Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Podpis Lisabonské smlouvy a jeho důsledky

Událostí, které na dlouhou dobu změní osud státu a jeho obyvatel, není zase tak mnoho. Je pozoruhodné, že v případě našeho státu jsou obvykle spojeny s letopočtem končícím na číslo „8“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po pročtení diskuse, která je z velké části věnována nenávisti ke Klausovi se nenávistníků zeptám? Komu z těch, kteří tenkrát na Klause útočili, kteří vedli masírku k podepsání LS, kteří drželi huby, protože LS ani nečetli, komu z nich jste to vyčetli, komu z nich vynadali, koho z nich přestali volit? Jste jen pokrytci, nevidící si do vlastní huby.

0 0
možnosti
Foto

Navíc pan prezident byl téměř jediný, který před tou obludností varoval tak, aby rozuměl i laik, o čem to je. A těch elitních a uměleckých vlastizrádců, co ho tenkrát napadalo.

0 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí té obludné sviňárny - LS. Klaus byl hlasitým odpůrcem a nátlak jak politiků, europolitiků, samozvaných, nikým nevolených pseudoelit (Halůík, Hnízdil a spol.), jednotlivých států EU a Ústavního soudu na pana prezidenta byl šikanózní. Zrádci České republiky dnes mlčí.

0 0
možnosti
JJ

J92u52r34a 83J95u62r53a14x

11. 11. 2019 12:08

Jo.

Ale stejně to ve mně nechalo jakousi pachuť. Byl-li pan prezident tak zásadním odpůrcem LS, pak měl po mém soudu raději odstoupit. Nic by se nezměnilo, on by to podepsal nějaký jiný kejválek, ale pan prezident by si zachoval tvář.

0 0
možnosti
VP

V21a36ň38u97r96a 76P54e49t32r

11. 11. 2019 10:36

Ostatně soudím, že EU musí být ZRUŠENA a ČTV PRIVATIZOVÁNA!

0 0
možnosti
VC

Nějakou dobu jsem měl za to, k záchraně naší země by stačilo z EU vypadnout, dnes člověk vidí, že dnes by ani to nestačilo, abychom se vymanili ze spárů tohoto eurosajuzu v mnoha ohledech horšího než byl jeho vzor, komunistický sojuz. Ano, pane Petře, EU musí být zrušena, jinak celá Evropa upadne do nemilosrdné totality muslimů a jejich obdivovatelů od papeže Františka až po jistého Halíka and his boys. Tož tak!!

0 0
možnosti
MK

Naši "politici" jsou poserové - žádný z nich nemá odvahu bouchnout pěstí do stolu zařvat dost !Nebudeme se do nekonečna klanět posvátné krávě EU ! Nebudeme hazardovat s dary našich předků, kteří vybojovali a vybudovali náš stát ! Ukažte mi jediného z nich ???

0 0
možnosti
JJ

J28u59r93a 95J54u47r91a22x

11. 11. 2019 12:01

No jo, ono už nemáme státníky, ale jen politikaříčky vesměs vlezdobruselné.

Co jsme si zvolili, to sice máme, ale výběr ku volbě je tristní jako možnost volby masa v Masně za bolševika v sobotu dopoledne.

0 0
možnosti
AA

A38l76e15x 73A20l37d93a

11. 11. 2019 10:12

Pan Klaus jako president měl možnost smlouvu nepodepsat. Ústavní soud by ho za to pravděpodobně odsoudil ke ztrátě funkce a k nucenému odchodu do důchodu. Tím by se jeho místo v české historii stalo věčným a byl by mnohými dalšími generacemi slaven a obdivován a dokonce by vznikaly odbojové skupiny a partisánské brigády zaštiťující se jeho jménem. Stal by se novověkým Husem. Žel, nevydržel, ač mu hranice a rozptýlení popela do Rýna nehrozilo.

0 0
možnosti
JV

J58a26n 32V54i36n17t25r

11. 11. 2019 10:33

Klaus by sice možná byl hrdina, ale tu smlouvu by stejně někdo jiný podepsal.

0 0
možnosti
AA

A77l62e44x 45A12l32d34a

11. 11. 2019 10:07

Stejně jako jsem byl proti vstupu do EU, byl jsem i proti přistoupení k Lisabonské smlouvě.

Ale bylo mi to how.o platné.

Politici mne zradili.

0 0
možnosti
VK

Některé země EU ovladaly v minulosti rozsáhlá koloniální území, což znamená jednak výraznou kulturní vazbu a druhak silný sentiment viny, vázaný na někdy až genocidní minulé praktiky (viz třeba Belgické Kongo). Jiné země trpí komplexem ze vzpomínek na nacionalistické běsnění svých otců a dědů, takže se snaží tvrdě potlačovat cokoliv co by závanelo etnickou složkou národní identity. Jsou i takové případy jako Švédsko, kde se politikům podařilo v poslední čtvrtině minulého století sjednotit cca 95% lidí kolem vize multikulturní budoucnosti. V EU jsou ale nejen bývalí kolonizátoři, ale i země, které naopak byly po staletí objektem kolonizace, se vším dobrým i zlým, co to přináší. Nebo čelily rozpínavosti právě z těch oblastí, které se nyní dávají migračně do pohybu... Co s tím? Migrační krize nám již v roce 2015 ukázala, že za těchto okolností je pokus v praxi prosadit v souladu s Lisabonem nějakou jednotnou azylovou a migrační politiku vede jen k destruktivním rozbrojům, schopným EU úplně rozložit. Je to jak dialog hluchých - tam kde jedni vidí "solidaritu", jiní spatřují násilné etnické transfery a útok na kulturní identitu "zdroje veškeré moci". Ty rozpory jsou nepřekonatelné - nepramení totiž z rozdílného chápání evropských hodnot, které by se dalo překonat osvětu ale z rozdílných historických zkušeností s obrovskou vnitřní silou a setrvačností...

0 0
možnosti
VK

Z tohoto průšvihu se můžeme vyhrabat, jen pokud se podaří přesunout azylovou a migrační politiku na úroveň výhradní pravomoci národních států! Aby nebyl ohrožen volný pohyb osob, bylo by dobré prosadit v EU výrazné prvky tzv "domovského práva", běžného kdysi v Rakousku - Uhersku a dnes v Rakousku a Švýcarsku. Pokud by to bylo v těchto letech na úrovni EU politicky neprůchozí, MUSÍME SI JAKO ČR VYVZDOROVAT VÝJIMKU z jednotné politiky v této oblasti, jako má například Dánsko. Mělo by se to nastolit při první příležitosti, kdy bude EU nutně potřebovat náš hlas ke schválení čehokoliv, co vyžaduje souhlas VŠECH států. Tento požadavek ale musí nastolit nějaká koaliční vláda, a buďme realisté, taková věc by musela být v programovém prohlášení budoucí vlády! A kdyby tato vláda vznikla na půdorysu ANO s možnou další účastí Trikolóry, ODS, případně i lidovců, tak by dohoda na této zásadní věci byla možná - i s podporou dalších parlamentních stran, včetně KSČM a SPD, podobná věc vyžaduje širší konzensus! Trikolóra by mohla udělat z tohoto požadavku svou vlajkovou loď společně s obnovou zemského uspořádání, získat hodně procent a podmínit tím svou případnou účast v koalici...

Ze dohody o výjimce lze předem vyloučit jen Piráty, Starosty a TOP09. Nebo snad je tu nějaký jejich volič, který by s podobnou výjimkou souhlasil?

0 0
možnosti
Foto

No jo, Tomáši, je to tak. Co na to ODS?

0 0
možnosti
MV

Klaus sice nechtěl podepsat, ale život bez funkcí si představit nedovedl. Je to jako s tím Grebeníčkem, jak píše pan Polák. Klaus chtěl být tak moc prezidentem, že to odnesl nejen lánský balkon, ale všichni antikomunisté v zemi, což jak bylo soudruhům před volbami vysvětleno, Klaus není. A po zkušenostech s ním, dlužno dodat, nikdy nebyl a nikdy nebude.

0 0
možnosti
Foto

Vaše hloupá nenávist k panu expresidentovi vám zřetelně brání byť i jen zaznamenat, že článek je o něčem jiném (mimo krátké zmínky o tom, že Klaus měl tehdy pravdu).

0 0
možnosti
PP

P96e16t40r 44P23o17l42a85k

11. 11. 2019 8:36

Ratifikaci Lisabonske smlouvy v CR zavrsil stary Klaus tim, ze ji jako (z vule Grebenicka) prezident podepsal dne 3.11.2009. Tecka. S pripadnymi stiznostmi a namely se obracejte na nej.

0 0
možnosti
PP

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz