možnosti
ŠH

24. 12. 2018 15:10
Re: Je zajímavé, že NIKDO nesáhne na fotovoltaický

Nějak bych viděl dílčí řešení problému penzí ve snížení daní obecně, minimální penze za malého stejného odvodu, určitého počtu nespořivých v pastouškách ....... a samozřejmě určitého počtu celoživotně nevydělávajících a nespořících pod širým nebem ....... Něco lze skoro hned, něco je na třicet let. Takže nic stejně nebude.

V současnosti běžící sockomrovnostářství je ošetřitelné pouze v horizintu desetiletí. Potom nastoupí "individuelnější varianta". Každý za sebe a ve svojí rodině.

To, co jste napsal, bych připojil. Ale nemyslím, že právě to je podstatou problému.

0 0
možnosti
ŠH

24. 12. 2018 13:46
Jo a ne.

Paní Šichtařová rozumí ekonomice.

Ale s důchodem to je poněkud jinačí. Bude to asi hodně skřípat, pro mnoho občanů bude zle (nikoliv smrtelně!!!!). Jako vždycky, grilovaná drůbež jaksi nepoletuje nikde.

Každý žijeme malinko jiný život, každý si žije i jiný důchod ....... někdo žije s penzí 9 000.- Kč subjektivně královsky, protože má nasušeno, bydlí ve svém a děti pomohou ...... Někdo má penzi 15 000.- Kč a fňuká od rána do večera ........ protože mu zdražili Chorvatsko a benzín ....... a subjektivně je furt na prášky. V okolí se jich potuluje!!! Hubení nejsou.

Zkráceno. Jsem na penzi (nikam nedocházím a už vůbec ne starobně), už výrazy starobní docházení a penze pro mě osobně znamenají významný rozdíl - slova někdy znamenají dost.

Veselé Vánoce!

0 0
možnosti
JK

24. 12. 2018 14:07
Re: Jo a ne.

Pane Hašku jsem také důchodce a na stáří jsem si našetřil. Ale o nás nejde. Jde o ty kteří žijí sami a mají třeba průměrný důchod a neměli možnost si našetřit. Žili už před tám z ruky do huby, protože je "stát" obral o penízem aby mohl dostat Babiš dotace.

Těm poraďte. To by byl dárek pod stromeček.

0 0
možnosti
KJ

24. 12. 2018 12:46

Že privatizace či přechod nešly provést jinak a všechny země V4 jsou na tom víceméně stejně ? Pěkný blábol . Samozřejmě že jsou na tom stejně když se jelo všude podle jednoho scénáře - Washington. konsensu , tj okamžitá liberalizace všeho a zcela otevření trhu všemu . Číňané se nenechali unést liberalizaci a jeli podle jiného scénáře - zcela se uzavřít , soustředit se na pár vybraných oborů a teprv potom , zkonsolidovani , se postupně otevírat

světu . Kde jsou teď oni a kde my . My - subdoddovatelska , vcelku zaostalá ekonomika , oni výrobci špičkových výrobků i technologií . Jejich průměrná mzda v 89 byla ani ne desetinova , v současnosti už se blíží té naší , stím , že ji co nevidět překročí . Je hloupost mluvit , že privatizace a přechod k jinému systému nešli provést jinak , Na příkladu Číny je vidět že šlo , a mnohém lépe....

0 0
možnosti
JK

24. 12. 2018 12:54
Přesně .

Souhlasím na 100%. Ale i zde byla podobná transformace předložena, bohužel, komunisty. Klausem smetena se stolu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz