Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Lid proti elitám ve volbách

Pojmy jako „elity“ nebo „lid“ sice nejsou jasné, ale jejich antagonismus se paradoxně často objevuje zrovna v demokratických státech a zrovna v souvislosti s demokratickými volbami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

30. 1. 2018 9:06
Hloupé

Strašně hloupý článek. Nikdy bych nevolila Zemana a nikdy bych nechtěla v zemi islamisty. Jak to podle vás jde dohromady? Už je to opravdu trapné. Kdo je lid? Lid nám vládl od roku 1948.... Potěš pánbůh.

0 0
možnosti
PG

30. 1. 2018 9:22

Studujte a odpovedi najdete.

0 0
možnosti
ŠM

30. 1. 2018 8:54
Skutečné elity zcela spolehlivě zlikvidovali Němci

dvěma jimi vyvolanými civilizačními katastrofami. A protože pořád mají dojem, že Evropa ještě není dost vyvražděná, mají dnes heslo "My to zvládneme."

Zvládnou, i když ne sami. Vyvražďování bude pokračovat.

0 0
možnosti
ZR

30. 1. 2018 8:21
Celkem hloupě si to malujete, jestliže

se domníváte, že přichází vláda "selského" rozumu. Většina různých voleb již nebývá volbou mezi jakž takž rovnocennými kandidáty, ale spíše to bývá referendum s odpovědí ano, nebo ne. Lidé nevybírají, jen černobíle odpovídají. Establishment ano, nebo ne. Zeman ano/ne. Imigranti ano/ne. Clintonová (establishment) ano/ne. Z takových referend ovšem nemusí vylézt nejvhodnější kandidát. Zeman, nebo Drahoš? V tom referendu o Zemanovi si můžete dosadit za Drahoše Ševčíkovic jezevčici, nebo Klausovu hokejku - a mají svá procenta jistá. Je to sice pochopitelný, ale přesto hloupý trend. Něco je špatně.

0 0
možnosti
VN

30. 1. 2018 12:08
Re: Celkem hloupě si to malujete, jestliže

A jak mají podle vás odpovídat? "Zeman 50%, Drahoš 30%, Topolánek 17%, ..."? A pak je nameleme, namícháme a bude ideál?

0 0
možnosti
PZ

30. 1. 2018 8:09
Autora jsem minule pochválil,

že se rozhodl nechat volbu na nás. Dnes zjišťuji, že bych byl pravděpodobně s jeho volbou spokojen.

0 0
možnosti
JH

30. 1. 2018 4:53
Autor mota pravici s levici..

Presidenta Zemana volil tedy kdo? Urcite komuniste, socialni demokracie, a Okamurovci, znacne posileni anonisty. To neni zadna luza, ale urcite levicove zamerena cast populace, posilena emoci narodniho citeni proti ilegalnim vetrelcum. A take, druha cast populace to vidi celkem jinak. Neverim, ze by 48 procent Ceskych volicu se pocitalo k osvicencum.

0 0
možnosti
LP

L. Popovský

30. 1. 2018 7:07

Cituji z článku: "Osvícenci dostávají ve volbách podporu od lidí, kteří nechtějí být počítáni mezi lid, a bohužel taky od lidí, pro které je kandidát druhé strany osobně nesympatický."

0 0
možnosti
SM

30. 1. 2018 4:37
text O.K. ale řešení...

Autor celkem správně kritizuje elity, ale marně doufá, že to nějak za něj a vůbec za všechny, vyřeší lid. Lid sám nic nevyřeší! Na to je proces. Nejprve musí autoři nejen kritizovat, ale i hledat a podporovat nebojácné vůdce, kteří jsou sto se elitám postavit. Ti pak musí bez bázně prohlásit , že darmožrouty vypráskají z jejich pozic a zastaví ilegální imigraci. Ať to stojí, co to stojí, třeba i členství v EU nebo revoluci. Teprve pak může zasáhnout lid a to i bez klíčů. Za největší tragedii našich moderních dějin vidím fakt, že nebojácní vůdcové chyběli a i nadále chybí... I ten Okamura jen kecá (i když většinou dobře), ale nasadit tomu formu, program, to neumí.

0 0
možnosti
JP

30. 1. 2018 7:05
Re: text O.K. ale řešení...

Vcelku souhlasím s autorem. Nebudu hledat blechy v jeho úvaze, když se něco zobecňuje tak tomu padne nějaké to národní specifikum za oběť. Bohužel. Co mě na podobných článcích zaráží je momentální přesvědčení, že se jedná o vzpouru "lidu" proti "elitám". To je nenásilně, teoreticky možné pouze za podmínky totální přímé demokracie. K něčemu takovému se blíží pouze Švýcarsko. Jinak je to vždy politický boj stávajících (starých) elit vůči jiným (novým) elitám. Staré elity jsou zapouzdřené ve svých dogmatech a přijde-li ke změně podmínek, nejsou schopny reagovat. To je přirozené. Onu ochotu (nikoliv schopnost!) reakce ale nabídne někdo jiný. To není ovšem úkol pro prosťáčka, ale , div se světě, pro skupinu schopných, jenž se tímto automaticky pasují do role elity. I oni ale jednou zestárnou a budou muset být nahrazení další generací ..... Nic netrvá věčně :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz