Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Už třetí komise řeší důchodovou reformu

Třikrát a dost, toto heslo navrhovali lidovci v souvislosti s postihem závažných trestných činů. Zjednodušeně řečeno, potřetí už mělo následovat doživotní vězení. Takovouto zásadu by měli převzít tuzemští politici při řešení důchodové reformy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

26. 5. 2014 12:44
Nic nového

jenom již třetí snaha nějak dokázat, že přece musí existovat zdroj peněz, který nebude mladé čekatele-důchodce téměř nic stát.

0 0
možnosti

J. Šimek 066

24. 5. 2014 11:03
Chudý důchodce = volič levice.

Ve skutečnosti s tím nic udělat nechtějí. Naopak, ti co si šetří jsou podezřelí a je třeba je skřípnout.

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

25. 5. 2014 23:59
Re: Chudý důchodce = volič levice.

No, ono by byli i relativně bohatí důchodci, kdyby současný systém nebyl tak drsně rovnostářský a přerozdělovací a krutě netrestal ty, kdož do něj nejvíce přispívají.

Už jen proto by se mělo gró zajištění na stáří přesunout do spoření ve fondech - ovšem patřičně zajištěných. Státní příspěvek nebudiž přeháněn - je to jen zbytečné pasírování peněz těch, co si spoří a platí daně, přes stát, jenž si ukrojí za zúřadování. Spiš by se mělo do budoucna uvažovat o postupném snížení sociálního "pojištění", de fakto daně, z níž (z její podstatné části) je financován průběžný systém, aby byl prostor na spoření. Pochopitelně s adekvátním snížením státního důchodu. A kdo si co uspoří - ať ve fondech nebo jinak - to bude mít.

0 0
možnosti
JK

J. Kuka

24. 5. 2014 11:01
Tato...

Tato komise nebyla zrizena k reseni duchodove reformy jak tvrdi dluhoslav . Byla zrizena ciste na zruseni 2 pilire . Jiny vystup necekam .

0 0
možnosti
JL

24. 5. 2014 12:38
Re: Tato...

Proboha copak druhý pilíř musí někdo zrušit? Vždyť se zrušil sám tím, že se do něho přihlásilo cca 80tis. lidí.

0 0
možnosti
ZR

24. 5. 2014 10:29
Ve veřejné správě je

široce zakořeněné heslo: Když si nevíš rady s nějakým problémem - založ k tomu komisi.

Komise (složená z příznivců) pak dostane blbé (ale naše) zadání a její závěry pak jsou prezentovány ve stylu - já za nic nemůžu, to ta komise.

Dokonalé.

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

24. 5. 2014 4:02
V sociální oblasti, jaký je podíl

vyplácení peněz těm, co už třetí generaci nepracují a těm, kteří si celý život svoji prací ukládali na důchod?

0 0
možnosti
PB

24. 5. 2014 5:00
Re: V sociální oblasti, jaký je podíl

To se dá všechno dohledat, což se mně zrovna teď dělat nechce :-)

Ale řádově: na důchody jdou stovky miliard ročně, na dávky nefachčenkům jednotky miliard (pokud teda počítáme sociální příspěvky, tedy minimum na přežití - bez dětských přídavků, příspěvků na bydlení atd.). Dá se říct, že uživit parazity není takový problém jako uživit důchodce.... čímž se parazitů ani v nejmenším nezastávám. Ale holá pravda vypadá zhruba takto.

0 0
možnosti
JV

24. 5. 2014 2:27
Žádná reforma nevyřeší demografický vyvoj

a nedostatek peněz v erární kase (a v kapsách většiny občanů). Jak říká známé přísloví: Z hov...a bič neupleteš ....

0 0
možnosti
PM

P. Mach

24. 5. 2014 0:33
Heslo třikrát a dost

by v této kauze mělo platit poněkud jinak. Poslanci, kteří se třikrát podíleli na tom, že reforma důchodů, kterou bylo potřeba zavést už asi před deseti lety, a kterou všechny okolní civilizované země včetně SLovenska a Polska už zavedly, byla smetena ze stolu, by si měli jít na doživotí sednout do chládku. Takže pozor vy komsocanští diletanti a hajzIové, ještě jednou a skončíte v pruhovaném pyžamu.

0 0
možnosti
JL

24. 5. 2014 12:50
Re: Heslo třikrát a dost

Vaší poslední větě nějak nerozumím. Můžete mi připomenout kolik let v posledních deseti letech byli u moci komsocanští diletanti a hajzlové ? Pokud za ně ovšem nepovažujete ODS, TOP09, zelené, VV a ostatní vládní strany od roku 1996. Jinak emoce asi moc nevyřeší. Chce to trochu používat rozum.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz