28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: S EET vzad levá, kupředu ni krok!

Pamatujete si ještě na nekonečné problémy s centrálním registrem vozidel? Spousta lidí tehdy upřímně v duchu prosila: Když to stát neumí, ať se probůh do informační techniky nehrabe!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Brožek 5.12.2016 13:18

Re: pane Brožku, kouzlo nechtěného?

A jistě také víte, jako jsou povinné odvody a jak se jejich výše zvyšuje - hlavně za soc. vlád. To ovšem p. Šejna také nechce slyšet.

J. Brožek 5.12.2016 13:17

Re: pane Brožku, kouzlo nechtěného?

Ale ale, víte co se platí a nevíte, kdy se to zavede do statistik. Což je ovšem jako když nevíte nic - vašemi slovy víte kulový.

Ve statistice odvodů za letošní rok se prostě daňové vyrovnání za loňský rok neprojeví - tam jsou jen zálohy.

Zdravím hlupáka.

J. Brožek 5.12.2016 13:15

Re: ono by úplně stačilo

Ale jděte. Tvrdím jenom to, že ty desítky miliard co si vytunluje do svých firem (viz tendry lesy, nový zákon o OZE a další) je desetkrát víc, než se dá získat z lidí zdražením všech služeb.

J. Pražák 5.12.2016 13:14

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

To je demagogie!! Kolik odvedli osvč letos máte v diskusi o trochu výše. Vašim blábolům nemůžete věřit ani sám. Počítejte, že za zaměstnance odvádí ještě část odvodů zaměstnavatel. Ale to není z "jeho". Kdyby to neodváděl, tak by mohl zvýšit o to mzdy, nebo zisk, jako to dělají osvč.

M. Šejna 5.12.2016 13:14

pane Vyšato

díky za opravu. Já začal podnikat až v roce 2007 takže mě minimální daň už nepotkala. Proto jsem si myslel, že ani nebyla nikdy v platnosti.

P. Švejnoch 5.12.2016 13:14

Re: pane Frauknechte

A přečetl jste si ten odkaz pana Frauknechta?

K. Vyšata 5.12.2016 13:10

Re: Paní Šichtářová, nezlobte se,

Ten Váš příklad nic nedokazuje, EET zaregistruje příjem přepravní fa. Tak jako každý příjem hotových peněz. V účetnictví (a EET) se vykáže příjem celý a ten se sníží při vyúčtování peněz firmě která službu použila odečte. Jestli přijme peníze v hotovosti a vyrovná se se zákazníkem fakturou a platbou přes účet není vůbec podstatné.

P. Švejnoch 5.12.2016 13:06

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Takže:

V tom propagačním letáku soudruha Bureše a jím vlastněného ministerstva NIC z Vámi anoncovaných údajů není.

A na to, abych se učil vytvářet analýzy na Vašem druhém odkazu, na to nemám ani čas, ani chuť.

Jiné podklady nemáte?

K. Vyšata 5.12.2016 12:59

Re: pane Brožku, kouzlo nechtěného?

Musím Vás opravit, minimální daň zavedli socani a potom byla zrušena. Živě v paměti když jsem byl ve ztrátě a musel platit.

M. Šejna 5.12.2016 12:58

pane Frauknechte

od kdy jsou prosím firmy, akciovky a další korporace považovány za živnostníky?

Vy motáte dohromady korporátní daně s daněmi fyzických osob. Navíc korporátní daň má úplně jinou sazbu, než daň z příjmu fyzických osob.

K. Vyšata 5.12.2016 12:57

Re: ono by úplně stačilo

To jako chcete tvrdit, že nepřiznávání tržeb začalo až nástupem Babiše do politiky? Takže kdyby nebyl Babiš a byl nějaký jiný podnikatel, tak by se nekradlo? Všichni nebabišové by byli poctiví a radostně by odevzdávali to co mají?

K. Vyšata 5.12.2016 12:53

Re: Ať už si o EET a jeho přínosech myslíme cokoli,

To jako chcete svým neustálým vnášením podnikání Babiše vnutit čtenářům, že až nebude Babiš v politice, tak že všichni co "na protest" nepřiznávají tržby je budou přiznávat? Jste opravdu takový naiva?

M. Šejna 5.12.2016 12:53

pane Brožku, kouzlo nechtěného?

minimální daň živnostníků byla volebním tahákem někdy před deseti lety. Socani ji chtěli zavést, ale díky odporu pravice k tomu nikdy nedošlo.

Mě nemusíte říkat, co platí OSVČ, a kdy to platí. Sám jsem OSVČ, takže mě tu nepoučujte, když víte kulový. Daň z příjmu musite zaplatit do konce března, nebo pokud máte daňového poradce, tak do konce června. Obojí je v prvním pololetí, pokud to netušíte.

Takže jste tu právě kouzlem nechtěného udělal ze sebe hlupáka v přímém přenosu. Za vaši nevzdělanost se omlouvat nehodlám.

R. Morava 5.12.2016 12:53

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Pane Ulrich, pan Pražák dodal odkazy. Pokud nemá pravdu argumentujte prosím fakty! Děkuji.

R. Morava 5.12.2016 12:50

Já bych se zaměřil na tu realizaci

Myslím že EET sám o sobě není tak příšerný nápad. Daně by se měli platit. Tento názor nikomu nevnucuji, protože nepracuji na berňáku, ale už jsem zažil hodně "podnikatelů" kteří odvedli nekvalitní práci...

Problém EET ale vidím v realizaci což píše i paní Šichtařová. Tak dlouho diskutovaná věc měla být skvěle připravená. Jestli byla prováděcí vyhláška vydána v srpnu a v prosinci už se najelo, je to špatně. Taky měl být použit co nejmodernější uživatelsky přívětivý systém. A měli být vyškoleni poradci kam se mohli ti víkendoví podnikatelé obrátit a ne se zbytečně systému bát...

K. Vyšata 5.12.2016 12:44

Re: Paní Šichtářová, nezlobte se,

Vládce Agrofertu má možnosti jako každý jiný ministr, nebo kdokoliv jiný provozující nějaký systém evidence a kontroly. Příklad. Ministr dopravy přes Kapsch kam, kdy a odkud jezdí každý náklaďák. Schopnost pochopit demokracii (střídání podle výsledků voleb) se ukazuje i na takových příkladech co uvádíte. Po Babišovi přijde se stejnou možností jiný ministr, po něm další a atd. Mimochodem, každý z nich bude mít možnost sledovat i celý Agrofert. Zaváděná opatření se týká firem Babiše jako každých jiných. Na mnoho dalších let, když už Babiš třeba nebude v politice.

B. Uhlich 5.12.2016 12:41

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Tak pokud se Vám v mém příspěvku nedostává vulgarit (které tam nejsou.. ) mohu dodat... :) Jen koukám, že ty vaše výstupy jsou čím dál tím duševně slabší. Asi to bude tím, že Pražák je čím dál tím blbší...

B. Uhlich 5.12.2016 12:37

Re: Ať už si o EET a jeho přínosech myslíme cokoli,

Tak pro lidi vždy bylo, je a bude jednodušší přijmout nějakého nepřítele a tvrzení, že je to on kdo může za všechnu bídu světa, než aby trochu přemýšleli a nenechali sebou manipulovat....

K. Vyšata 5.12.2016 12:37

Re: Paní Šichtářová, nezlobte se,

̈Milý Lepíčku, tedy radši ve vší slušnosti pane Lepku, chápat byste měl Vy. Postupně se přechází na nový způsob komunikace s úřady. Vytrhnout jeden příklad z mnohých je hloupost. Postupně se bude elektronickou formou podávat jakýkoliv styk podnikatelů s úřady. Vzpírat se nevyhnutelnosti je známkou zaostalosti. S tím nic nenaděláte.

J. Brožek 5.12.2016 12:35

ono by úplně stačilo

aby Babiš nekradl desítky miliard ze SR do svých firem. A žádná EET a další náklady u živnostníků by nebyly nutné.

K. Frauknecht 5.12.2016 12:34

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Že Vy ste odborářskej boss :-))?

OSVČ odvádí na daních z příjmů ca 32 % toho co zaměstnanec. OSVČ ručí za svoje aktivity veškerým svým majetkem. Zásadní informace je, že průměr odvodů za zaměstnance je včetně vysokopříjmových, např. manažerů apod., zatímco průměr za OSVČ je z pohledu podnikatelů pouze ze skupiny těch s nižšími příjmy, tedy živnostníků.

