9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Václavovi s díkem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ceskej Honza 1.9.2008 13:35

Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

To beru. Polepsím se.

Roman 1.9.2008 13:17

Re: Havel opět trapný - nezklamal

Havel je hlavně dobrá obchodní značka. Dobře se z toho žije.

Pohoršený 1.9.2008 13:08

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Pane Honzo, používat jako argument kdyby je velmi scestné, příklad: mohl bych říci, kdyby nebyla první světová válka nebyla by revoluce v Rusku nepřišel by k moci Stalin a kdyby neuchopil moc v Německu Hitler nebyla by druhá světová válka atd. - cítíte to, jak kdyby je chabý argument, vlastně to není žádný argument a v dějinách lidstva už vůbec ne, chápete, pane, českej Honzo?

Pokud se týká všelijakých těch výrazů n.př. "... jeden z mnoha blbů....", nezlobte se, takové invektivy do debaty nepatří, do debaty patří solidní argumenty, soudy a logické závěry a nikoliv nadávky, snižují hodnotu diskuse a i hodnotu Vašich argumentů, protože oponent si může říci a v mnoha případech i oprávněně, dochází mu argumenty, začíná nadávat, tak je to, pane Honzo!

Ale 1.9.2008 13:00

Re: Rusko se bojí oprávněně

Pokud tvrdím, že mám právo rozhodovat o tom, co může a nemůže dělat soused, tak tvrdím, že jde o zemi, která mi je podřízena, o můj protektorát. Takže buďto Jelcin SSSR rozpustil a vniklo tak 15 nezávislých nástupnických států, které si dělají svoji vlastní zahraniční politiku nebo jenom transformoval SSSR, stejně jako Lenin a Stalin transformovali samoděržaví.

NR 1.9.2008 12:50

Havel opět trapný - nezklamal

Trpaslík Havel z Dejvic je vždy připraven kopnout Rusy do kotníku ve svých komických výstupech, jak můžeme sledovat v jeho komických občasnících. Díky Havle! I pravdolásková Česká televize dává Havlovi dostatek prostoru k jeho blábolům a skvěle tak baví obecenstvo. Díky ČT! Také se najdou lidé, kteří Havlovy komické občasníky berou vážně a snaží se v nich nalézat Havlovo moudro. Dnes se jeden, autor výše uvedeného článku, předvedl v "obětí" s Havlem. I tobě díky autore, cos vážně Havla vzal, neb srandy není nikdy dost v této trudné době. Už se těším, kde se zas objeví Havel komik s nějakým mezinárodněpolitickým rozborem a čím obohatí svoje obvyklé číslo s tradičním okopáváním ruského kotníku. Blíží se volby v ČR, tak snad je nějaká naděje na Havlovu komiku v podobě nějakého havlovského politického moudra z Hlavního centra světové politiky v Dělostřelecké ulici v Dejvicích.

Roman 1.9.2008 12:49

Re: Václav Havel

Havel je jen kecal bez vlivu na cokoliv. Toho už neřešte. Nemá to smysl

Spirit 1.9.2008 12:37

Václav Havel

se opět projevil jako humanitární bombometčík. Jeho názory jsou dlouhodobě (od mládí) sobecké a velkopanské. Svět by rád dělil na říše dobra a zla, na agresory a oběti - jako Hitler a Stalin, a jejich současní pohrobci. Je moc dobře, že tento salonní válečník (napsal bych válečný štváč, kdyby to nebylo tak zprofanované) už není naším presidentem.

Chalupa 1.9.2008 12:32

je třeba vyměnit trpaslíka.

Začalo to v noci ze  7.8.2008 "humanitárním bombardováním" Chcinvali, plus odstřelováním raketomety a tanky, což média "vytěsnila."  Politický trpaslík  Sakašvili to pěkně podělal,  oddálil rozšíření ropovodu BTC, který Evropa nutně pořebuje.  Nahrál Rusům hned 2x.

Roman 1.9.2008 12:30

Re: Britský Herald Tribune,

To je sice pravda, ale pokud západní evropa nebude mít dostatek z Ruska (ať ho dostane jakkoliv) , tak k nám nepřiteče nic moc ani z Ingolstadtu. Jsme s nimi v podstatě na jedné lodi.

Tazatel 1.9.2008 12:24

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Vy znáte nějaké "zaručeně svobodné, nezávislé a neovlivnitelné tiskoviny", či jiná masmedia? Pochybuji!

Niky 1.9.2008 12:20

Britský Herald Tribune,

napsal:Česká republika je jednou ze dvou zemí Evropy,které jsou nejméně závislé na Ruské ropě a to především díky ropovodu Ingolstadt,který nechala postavit Česká vláda v čele s tehdejším premiérem a dnešním presidentem V.Klausem.

Frank 1.9.2008 12:14

Re: A ta čeština!

"Četšina" dělá problémy i mně.

Honza 1.9.2008 12:06

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

No,ty seš koukám taky dobře zpracovanej - škoda,že vidíš jen jedním směrem - čas ti otevře obě oči.:-D

rýpadlo 1.9.2008 11:54

Re: Nedrážděte medvěda

Správně! A hlavně - museli tak provokovat tou výstavbou útočných pohraničních pevností? To se pak holoubkové nemohou divit...

Roman 1.9.2008 11:47

Re: dobrý článek vystihující realitu dneška

Máte naprostou pravdu. Pokud přes území Gruzie vedou tranzitní trasy ropovodů a plynovodů, tak svoboda, lidská práva a demokracie pro gruzínský lid je pro nás pro všechny nejvyšší morální hodnotou. Tyto společně sdílené morální hodnoty musíme, před východním barbarem a jeho imperialistickými choutkami uchránit.

ceskej Honza 1.9.2008 11:39

Re: A ta čeština!

Hmm,  vono gdys vides ze semej trídy, tam zme este vibraný slova neucili..

novaz 1.9.2008 11:37

dobrý článek vystihující realitu dneška

Pro nás platí stále to samé: Co nejrychleji ukončit naši energetickou závislost na dobyvačném Rusovi a velice pozorně hlídat a mít pod kontrolou stovky ruských agentů, kteří rejdí po Česku.Do čeho je namotanej Rus, to vždycky smrdí průšvihem. Rusko zůstává říší zla, stejně jako bylo za časů bolševického Svazu socialistických republik.

ceskej Honza 1.9.2008 11:29

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

skoro to vypadá jako ze si deláte legraci. Jako ironie je to dobrý. Jako vázne mínené je to extra debilní príspevek.

Roman 1.9.2008 11:25

Re: k článku

Spíše je to tak, že gruzínský prezident je sice pěkný hajzlík, ale momentálně je to náš hajzlík a podle toho musíte konflikt (anebo viníka konfliktu) vykladát. On i Mugabe může být v případě potřeby pro nás demokrat....

Beldor 1.9.2008 11:21

Re: k článku

Mno pokud jste nekdy na ukrajine byl tak byste takhle nemluvil.Samozrejmne ve vychodni casti prevlada rustina a tamni lidi se citi byt rusove,ale paradoxne jejich styl zivota se mnohem vice podoba zapadu nez styl obyvatel zapadni ukrajiny.Rekl bych ze i vice nez samotnemu rusku.To jen tak na okraj...

1.9.2008 11:17

k článku

v zásadě se o má tak, že kdyby rusko to samé, za co nyní bojuje v osetii a abcházii, dodržovalo s čečenskem, tak bych celkem ruský zákrok chápal. takhle ho sice nechápu, ale určit jednostraně viníka konfliktu dle mého přesto nejde.

navíc hovořit o ukrajině a bělorusku jako o státech podobných spíše západu než k rusku je nesmysl - stačí si povšimnout, že východní půlka ukrajiny je v podstatě ruská...

milan 1.9.2008 11:11

Re: Rusko se bojí oprávněně

Pečlivý čtenáři,úplně souhlasím s tvým článkem.Rusko je zaháněno do kouta,je obkličováno stále větším počtem amerických vojenských základen,které mají jediný význam : likvidace Ruska jako rovnocenné velmoci a tím absolutní americké vojenské nadvlády nad Ruskem a celým světem. Rusko by samo nikdy nepodnikalo žádné vojenské útoky,Rusko není SSSR.Jen slepci nevidí,tu agresivní americkou rozpínavost po celém světě.Ruské základny nejsou nikde v evropě ani u amerických břehů.Bushova politika je největší nebezpečí pro svět.!!

Beldor 1.9.2008 11:11

hmm..

Rusove nechapou zasadni rozdily zapadniho videni svete a jejich.Oni si proste reknou ze je to same rict.

Rusove:My chceme gruzii tak si ji obsadime....

Nato:Gruzie chce k nam tak ji pokud splni podminky prijmeme....

Z ruskeho pohledu jsou tyto dve vety naprosto rovnocenne a nevidi v nich rozdil.Prece v dusledku maji stejny ucinek,ne?;-PRv

Fafa 1.9.2008 11:07

Re: Rusko se bojí oprávněně

který je 3x mladší než starověká rus?

Ctenari, ciste technicka. Kdy skoncil starovek (+-)?

ceskej Honza 1.9.2008 10:41

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

kdyby dostal Stalin atomovku drív nez ji mely USA, nezaváhal by ani minutu s tím výsledkem, ze by se v Evrope uz mluvilo jenom rusky a meli bychom tady ten jejich bordell a celá Severní Amerika by byla jeste dneska zamorená.

"Peclivý ctenár"  je jen jeden z mnoha blbú, kterí si to neuvedomují.

Tom 1.9.2008 10:36

Re: Rusko se bojí oprávněně

"Investované" - Vy si děláte srandu! Rusko je naopak dlužné NÁHRADY ŠKOD ve výši UŠLÉHO VÝDĚLKU který by byl, kdyby tam všude nevládlo svými primitivními metodami.

Rozhodně vůči ČR. 40 let nás vlády jejich režimu nás dostalo ze 7. místa na světa s úrovní ala Švýcarsko asi na 60. místo, s příjmem na hlavu asi na 1/10 srovnatelného souseda (Rakousko). Ještě po 20 letech jsme pořád jen na 1/4 - 1/3 svých sousedů. Sovětský režim a okupace nás stály řádově tak 40-80 miliard Kč, možná i více, záleží, ke kterému roku ty peníze přepočítáte.

Jestli se Rusko něčeho bojí tak toho, že by po něm ty škody někdo mohl začít vymáhat!

lucinapes 1.9.2008 10:36

no

přepočítávání křivd je náš národní sport a trauma.

Tom 1.9.2008 10:28

Jo, je to tak

Rusko teď skutečně nepřitahuje ničím jiným, než gravitací hrubé vojenské moci. Zdá se, že zkouší, co za politické výhody by ještě šlo zvládnout konvenčními zbraněmi.

Jde o to, zda odstředivá síla svobody bude proti tomu stačit. Je povzbuzována i naším ekonomickým zájmem i jistým zbrojním potenciálem, který máme, ale malou vůli bojovat.

Btw. nebyl by link na ten projev mužikům? To abychom měli tu správnou představu, co by znamenalo oné gravitaci podlehnout.

wandy 1.9.2008 10:18

Re: Rusko se bojí oprávněně

Po druhé světové válce (a ještě do poloviny padesátých let) by nebyl problém pro USA vymazat Rusko z mapy (obrazně) a to bez rizika odvety. Kdyby byl poměr sil obrázený, Rusové by neváhali ani vteřinu. Rozdíl je prostě v tom, že USA je demokracie a SSSR totalita. A totalitním systémům (přičemž současné Rusko už zase k totalitě směřuje) jsou agresivní choutky vlastní...

jirka.s. 1.9.2008 10:00

Re: Rusko se bojí oprávněně

Vskutku velmi pečlivý čtenář!!! Intartassu, Izvěstijí, Komsomoskoj právdy, Versií a vůbec všech podobných, zaručeně svobodných, nezávislých a neovlivnitelných tiskovin! :-(