Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

novaz

1. 9. 2008 11:37
dobrý článek vystihující realitu dneška

Pro nás platí stále to samé: Co nejrychleji ukončit naši energetickou závislost na dobyvačném Rusovi a velice pozorně hlídat a mít pod kontrolou stovky ruských agentů, kteří rejdí po Česku.Do čeho je namotanej Rus, to vždycky smrdí průšvihem. Rusko zůstává říší zla, stejně jako bylo za časů bolševického Svazu socialistických republik.

0 0
možnosti

Roman

1. 9. 2008 11:47
Re: dobrý článek vystihující realitu dneška

Máte naprostou pravdu. Pokud přes území Gruzie vedou tranzitní trasy ropovodů a plynovodů, tak svoboda, lidská práva a demokracie pro gruzínský lid je pro nás pro všechny nejvyšší morální hodnotou. Tyto společně sdílené morální hodnoty musíme, před východním barbarem a jeho imperialistickými choutkami uchránit.

0 0
možnosti

1. 9. 2008 11:17
k článku

v zásadě se o má tak, že kdyby rusko to samé, za co nyní bojuje v osetii a abcházii, dodržovalo s čečenskem, tak bych celkem ruský zákrok chápal. takhle ho sice nechápu, ale určit jednostraně viníka konfliktu dle mého přesto nejde.

navíc hovořit o ukrajině a bělorusku jako o státech podobných spíše západu než k rusku je nesmysl - stačí si povšimnout, že východní půlka ukrajiny je v podstatě ruská...

0 0
možnosti

Beldor

1. 9. 2008 11:21
Re: k článku

Mno pokud jste nekdy na ukrajine byl tak byste takhle nemluvil.Samozrejmne ve vychodni casti prevlada rustina a tamni lidi se citi byt rusove,ale paradoxne jejich styl zivota se mnohem vice podoba zapadu nez styl obyvatel zapadni ukrajiny.Rekl bych ze i vice nez samotnemu rusku.To jen tak na okraj...

0 0
možnosti

Beldor

1. 9. 2008 11:11
hmm..

Rusove nechapou zasadni rozdily zapadniho videni svete a jejich.Oni si proste reknou ze je to same rict.

Rusove:My chceme gruzii tak si ji obsadime....

Nato:Gruzie chce k nam tak ji pokud splni podminky prijmeme....

Z ruskeho pohledu jsou tyto dve vety naprosto rovnocenne a nevidi v nich rozdil.Prece v dusledku maji stejny ucinek,ne?;-PRv

0 0
možnosti

Ivan

1. 9. 2008 13:51
Re: hmm..

Jen další trouba. Gruzínští vyslanci v minulosti už dvakrát na kolenou prosili cara, aby je vzal do svého poddanství, protože jim hrozilo připojení k Osmanské říši. Takže kdyby chtělo Rusko připojit Gruzii, tak to jen vyslyší samy Gruzínce. Rusko to ale nechtělo a ani nechce. Nechce ovšem ani to, aby se z Gruzie stala banánová republika USA. Protože Rusko bylo dlouho  okupováno od SSSR, tak se teď zastalo dvou malých národů - Osetínců a Abcházců - , kterým od Gruzie hrozila genocida. To je něco, za co Rusko patří velký dík.

0 0
možnosti

lucinapes

1. 9. 2008 10:36
no

přepočítávání křivd je náš národní sport a trauma.

0 0
možnosti

Tom

1. 9. 2008 10:28
Jo, je to tak

Rusko teď skutečně nepřitahuje ničím jiným, než gravitací hrubé vojenské moci. Zdá se, že zkouší, co za politické výhody by ještě šlo zvládnout konvenčními zbraněmi.

Jde o to, zda odstředivá síla svobody bude proti tomu stačit. Je povzbuzována i naším ekonomickým zájmem i jistým zbrojním potenciálem, který máme, ale malou vůli bojovat.

Btw. nebyl by link na ten projev mužikům? To abychom měli tu správnou představu, co by znamenalo oné gravitaci podlehnout.

0 0
možnosti

pečlivý čtenář

1. 9. 2008 9:23
Rusko se bojí oprávněně

Problém je, že my nevytrháváme z SNS kusy SSSR, ale kusy carského ruska. A to už je problém. Rusko bylo tolik velkorysé, že dalo dávno ovládaným územím svobodu. Dobrovolně. Bylo natolik velkorysé, že ponechalo továrny, techniku a další tam kde byla při rozpadu. Mohli si ji vzít, i násilím a nikdo by neřekl popel. Mohli by chtít peníze investované do jednotlivých SSR zpět. Mohli okamžitě nastřelit ceny surovin, zejména plynu a ropy pro SNS na úroveň cen pro EU. Pro ty státy typu Ukrajina by to byl kolaps.

Nemá námitek, proti vstupu států SNS do EU.

Jediné co chtělo, bylo, aby NATO ponechalo bezpečnostní pásmo mezi RF a touto agresivní aliancí v šířce států RVHP. No nestalo se tak. Smířilo se s tím, státy SSSR ještě byly dostatečné nárazníkové pásmo a z pobaltských státečků je útok nemožný.

Jediné co chtělo, je aby jejich občané, kteří uvízli v dávno vlastněných uzemích(vlastněných mnohem dříve, než USA anektovala Texas) měli stejná práva. No očividně se tak nestalo ve většině případů.

Na co má Rusko čekat - na anihilaci? Od USA? Od potomků zlodějů, náb. fanatiků, nesnášenlivců a trestanců? Od slepence, který je 3x mladší než starověká rus? Hm, tak to radši jadernou válku a anihilaci světa. A rukavice je na naší straně. Musíme jednat ve smyslu zabránění takové situace. Musíme prostě Rusko přestat ohrožovat vojensky a musíme jej začít poutat k EU ekonomicky tak, aby nemělo šanci EU ohrozit, protože by to znamenalo podřezat si větev. A nakonec musí EU Rusko pohltit. Není to nereálné, Evropanů je 800 miliónů, rusů z toho 160 miliónů. Je jeich sice hodně, ale měli bysme to zvládnout. Když se Rusko nebude muset bát, nebude zbrojit a ohrožovat. Proč taky. Za studené války zbrojili od Chruščeva jen na paritu s USA. SSSR vždy zbrojilo jen tam, kde jim USA začala unikat ne naopak(ajko tomu bylo za stalina).

0 0
možnosti

ok

1. 9. 2008 9:53
Re: Rusko se bojí oprávněně

Že vy jste si při psaní notoval "Vstavááááj straná agróóómnaja, vstavááááj v nasměrtnyj boj"?

Při mentalitě Rusů je jejich poevropštění naprosto mimo realitu, možná tak za 200 let. Zapomínáte, že Rusko je už takové EU samo o sobě, se spoustou národů.

0 0
možnosti

vajan

1. 9. 2008 8:52
A ta čeština!

Jeden je v  "obětí", druhý zase "mislí"! Hoši jak můžete být důveryhodní, když i ta četšina vám dělá problémy?

0 0
možnosti

PROKOP BUBEN

1. 9. 2008 8:07
SOUHLAS

Vystoupení zástupce Ruska muselo otevřít zraky snad i slepému......Kormidelník všech šMoulů ovšem určitě slepým není.....

0 0
možnosti

Babča

1. 9. 2008 8:06
Skvělý článek

Dobře napsáno, zcela pravdivé a platné!! Jen se těším na ten zástup zdejších mudrlantů, kteří nám vysvětlí, že na to má už zcela demokratické Rusko plné právo a že ho vlastně všichni provokují...:-/

0 0
možnosti

Daneš

1. 9. 2008 8:04
Havel v nedělním vystoupení projevil především nedostatek inteligence, nevzdělanost a servilnost. Moravec jako vždy protiruskou zaujatost.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz