28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: S EET vzad levá, kupředu ni krok!

Pamatujete si ještě na nekonečné problémy s centrálním registrem vozidel? Spousta lidí tehdy upřímně v duchu prosila: Když to stát neumí, ať se probůh do informační techniky nehrabe!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Uhlich 5.12.2016 15:47

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Od člověka, který neumí ani opsat jméno, které má 6 písmenek je to velmi trefná poznámka....:))))

Z. Velínský 5.12.2016 15:26

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Přímo od ministra financí, a opakovaně, také můžeme slyšet i jiné údaje. Například údaj o přiznané desetině vytočených piv oproti skutečnosti. Do běžné životní zkušenosti převedeno: účtenku dostanu v české hospodě naprosto výjimečně. Na 10 návštěv hospody jenom jednou. Nebo údaj o tom, že "EET přijde podnikatele do 5 tisíc Kč."

Použiju-li "důkaz" ve stylu, jaký používá Babiš: to přece každý vidí, že to tak není.

J. Pospíšil 5.12.2016 15:24

Re: Já bych se zaměřil na tu realizaci

A co takhle odposlouchávátko, co by si každý musel zaplatit a nosit, jestli někdo nemluví sprostě. Všichni by měli mluvit slušně. Jsou dokonce takoví, co domlouvají horší věci. Kdejaká nekalá a trestná činnost by pak byla pod kontrolou. A kamerku, co by se zapojila online na ministerstvo vnitra, jestli někteří (a víme, že jsou takoví) nepřechází silnici mimo přechody, ač mají přechod poblíž. Řešila by také problémy s domácím násilím, krádežemi, a tak. A všichni by měli dodržovat pravidla. A i na jiné věci, co mají všichni dělat, by se to hodilo.

M. Šejna 5.12.2016 15:23

Re: pane Pražáku

jaká uklízečka?

V. Javora 5.12.2016 15:20

Re: pane Pražáku

To máte pravdu, pane Šejno, ale nejen mezi živnostníky.

O. Uživatel 5.12.2016 15:09

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 5.12.2016 15:07

Re: pane Pražáku

A teď to srovnejte s příjmy z DPH, komsomolče Šejno. Nebo to londýnská uklízečka neví?

M. Prokop 5.12.2016 15:05

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Hlavní příjem státu je z DPH a ze spotřebek. Oboje platí živnostníci stejně jako kdokoliv jiný.

Zjistíte, že jste napsal pitomost.

M. Prokop 5.12.2016 15:03

Re: ono by úplně stačilo

Jiný Bureš, mající zároveň koncern a dřepící ve vládě, není jaksi k mání.

Blbost voličů ANO je nekonečná.

J. Kulheim 5.12.2016 15:01

Re: ono by úplně stačilo

Nejhorší jsou snílci, kteří chtějí vychovat celosvětového člověka. To nevím jak skončí.

J. Vintr 5.12.2016 14:43

Ještě taková jedna věc

kterou zaplatíme všichni za tu Burešovu zhovadilost. Ta spousta zbytečných dat, která se kvůli tomu posílá, se určitě někde projeví na rychlosti přenosu ostatních dát.

J. Kyselková 5.12.2016 14:41

Dobrá zpráva.

Že je daňový systém složitý, stále se měnící rébus, víme. Online EET je další profese (platí i pro pingly !) mimo vlastní p r á c i, která má podnik uživit. Většina lidí, Babišem poštvaných na "zloděje" vůbec neví, co to EET je a to, že "paraziti" zkrachují se jim moc líbí. Z hostů se stávají udavači. Jejich web už se plní. Sankce budou likvidační.

Je to geniální nefér farizejství.

Ale přichází radostná zpráva pro poctivé zaměstnance ! EKZ ! Po velkém úspěchu odstranění "zlodějů" podnikatelů - přichází konečně i EKZ - elektronické kontroly zaměstnanců. Zaměstnanec si pořídí čepičku s kamerou. Zaplatí ze svého, i servis. Neposkytnutí videa však bude přísně pokutováno! Kdo by protestoval proti EKZ přiznává, že podváděl a bude nahlášen.

J. Vintr 5.12.2016 14:39

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Je jedno, jak je to papírově vedeno, ale zaměstnanec nic neplatí. Dostane svou mzdu a vůbec ho nemusí zajímat, jestli za ni vyprodukoval odpovídající hodnotu. Zaměstnavatel mu dokonce po nějakou dobu musí vyplácet smluvenou mzdu, i když pro něj zaměstnanec nehne ani prstem. Ta daň ze mzdy a ostatní odvody jsou fakticky dalším zdaněním zaměstnavatele za to, že někoho zaměstnává.

M. Šejna 5.12.2016 14:25

pane Frauknechte

tak jsem si to "pod čarou" přečetl a už chápu, v čem se naši autoři toho dokumentu liší od dat Ministerstva financí. Oni totiž ti "eksperti" z Asociace připočítali k daní z přijmu OSVČ i daně z kapitálových výnosů. To ale nejsou daně z klasické výdělečné činnost živnostníků.

Daně z kapitálových příjmů totiž platí všichni, kteří vlastní nějaký kapitál a platí například daně z bankovních úroků, daně z dividend, daně ze zhodnocení či z prodeje akcií, nebo daně z kapitálových držeb ze zahraničí.

To se to pak analytikům téhle Asociace machruje, jak ti živnostníci platí daně, které ve skutečnosti platí držitelé kapitálu ze všech vrstev obyvatelstva a nikoli jen živnostníci.

J. Jelínek 5.12.2016 14:16

Re: ono by úplně stačilo

Myslíte jistě "sociální inženýři", i když v tomto případě to vyjde nastejno.Začíná to sociálním inženýrstvím, pokračuje přes inženýry lidských duší a končí to vždy v ozajstnej p.či.

J. Václavíková 5.12.2016 14:14

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Tohle je ale hovadina! A zaměstnavateli by někdo za něco platil, kdyby jeho zaměstnanci nic nevyrobili? Radši toho nechte!

Spadám také pod OSVČ, takže vím, o čem to je. Zaměstnanci jsou skutečně daněni mnohem víc, je jedno, jak jsou jejich odvody strukturovány, důležitá je celková suma. OSVČ naopak platí spíš DPH, pokud se jedná o plátce. To je asi významnější než daň z příjmu (může být i nulová při nízkých příjmech a započítání slev na dani) Odvody se nenasčítávají, ale počítají z celkových příjmů. Ovšem zálohy můžou být vyšší, jsou pak vráceny. I DP může být placena zálohově, nikoliv jedenkrát ročně.

Tohle harašení zbraněmi, kdo je na tom hůř, je směšné. Každý si přece může vybrat. Každá mince má dvě strany.

K. Frauknecht 5.12.2016 13:58

Re: Zase perlíte : -))

Zřejmě ty autory (tým Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci se serverem Podnikatel.cz) znáte fšechny osobně :-)).

Pokud jsou tam chyby, obraťte se laskavě na Vámi zmíněné MF ČR a ČSÚ, z jejichž dat je čerpáno. Viz odkazy pod čarou.

P. Selinger 5.12.2016 13:55

EET vychází ze starého čekého přísloví

" Podle sebe soudím tebe ", takže příznivci EET praví "všichni kradou " ( tak jako oni).

M. Šejna 5.12.2016 13:48

pane Švejnochu

zkuste toto:

http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2016/pokladni-plneni-leden-listopad-26759

Odvedené daně od OSVČ jsou v položce "Daně z příjmů FO - v tom: - z přiznání"

M. Šejna 5.12.2016 13:44

Re: pane Brožku, kouzlo nechtěného?

proboha, nechte už toho vašeho sebeztrapňování.

J. Vintr 5.12.2016 13:43

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Pořád ta hloupá představa zaměstnanců, že oni platí nějakou daň ze mzdy a sociální a zdravotní pojištění. Oni dostanou na ruku svou čistou mzdu, kterou si utratí podle libosti. Starost, aby měl na zaplacení povinných odvodů za zaměstnance, je na jejich zaměstnavateli. A pokud má zaměstnanec pocit, že on je tím hlavním tvůrcem hodnot, tak ať si zkusí dělat přesně stejné pohyby jako v práci doma obýváku a může hádat, jestli mu za to někdo zaplatí.

M. Šejna 5.12.2016 13:42

pane Švejnochu

v tom odkazu je dokument plný chyb, což je pro autory tohoto dokumentu už tradicí. Podle ministerstva financí byly příjmy z daní tyto:

rok 2014 daň PO: 89,4 mld., --- daň ze mzdy: 87,7 mld., --- daň od OSVČ: 0,57 mld.

rok 2015 daň PO: 99,6 mld., --- daň ze mzdy: 91,2 mld., --- daň od OSVČ: 1,26 mld.

rok 2016 daň PO: 89,5 mld., --- daň ze mzdy: 87,9 mld., --- daň od OSVČ: 2,05 mld. (Údaje za rok 2016 jsou za prvních 11 měsíců. )

M. Šejna 5.12.2016 13:42

pane Brožku, další kouzlo nechtěného?

máte-li na mysli minimální odvody OSVČ na sociální a zdravotní pojištění, tak ty se počítají podle průměrné mzdy.

Ale máte pravdu, že průměrná mzda roste díky socanům, zatímco za pravicových vlád stagnovala a tak stagnovaly i povinnémé minimální sazby sociálního a zdravotního pojištění.

Dalším vaše kouzlo nechtěného :-P

D. Green 5.12.2016 13:30

Re: Ano, EET je nástrojem pro přivlastnění lidí, nazývaných

Vám něco věcného ? Běžte do rekta, soudruhu.

K. Vyšata 5.12.2016 13:28

Re: ono by úplně stačilo

Zase píšete hlouposti, kdyby nebyl Babiš, byl by jiný nebabiš co by pobíral stejně to co on. Zdražují podnikatelé využívajíce situace mediálního šílenství proti EET. EET až na mírné výdaje nezdražuje konečný produkt. Někteří podnikatelé prostě přišli na nápad zkusit trpělivost zákazníků. Ale určitě se najdou tací, co využijí chtivosti jedněch ke svému prospěchu, nezdraží a odeberou těm nenasytům zákazníky. Proto je přeci EET, vyrovnání konkurenčního prostředí kde se bude soutěžit poctivou cenou a úrovní služeb.

D. Green 5.12.2016 13:26

Re: Re:To je latinsky?

V pohádce Boženy Němcové se vydal Honza do světa, aby se naučil latinsky a byl jako páni. Zapamatoval si, co slyšel, ale nechápal. Když se tím po návratu pochlubil, vylili mu na hlavu vědro vody, aby mu z ní latinu vyplavili. Jenže se kolosálně zmýlili. Honza latinsky doopravdy uměl, jen nevěděl, co říká. Jen se podívejte:

Sud kulatý, Vas rotundum, Rys tu pije, Lynx hic potat, Tu je kára, Hic est carrus, Ten to ryje, Palum motat.

U pana Janyšky je to stejné, x-let mele A.F.von Hayeka, netuší však o čem hovoří. Je to nejvzdělanější idot.

I. Schlägel 5.12.2016 13:24

EET dožene až 18 doposud utajených mld.

Kdo dožene ty stovky mld. prohospodařených každý rok naším efektivním státem, to neví ani Bureš.

J. Kulheim 5.12.2016 13:23

Re: ono by úplně stačilo

Socialističtí inženýři nebudou mít peněz nikdy dost. Už začínají hrabat i tam, kde toho moc nenahrabou. Neslyšel jsem od žádného člena této vlády, že by se mělo také šetřit. Právě naopak. Náklady budou stát cca 3 milardy Kč a bude to obsluhovat x tisíc ůředníků. I kdyby to do státní pokladny přineslo 20 milard, ta jsou to jenom drobné pro solárníky /cca 40 miliard ročně/, dotace, garnty, různé neziskové organizace, které na rozdíl od řemeslníků, mnody škodí a nikdo je nepotřebuje.

K. Vyšata 5.12.2016 13:22

Re: pane Vyšato

Moje podnikatelská historie je od převratu. Tak jsem zažil různé výstřelky od politiků a dost jsem i na jejich hlouposti prodělal. Jednou, když začali prosazovat snížení limitu pro povinnost vést podvojné účetnictví, jsem se školil půr roku abych ho zvládl, k tomu nový účetní program, no pár tisíc to stálo. A oni to nezavedli. Dnešní situace s EET má jednu výhodu, EET se zavádí postupně a tak mají podnikatelé možnost si na novou povinnost zvyknout a zvládnout poznání, že je to nevyhnutelné.

P. Švejnoch 5.12.2016 13:19

Re: To snad nemyslíte vážně !!!

Ani Vy jste si ten odkaz nepřečetl, ale hlavně, že už tu troubíte cosi o demagogii.

Zatím jste sem nedal jediný odkaz, který by měl vypovídající hodnotu srovnatelnou s odkazem pana Frauknechta, spíš jen mlžíte.