Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Podpis Lisabonské smlouvy a jeho důsledky

Událostí, které na dlouhou dobu změní osud státu a jeho obyvatel, není zase tak mnoho. Je pozoruhodné, že v případě našeho státu jsou obvykle spojeny s letopočtem končícím na číslo „8“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Chce to klid, protože všechno se postupně vyvíjí. Nyní není rok 2009 a každý stát EU si sám rozhoduje kolik migrantů je ochoten přijmout. Viz země skupiny V4:-)

0 0
možnosti
MK

Proč nás pořád někdo straší nějakými uprchlíky? U nás skoro žádní nejsou a ani v budoucnu nebudou.

Žádná česká vláda si nedovolí nějaké přijmout, protože by to znamenalo její okamžitý pád. Brusel to buď skousne (a bude za to něco chtít) nebo neskousne a vyloučí nás (což je pořád menší zlo, než přijímat pod nátlakem mohamedány).

Lisabonská smlouva v tom nehraje žádnou roli, to je pouze mocenský nástroj. Kdyby neexistovala, našel by se nějaký jiný.

0 0
možnosti
PD

Vám nátlak bruselských bidižkničemů připadá jako strašení? Vy máte podrobný seznam důvodů, pro které padají české vlády? Sem s ním! Přijímání uprchlíků je jeden z nich.

Jste doslova směšný s názorem, že "Brusel nás vyloučí". To jako ze seznamu států, do kterých nacpou africké a arabské darmožrouty? Výborně. Nebo rovnou ze Evropské unie? Skvělé! Jistě bude následovat i Slovensko, Polsko, Rakousko a Maďarsko.

0 0
možnosti
Foto

Ne příliš inteligentní závar, myslím s těmi 2% a hlasováním. Implikuje stav, kdy ČR stoj proti zbytku sama a maličká. Proč by to tak někdy mělo bejt? Neznamenalo by to, že by šlo vlastně o extrémně krajní názor?

0 0
možnosti
AP

Taková situace může snadno nastat, až všichni budou chtít naše dobro, a my jediní budeme proti a ne a ne si ho nechat vzít.

0 0
možnosti
VB

Ona možnost, že jeden stát zablokuje všechny ostatní, také není nic moc - viz tuším drama na konci schvalování smlouvy s Kanadou, kde se čekalo na nějaké regionální hlasování v Belgii. Když je většinové hlasování některými oslavováno jako vrchol demokracie (brexit-lid rozhodl a kdo nesouhlasí má držet hubu a krok) tak proč by mělo vadit rozhodování kvalifikovanou většinou, což vyžaduje daleko více než jen 51%?

0 0
možnosti
Foto

V. Braune, nejde o většiny, jde o to, zda může spolek nařizovat suverenní zemi a že když jo, tak ta země už není svrchovanou, ale závislou.

S nezávislou zemí se lze dohodnout, nelze jí něco odhlasovat ve spolku, co země musí "implementovat".

Jestli ano, pak země je je regionem a spolek je říší.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz