Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Komu poslouží EET?

Pamatujete si na velkolepé zavedení důchodové reformy? Že je dneska už pasé o důchodové reformě hovořit, protože druhý pilíř byl zrušen?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

25. 10. 2016 18:54
Nepožil nic

Z obratu počítáte základ daně víte.

0 0
možnosti

V. Čermák 376

24. 10. 2016 22:56
A co když se to osvědčí?

A zrušeno to nebude? Omluví se paní autorka, nebo bude pindat zase o něčem jiném?

0 0
možnosti
JV

24. 10. 2016 21:16
Sama snaha o co největší výběr daní

(ponechme stranou, jestli má naději na úspěch) je v současné době nelogická. Stát vydává obrovské objemy ničím nepodložených peněz, zřejmě ve snaze vyvolat inflaci, která by zmenšila úspory odpovědnější části obyvatelstva (a také státní dluh). Jenže si tuhle snahu sám maří tím, že bere lidem víc jak polovinu vydělaných peněz, takže občané nemohou zvýšeným utrácením inflaci vyvolat. Ty inflační miliardy, vydávané státem, končí jen jako čísla na kontech malého počtu chytráků (a zlodějů), kteří je nemají za co (doma) utrácet, takže zaručeně inflaci nevyvolají.

0 0
možnosti
JK

24. 10. 2016 20:36
Babiš tvrdí,

že KH, EET a kontrolu majetku je nutno zavést, protože my - živnostníci a OSVČ krademe jako straky (za svoje) a potřebuje vyrovnat podnikatelské prostředí a to rovnou před Vánocemi systémem online s FÚ !!

Zároveň utrousí, že už jsme poslední, kdo to nemá. Jak to tedy s tou poctivostí je ? V Rakousku, Slovensku, Chorvatsko a ostatních nekradli ?

Metodických pokynů, změn, chaosu, diskriminace, nesmyslů, investic, hrozeb a starostí bez konce ! Zatím. Je to nutné ? Kolik už to stálo ?

0 0
možnosti
MP

24. 10. 2016 20:57
Re: Babiš tvrdí,

Hlavně kolik to bude stát ... To je teprve začátek a znáte "ratchet effect"?

0 0
možnosti
ZF

Z. Frys

24. 10. 2016 20:25
Daně

Jakákoliv daň je agrese státu vůči lidem. Nejhorší je pravděpodobně daň důchodová a daň zdravotní. Nemám nic proti tomu aby stát organizoval důchodový či zdravotní systém, ale pouze na základě dobrovolnosti. Proto poněkud nechápu odpor paní Šichtařové vůči 2. pilíři důchodového systému, neboť to byl sice malý krůček, ale správným směrem, tedy k dobrovolnosti a osobní zodpovědnosti. Což se socanům podařilo úspěšně zlikvidovat. O EET ani nemá smysl diskutovat, je to další represe vůči svobodné, dobrovolné směně statků mezi volnotržními subjekty. EET je součástí represivních prvků korporátního socialismu (verze pro 21. století). Další etapa orwellizace společnosti. Benito se musí radovat.

Opět tedy připomenu slova F. Bastiata: "Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale jejich právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní."

0 0
možnosti
MP

24. 10. 2016 20:58
Re: Daně

Paní Šichtařová IMHO nemá nic proti myšlence druhého pilíře jako takového, ale proti některým jeho parametrům.

0 0
možnosti
KJ

24. 10. 2016 19:50
Co pochází od socialistů je špatné, ať už si říkají

jakkoliv. Z toho je třeba vycházet. Snaží se za každou cenu řídit neřiditelné, tedy lidské zájmy a soukromé právo, které, testujíc jejich důsledky, každému říká co se smí a co ne... Dzp.

0 0
možnosti
BV

24. 10. 2016 19:08
Trojčlenka a daně

Modelový příklad Rodina se dvěma dětmi

A) zaměstnanec příjem 600 000,- Kč/rok odečet základní 24 840,-Kč/rok odečet na děti 29 208,-Kč/rok daň 15% = 81 893,-Kč

B) Podnikatel (živnostník) obrat 1 200 000,-Kč/rok

odečet základní 24 840,-Kč/rok odečet na děti 0,-Kč/rok

odečet na živnost 80% t.j. 960 000,-Kč daň 15% = 32 274,- Kč. Oč se bavíme

0 0
možnosti
OU

24. 10. 2016 19:39
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
ZR

24. 10. 2016 17:14
EET je proto, aby

si stát zvedl HáDéPé. HDP se zvedá především přesouváním prostředků z jedné kapsy do druhé. Výsledek bude sice nula (ždné bohatství nevznikne), ale na papíře popolezeme v žebíčku HDP nahoru a politici budou křepčit kolem totemu. :-(

A to ještě odhadneme šedou ekonomikuv oblasti sexuálních služeb a opět zvýšíme HDP a tím pádem pošleme víc daní do Brusele, který je přepošle Řekům na konvergenci s Německem.

0 0
možnosti
KV
Jedno je docela zábavné, tedy u ekonomky

tragické. Podle ní podnikatelé nešidí nepřiznáváním tržeb, ale docela se jim vyplatí šidit a zaplatit 50 tisíc sankci. Protimluv tak podezřele "ekonomický".

Jestli taky počítá paní Šichtářová s možností, že bude EET velmi úspěšné a už nikdo z dalších politických formací po Babišovi nebude mít chuť jí zrušit?

Přirovnávat to k II. pilíři je zavádějící, ten byl jen pro pár tisíc vyvolených z vyšší příjmové skupiny, EET naopak většině zlepší konkurenceschopnost proti šejdířům.

0 0
možnosti
MP

24. 10. 2016 17:24
"možností, že bude EET velmi úspěšné"

Pokud považujete ruinování menších živností (a prospěch Agrofertu a podobných) a rozvoj šedého trhu za úspěch, pak zajisté bude velmi úspěšné.

0 0
možnosti

24. 10. 2016 15:44
To: J.Pražák

Napsal: "Využívají (parazitující živnostníci) silnice, zdravotnictví, penze,.., ale odvádějí daleko méně, než spotřebují."

Využívají silnice - platí silniční daň, berou palivo zdaněné obrovskou spotřební daní, za svoje výkony spojené i s převozem zboží a materiálu platí DPH... je to parazitování?

Využívají zdravotnictví - marodí minimálně, protože by připravili sebe i své zaměstnance o zakázky. Znám jich spousty, kteří i s chřipkou, nemohou-li rajtovat po zakázkách, sedí aspoň v kanclu, dispečersky řídí firmu, jsou v kontaktu s partnery a dodavateli a aspoň se k tomu věnují papírům - ano i těm navíc, co jim stát pořád přidává.

Využívají penze - probůh jak velké asi budou mít ty penze, když odvádějí minimum? Je jim jasné, že co si nenaspoří, to v důchodu - budou-li mít vůbec jaký - budou muset zafinancovat z úspor z dobrých časů.

Větší blákotinu už nemáte, pane Pražáku?

0 0
možnosti
BV

24. 10. 2016 19:12
Re: To: J.Pražák

Palivo platím stejnou daň do práce to mám denně 70,- km. Chřipku běžně já a moji kolegové přecházejí protože je nás v práci tolik, že je běžné falšování píchaček, nevíte jak to chodí u státního podniku.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz