27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Václavovi s díkem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tom 1.9.2008 10:28

Jo, je to tak

Rusko teď skutečně nepřitahuje ničím jiným, než gravitací hrubé vojenské moci. Zdá se, že zkouší, co za politické výhody by ještě šlo zvládnout konvenčními zbraněmi.

Jde o to, zda odstředivá síla svobody bude proti tomu stačit. Je povzbuzována i naším ekonomickým zájmem i jistým zbrojním potenciálem, který máme, ale malou vůli bojovat.

Btw. nebyl by link na ten projev mužikům? To abychom měli tu správnou představu, co by znamenalo oné gravitaci podlehnout.

pečlivý čtenář 1.9.2008 9:23

Rusko se bojí oprávněně

Problém je, že my nevytrháváme z SNS kusy SSSR, ale kusy carského ruska. A to už je problém. Rusko bylo tolik velkorysé, že dalo dávno ovládaným územím svobodu. Dobrovolně. Bylo natolik velkorysé, že ponechalo továrny, techniku a další tam kde byla při rozpadu. Mohli si ji vzít, i násilím a nikdo by neřekl popel. Mohli by chtít peníze investované do jednotlivých SSR zpět. Mohli okamžitě nastřelit ceny surovin, zejména plynu a ropy pro SNS na úroveň cen pro EU. Pro ty státy typu Ukrajina by to byl kolaps.

Nemá námitek, proti vstupu států SNS do EU.

Jediné co chtělo, bylo, aby NATO ponechalo bezpečnostní pásmo mezi RF a touto agresivní aliancí v šířce států RVHP. No nestalo se tak. Smířilo se s tím, státy SSSR ještě byly dostatečné nárazníkové pásmo a z pobaltských státečků je útok nemožný.

Jediné co chtělo, je aby jejich občané, kteří uvízli v dávno vlastněných uzemích(vlastněných mnohem dříve, než USA anektovala Texas) měli stejná práva. No očividně se tak nestalo ve většině případů.

Na co má Rusko čekat - na anihilaci? Od USA? Od potomků zlodějů, náb. fanatiků, nesnášenlivců a trestanců? Od slepence, který je 3x mladší než starověká rus? Hm, tak to radši jadernou válku a anihilaci světa. A rukavice je na naší straně. Musíme jednat ve smyslu zabránění takové situace. Musíme prostě Rusko přestat ohrožovat vojensky a musíme jej začít poutat k EU ekonomicky tak, aby nemělo šanci EU ohrozit, protože by to znamenalo podřezat si větev. A nakonec musí EU Rusko pohltit. Není to nereálné, Evropanů je 800 miliónů, rusů z toho 160 miliónů. Je jeich sice hodně, ale měli bysme to zvládnout. Když se Rusko nebude muset bát, nebude zbrojit a ohrožovat. Proč taky. Za studené války zbrojili od Chruščeva jen na paritu s USA. SSSR vždy zbrojilo jen tam, kde jim USA začala unikat ne naopak(ajko tomu bylo za stalina).

ok 1.9.2008 9:53

Re: Rusko se bojí oprávněně

Že vy jste si při psaní notoval "Vstavááááj straná agróóómnaja, vstavááááj v nasměrtnyj boj"?

Při mentalitě Rusů je jejich poevropštění naprosto mimo realitu, možná tak za 200 let. Zapomínáte, že Rusko je už takové EU samo o sobě, se spoustou národů.

Ivan 1.9.2008 13:56

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Něco takového může prohlásit jen někdo s mozkem totálně vygumovaným protiruskou propagandou. Když se podíváte na Britskou encyklopedii a její edici pokladů světové kultury, tak zjistíte, že například v oblasti literatury jsou tam ruští spisovatelé zastoupeni asi tak pětkrát víc, než z USA.  Rusové jsou velmi trpěliví a nemilují válku. Když je ale někdo přinutí bojovat, tak bojují a zatím vždy bojovali úspěšně. Doufám, že Rusko si svou sílu zachová, protože jinak běda Evropě. Po tisíciletí tvořilo Rusko štít Evropy proti asijským nájezdníkům.

pH7 1.9.2008 10:00

Re: Rusko se bojí oprávněně

Vážený, pokud jste ročník narození 1980 a výše, tak to omlouvá Vaši naivitu.

USA? Od potomků zlodějů, náb. fanatiků, nesnášenlivců a trestanců? Od slepence, který je 3x mladší než starověká rus?

Tento blábol ani nejde okomentovat...

Ivan 1.9.2008 14:02

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Rusko je jistě mnohem starší a nesrovnatelně kulturnější zemí než USA. Znalosti průměrného občana Ruska o světě jsou také neskonale větší než znalosti průměrného američana o světě. USA byly ve svém začátku především zemí jednak skupinky dobrodruhů dobyvatelů vraždících domorodé obyvatelstvo. Pak také útočištěm náboženských fanatiků, které v Evropě nikdo nechtěl. Když se obojího nedostávalo, tak byli do Ameriky deportováni  zločinci a prostitutky. Zejména deportace prostitutek například z Francie do oblasti Missisipi (tehdy francouzské kolonie) bylo velmi časté a řešil se tím problém nedostatku bílých žen. Pro ročníky mladší než 1980 je to asi při současné propagandě novinka.

jirka.s. 1.9.2008 10:00

Re: Rusko se bojí oprávněně

Vskutku velmi pečlivý čtenář!!! Intartassu, Izvěstijí, Komsomoskoj právdy, Versií a vůbec všech podobných, zaručeně svobodných, nezávislých a neovlivnitelných tiskovin! :-(

Tazatel 1.9.2008 12:24

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Vy znáte nějaké "zaručeně svobodné, nezávislé a neovlivnitelné tiskoviny", či jiná masmedia? Pochybuji!

wandy 1.9.2008 10:18

Re: Rusko se bojí oprávněně

Po druhé světové válce (a ještě do poloviny padesátých let) by nebyl problém pro USA vymazat Rusko z mapy (obrazně) a to bez rizika odvety. Kdyby byl poměr sil obrázený, Rusové by neváhali ani vteřinu. Rozdíl je prostě v tom, že USA je demokracie a SSSR totalita. A totalitním systémům (přičemž současné Rusko už zase k totalitě směřuje) jsou agresivní choutky vlastní...

ceskej Honza 1.9.2008 10:41

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

kdyby dostal Stalin atomovku drív nez ji mely USA, nezaváhal by ani minutu s tím výsledkem, ze by se v Evrope uz mluvilo jenom rusky a meli bychom tady ten jejich bordell a celá Severní Amerika by byla jeste dneska zamorená.

"Peclivý ctenár"  je jen jeden z mnoha blbú, kterí si to neuvedomují.

Pohoršený 1.9.2008 13:08

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Pane Honzo, používat jako argument kdyby je velmi scestné, příklad: mohl bych říci, kdyby nebyla první světová válka nebyla by revoluce v Rusku nepřišel by k moci Stalin a kdyby neuchopil moc v Německu Hitler nebyla by druhá světová válka atd. - cítíte to, jak kdyby je chabý argument, vlastně to není žádný argument a v dějinách lidstva už vůbec ne, chápete, pane, českej Honzo?

Pokud se týká všelijakých těch výrazů n.př. "... jeden z mnoha blbů....", nezlobte se, takové invektivy do debaty nepatří, do debaty patří solidní argumenty, soudy a logické závěry a nikoliv nadávky, snižují hodnotu diskuse a i hodnotu Vašich argumentů, protože oponent si může říci a v mnoha případech i oprávněně, dochází mu argumenty, začíná nadávat, tak je to, pane Honzo!

ceskej Honza 1.9.2008 13:35

Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

To beru. Polepsím se.

Ivan 1.9.2008 14:07

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

To je opravdu výsledek protiruské propagandy takový?  Stalin byl mimochodem Gruzínec (stejně jako jeho kat Berija byl Gruzínec).  Takže u Gruzínců jako u kavkazského národa nebylo k podřezávání hrdel sousedů nikdy daleko.  Rusko nikdy války nezačínalo, ale vždy se pouze bránilo. Jak proti asijským nájezdníkům, kdy dělalo po tisíciletí štít Evropě, tak proti takovým zrůdám, jako byl Napoleon nebo Hitler.  Současnou říši zla, kterou jsou USA, jistě taky ustojí.

Ale 1.9.2008 16:25

Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Rusko žádnou válku nezačalo?

Jen tak mne napadá - válka se Švédskem o Ingrii a v minulém století například napadení Finska, Maďarska, Československa, Gruzie, Arménie, Azerbajdžánu, s využitím hrozby silou okupace Estonska, Lotyšska, Litvy, Bessarábie, rusko-turecké války o sto let dříve, rusko-polské války současně s válkami proti Turecku, napadení Polska 1920, ...

Quick 1.9.2008 14:53

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Jenže USA atomovou bombu použily!!!!!!;-(

ceskej Honza 1.9.2008 16:46

Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

pouzily ji, protoze její nepouzití, by stálo prodlouzení války s Japonskem o mesíce, mozná roky!!

Tedy její nepouzití, by stálo více japonských a samozrejme i amerických zivotú. Japonské velení bylo v rukou fanatikú, kterí nepripousteli kapitulaci za zádných okolností a byli ochotni obetovat celý národ a bojovat do posledního muze. Po Hirosime nadále na nové návrhy na kapitulaci nereagovali a zprávám o nicivé Nové bombe neverili. Teprve po Nagasaki jim doslo ze je definitivne konec. Vy byste patrne byl pro nepouzití a dalsí statisíce obetí nekonecné války. Jak humánní! Vase argumentace je jen cást pravdy a bohuzel ani v Ceských svobodných mediích se celá pravda neobjevila. Protiamerické tazení je ted velmi v móde ze??

kpt 1.9.2008 19:59

Re: Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

To je argumentace skutečně hodná českého honzy. Ty bomby zabíjely civilisty děti starce těhotné ženy, že ano. Styďte se.

ceskej Honza 2.9.2008 7:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

Jakkoliv máte pravdu, nepouzít a-bombu by znamenalo jeste více obetí civilistú, detí, tehotných zen a starcu jak písete! Pripomínám, ze válka trvající o nekolik mesícu, ci let déle by zádné civilisty nesetrila. Bylo to resení zoufalé a správné. Nestydím. Stydet se mohou ti, kdo válku rozpoutali (Nemecko a Japonsko) a dnes ti, kterí známé skutecnosti prekrucují a nahrávají tak demagogii mezi hlupáky a antiamerikanisty.

Tom 1.9.2008 10:36

Re: Rusko se bojí oprávněně

"Investované" - Vy si děláte srandu! Rusko je naopak dlužné NÁHRADY ŠKOD ve výši UŠLÉHO VÝDĚLKU který by byl, kdyby tam všude nevládlo svými primitivními metodami.

Rozhodně vůči ČR. 40 let nás vlády jejich režimu nás dostalo ze 7. místa na světa s úrovní ala Švýcarsko asi na 60. místo, s příjmem na hlavu asi na 1/10 srovnatelného souseda (Rakousko). Ještě po 20 letech jsme pořád jen na 1/4 - 1/3 svých sousedů. Sovětský režim a okupace nás stály řádově tak 40-80 miliard Kč, možná i více, záleží, ke kterému roku ty peníze přepočítáte.

Jestli se Rusko něčeho bojí tak toho, že by po něm ty škody někdo mohl začít vymáhat!

Fafa 1.9.2008 11:07

Re: Rusko se bojí oprávněně

který je 3x mladší než starověká rus?

Ctenari, ciste technicka. Kdy skoncil starovek (+-)?

milan 1.9.2008 11:11

Re: Rusko se bojí oprávněně

Pečlivý čtenáři,úplně souhlasím s tvým článkem.Rusko je zaháněno do kouta,je obkličováno stále větším počtem amerických vojenských základen,které mají jediný význam : likvidace Ruska jako rovnocenné velmoci a tím absolutní americké vojenské nadvlády nad Ruskem a celým světem. Rusko by samo nikdy nepodnikalo žádné vojenské útoky,Rusko není SSSR.Jen slepci nevidí,tu agresivní americkou rozpínavost po celém světě.Ruské základny nejsou nikde v evropě ani u amerických břehů.Bushova politika je největší nebezpečí pro svět.!!

ceskej Honza 1.9.2008 11:29

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

skoro to vypadá jako ze si deláte legraci. Jako ironie je to dobrý. Jako vázne mínené je to extra debilní príspevek.

Honza 1.9.2008 12:06

Re: Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

No,ty seš koukám taky dobře zpracovanej - škoda,že vidíš jen jedním směrem - čas ti otevře obě oči.:-D

ceskej Honza 1.9.2008 13:41

"cas ti otevre obe oci"...

...az tady budou rustí poradci a az bude mít telefon na Hrade jenom sluchátko a spojení jen Kremlem. To uz tu jednou bylo! No a toho se práve obávám.:-/

Honza 1.9.2008 14:00

Re: "cas ti otevre obe oci"...

No vidíš,zatím jsou tady poradci USA a ti tady mají už teď hlavní slovo,zeptej se Vondry

ceskej Honza 1.9.2008 15:03

Re: Re: "cas ti otevre obe oci"...

Nejste objektivní. Srovnáváte nesrovnatelné.

Je li u nás nejaký USA vojenský specialista, který je tu kvuli Nato, nebo kvuli smlouve o radaru, není to totéz, co byli sovetstí poradci. Ti vládli a rozhodovali o vsem, takze CSSR byla jejich filiálkou a hlavne dojnou krávou. A vlastne kolonií Sovetského svazu. Ti rozhodovali i o tom, jakou budeme poslouchat muziku a kde budeme zakládat komposty. Tak prosím odhodte vás antiamerický mindrák a budte soudnejsí.

kopec 1.9.2008 21:11

Re: Re: Re: "cas ti otevre obe oci"...

 a co z nas dojili? ale realne ,zadne kecy!

Huaskaran 1.9.2008 21:34

Re: Re: Re: Re: "cas ti otevre obe oci"...

Třeba uran v padesátých letech, bez kterého by se ani nehnuli. Vozili jsme jim ho zadarmo, chlapče. O tom nevíte nic? To je jenom jeden z mnoha příkladů. A kec to není, zeptejte se dosud žijících politických vězňů, co dobývali v jáchymovských lágrech. Jste vskutku tak velký hlupák, nebo si na hlupáka pouze hrajete?

Ivan 1.9.2008 14:10

Re: Re: Rusko se bojí oprávněně

To je  přesná charakteristika. USA se snaží o světovládu a proto budují svoje základny po celém světě. Sovětská vojska se stáhla z Rakouska, později taky z Německa a jiných zemí, amíci ovšem kam šlápnou, tam zůstanou.

Ale 1.9.2008 13:00

Re: Rusko se bojí oprávněně

Pokud tvrdím, že mám právo rozhodovat o tom, co může a nemůže dělat soused, tak tvrdím, že jde o zemi, která mi je podřízena, o můj protektorát. Takže buďto Jelcin SSSR rozpustil a vniklo tak 15 nezávislých nástupnických států, které si dělají svoji vlastní zahraniční politiku nebo jenom transformoval SSSR, stejně jako Lenin a Stalin transformovali samoděržaví.