20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Sliby a realita

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kovářík 27.2.2010 17:56

Důchodci

Kolego důchodče - navrhuji založit stranu Důchodci za nezadlužování vnuků !

Těch 2400 Kč je úplatek prostý - ale je smutné, že většina našich kolegů důchodců jim to tam za tento slib (zatím není jisté, zda jej dostanou) - hodí - ostatně proč ne, když ji  to tam hodili za 30 Kč !

J. Láníček 28.2.2010 16:04

Kolego nedůchodče !

Když jsou ti naši pravičáci tak chtiví šetření, nevím proč jim dělá takový problém se na tom významnější měrou podílet. Už se ale konečně naučte jiné evrgrýny než ty o prožírání budoucnosti (samozřejmě chudáky, boháči drželi celou dobu hladovku) a třicetikorunáčích. Těch 30 korun bylo to poslední o co ve "zdravotnické reformě" šlo, tím můžete chodit ohlupovat už akorát děti na první stupeň základních škol. O co tady doopravdy šlo, bylo ovládnutí 220 miliard korun v českém zdravotnictví - vytvořením monopolu, kde skupina lidí bude vlastnit zdravotní pojišťovnu, nemocnice, ambulantní lékaře, lékárny, laboratoře atd. Tento projekt byl připravován několik posledních let, jen se čekalo, kdy se ODS  (a Kalouskovi) podaří prosadit zákony k dokončení celého projektu mocenského a hlavně finančního ovládnutí českého zdravotnictví. A pak nás Bůh opatruj, vážněji onemocnět ! Na léčení utratíte na to tata ( a určitě i na to mama) celou chalupu (tak to totiž funguje u našich vzorů za oceánem, víme o tom něco ?). Takže já to asi radši hodím těm socanům, a asi i zadarmo - furt se to vyplatí ! Ti spořivci z ODS nám ve stále kratších intervlech ordinují všelijaké úsporné balíčky, slibují pot, krev a slzy, při tom oni se potí akorát ve fitkách a na tenisových kurtech.  A na golfových hřištích se nezapotí vůbec, tam se vozí elektrovozíky a ty palice jim ponášejí plebejci.

V. Skalová 28.2.2010 22:33

Re: Kolego nedůchodče !

Bohužel, vy a vám podobní si nevidíte ani na špičku nosu a evidentně si nedáte pokoj, dokud tu nebude zpátky ten zavšivený sockomunistický zdravotnický systém, který si užívali jen zloději čekající na úplatky, typu dRath a podobní. Julínek s expertem Hroboněm se snažili tu nastavit systém, podobní těm v současné Evropě nejlepším, které mají v Holandsku a Švýcarsku. Nechcete, nebude, peníze, které do systému dodal Julínek už docházejí, a až se k tomu dostane zas dRáth, pak nás ochraňuj všichni svatí.