Celkové odvody za všechny podnikatelské subjekty, vč. OSVČ, malých, středních a velkých podniků jsou 127,5 miliardy (120 miliard Kč za právnické osoby, 7,5 miliardy Kč za OSVČ).

Zdroj: https://www.businessinfo.cz/app/content/files/dokumenty/analyza-odvod-osvc-a-zamestnancu-amsp-podnikatel-cz-2015.pdf

J. Brožek 5.12.2016 12:32

Re: pane Pražáku

Pane Šejno,

jestlipak víte, že existuje něco jako "minimální daň", kterou musí každý OSVČ odvést? A ta samozřejmě výrazně převyšuje těch vašich uvedených 697 Kč. A teď může spustit o tom, jak probíhají odpočty apod. a jak vypadá vyúčtování daně za celý rok - ale to je u zaměstnanců stejné. Ještě si k tomu připočítejte soc. a zdravotní, které obě skupiny odvádí - to že to zaměstnanec nevidí je jedna věc - OSVČ to vidí a platí ze svého účtu.

A ještě jedna poznámka - hodně OSVČ neplatí zálohy a platí jen roční vyúčtování (různé paušální odvody daní), proto zaplacení do poloviny roku je údaj naprosto nesmyslný - musíte se podívat na strukturu daně za celý rok.

Takže až se na to podíváte lépe, tak se omluvte.

M. Šejna 5.12.2016 12:26

pane Lepko

pokud dnes někdo pracuje a zároveň "na vedlejšák" podniká jako živnostník, tak platí jen jednu zálohu na zdravotní pojištění, a to ze své mzdy. Příjmy z podnikání pak musí "zdanit" sociálním pojištěním až při ročním zúčtování.

Nevím, kdy jste podnikal, ale tato mnou uvedená praxe už funguje minimálně 10 let, takže třikrát se dnes sociálka neplatí ani náhodou.

J. Pražák 5.12.2016 12:25

Re: pane Pražáku

Děkuji za pomoc, chybí čas, ale hlavně schopnost vysvětlit těmto "podnikatelům" problém.

M. Sedláček 5.12.2016 12:24

Re: EET má rozeštvat společnost a krýt týpky ala Babiš

+1

J. Pražák 5.12.2016 12:24

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Pardooon, přehlédl jsem s kým diskutuji. Pan Uhlich je známá firma, zejména na hrubost, vulgarity. Zato logického myšlení se nedostává.... Sorry, diskuse nemá smysl, možná o sváření nebo vývozu fekálií.

M. Šejna 5.12.2016 12:21

pane Pražáku

nemůžete chtít po místních "ekspertetech" Švejnochovi, Lencovi a Lepkovi, aby rozumněli takové banalitě, jako je struktura příjmů státního rozpočtu. Váš odkaz je správný. Jen musíte těmhle pravicovým komsomolcům poradit, kterou položku mají hledat, protože i to je pro ně moc složité.

takže já Vás doplním: jedná se o položku pod kódem 1112 a do poloviny roku zaplatili OSVČ na dani z příjmu neuvěřitelných 697 milionů korun. To je balík, že?

Naproti tomu zaměstnanci zaplatili za prvních 6 měsíců letoška "pouhých" 45,7 miliardy Kč.

Pokud máme 1 milion OSVČ, tak průměrná roční daň na jednoho vychází na 697 Kč. Já jsem také OSVČ, ale na dani z přijmu jsem zaplatil bez pár korun 20 tisíc, takže jsem mezi živnostníky úplný exot.

B. Uhlich 5.12.2016 12:16

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Vzhledem k tomu, že máte v hlavě guláš a ani nevíte, kdo co platí, nebo neplatí... je zbytečné s Vámi tady mařit jakýkoliv čas. Vaše mentální představa, je prostě Vaše mentální představa....

M. Sedláček 5.12.2016 12:15

Re: Všeci kradnů

Největší zloděj v ČR řve chyťte zloděje. Bych se i smál, kdyby ho nikdo nevolil.

M. Sedláček 5.12.2016 12:12

Re: Ano, EET je nástrojem pro přivlastnění lidí, nazývaných

Něco k věci, idiote?