Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Kdo je tady extremista

Vláda, ta nová, co slibuje zásadní změnu zčásti se starými tvářemi, slibuje leccos a aniž bych měl ambici jakkoli rozebírat ten její dokument, kam napsat lze cokoli, je v něm jeden zásadní rozpor: ambice veliké, například důchodová reforma, zvyšování daní ne. T
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Ano máte pravdu. Belgie za působení v Kongu a jiné velmoci jinde vůbec nezbohatli. Ba naopak zadlužili se kvůli vzdělávání domorodců, což je patrné z jejich bilance hospodaření ve Spolku dluhové únie.

0 0
možnosti
OS

Jak často čtu, tak ten Stalin s Gulagy a 100mio mrtvol stále straší v některých makovicich a může za všechno i když spolu s Klémou skončili před cca sedmdesátkou. Přičemž v říši zla byl tenkát odhalen atd. Pamatuji začerňování tuží jeho fotek v učebnicích. Ale dovolím si připomenouti, že v těch letech po první světový, jež počala kvůli chamtivosti a závisti z koloniálního vejvaru a skončila velkolepými masakry, kvetla podle některých, zřejmě mimo Ruska , na všech zbývajících světových stranách doba míru a pokoje a lidská práva. Žádní barevní otroci na plantážích a v koloniích, žádné vzpoury a střelba, žádná genocida např. Belgického panovníka v Kongu, aj.ap. Všude prý byla svoboda, mír a byla dodržována ta lidská práva. Nebýt masakrů nebyl by bolševik. Síla propagandy je mocná. Je to jako s tou naší novou CZ děje pravdou. CZ, jako dnes je stále ve vleku vnějších změn, protože byla a je ustrašenými vyvolenými připoutávána k tzv.spojencům. A jak to se spojenci chodí známe z reálpolitiky. Nakročení k samostatnosti jako ve Švajcu, prezentované Havlem po sametu, ze strachu vyvolených, skončilo velkou tlačenkou. A tak žádná referenda podle ústavy nebudou. Ty obavy, že by si lid obecný s nimi vymohl třeba posuzování odměn vyvolených, nebo jejich odvolání při flákání, to je příliš. Referend netřeba...

0 0
možnosti
VM

P36e68t75r 14Č90e30c90h

10. 11. 2021 19:24

Paní Pekarová Adamová si odmítá uvědomit jednu zásadní věc. Naprostá většina obyvatel cítí odpor hlavně vůči ní a spolu s ní i k TOP 09. Za to, že ona může být poslankyní a TOP 09 v poslanecké sněmovně může děkovat jen ODS a KDUČSL a našemu špatnému volebnímu systému a neméně špatnému volebnímu zákonu. Jde o to, že v případě přímých voleb by ona v PS nebyla a TOP 09 rovněž ne. A taková samice vodního ptáka chce předsedat poslanecké sněmovně? To už je opravdu směšné a významně to překračuje hranici normality tohoto státu.

0 0
možnosti
ŠH

Nezbývá nic jiného, než jasný souhlas.

0 0
možnosti
FN

Pětikolka zavádí nebezpečnou tradici vyřazení opoziční strany z vedení sněmovny pod politicky nesmyslnou záminkou extremismu. O tom, která strana je extremistická a o jejím rozpuštění může rozhodovat výhradně soud. Do té doby je politická strana součástí demokratického politického spektra. Příště se může stát, že vítěz voleb označí za extrémistickou kteroukoliv stranu, kterou bude považovat za konkurenční a vyšachuje ji pod touto záminkou z vedoucích funkcí ve sněmovně. Takové jednání je ústupek od demokracie a neváhám říci, že je extrémistické!

0 0
možnosti
Foto

Jako kdyby obsazení jedné ze šesti místopředsednickych židlí sněmovny mělo jakýkoliv vliv na na cokoliv... Tedy kromě víc peněz pro dotyčného... Nemyslím si, že je někde psáno, že každá strana ve sněmovně musí mít mistoptedsednickou funkci.. Mám dojem, že se tu honí moucha ve sklenici.

0 0
možnosti
VK

Nikdy bych SPD nevolil. Ale je strašlivá ostuda, že Okamura nesmí být místopředsedou sněmovny!

A Vondráček je jedena z nejsympatičtějších tváří ANO! Že by právě ta mstivá krasava s kérkou měla právo vést zlé řeči o "reprezentaci"? To nám ta demokracie pod taktovkou "demokratických stran" začíná pěkně degradovat :-(((

Za těchto okolností bych se snad v případě nezvolení Vondráčka pokusil přepustit to druhé místopředsednické místo ANO přeci jen tomu Okamurovi. A pokud by opět nebyl zvolen, tak bych to místo nechal neobsazené. Aby to prázdné místo bylo mementem účelové "demokracie"!

0 0
možnosti
ZL

Jo. Taky nevím, proč trucujou nebo čeho se bojej.

0 0
možnosti
MR

Pro hodnocení si vypomohu slovy autora, napsanými 19.8.2005: je profesí novinář a u těch se s ohledem na životnost novinových informací nepředpokládá ani bystrost, ani myšlenková konsekventnost.

0 0
možnosti
Foto

Jen krátce... Těch hle "extremistickych" stran je plný evropský parlament a v duchu spousty "priorit" pirátů vede EU realpoilitiku. Bylo by fakt tyhle "extrémní" termíny takhke netrivializovat, jinak ztratí svůj smysl a obsah... viz s p. Povolný. Spravedlivé je, když peníze seberou jiným a dají je mě... To mě pobavilo.. Bohužel je to reálpolitika současné populevice... :-(.

0 0
možnosti
VP

V69a65ň57u18r10a 13P33e77t33r

10. 11. 2021 14:30

EU je řízena naprostými šílenci a extremisty, kteří překonávají i Stalina a Hitlera. ŽÁDNÝ politik, už od dob starověkého Říma až do současnosti NIKDY neusiloval o "dobrovolné" zchudnutí obyvatelstva!!!

Stalin zbídačil lidi, protože přesměroval zdroje do budování zbrojního průmyslu, Hitler je zbídačil válkou. ALE o to aby se nevyrábělo kvůli zlému kysličníku či podobné pitomosti neusiloval nikdo nikdy!

0 0
možnosti
VP

Používání pojmu extremismus podléhá orwellovskému matení pojmů. Podobně jako solidarita = podvolení se rozhodnutí, které udělal někdo jiný (Merkelová), spravedlnost = mám málo, to je nespravedlivé. Spravedlivé je, abych dostal přidáno (spravedlivé důchody, spravedlivé daně). A teď tedy extremismus = nesouhlas s názory současného politického mainstreamu. Nesouhlas neznamená politickou opozici, ale rovnou extrémismus. Protože současný mainstream je natolik přesvědčen o své pravdě, že nesouhlasné názory rovnou vyřazuje ze hry. Prostě buďto budete souhlasit, nebo půjdete z kola ven. Jenom ty demokratické volby to kazí, protože řádně zvoleného extremistu nejde jednoduše vyhodit. Ale oni jistě přidou na to, jak tento drobný nedostatek odstranit.

0 0
možnosti
VC

Za bolševika také platilo: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Také to byli levičáci, pravda ti šli na to nekompromisně, oni protivníky rovnou věšeli, mírnější formou byly koncentráky (nacisté, co byli také estrémistickou levicí), nebo gulagy (komunisté, stejní extrémisté). Pekarová je z tohoto hlediska také extrémistka, které si to při své tuposti snad ani neuvědomuje.:-/

0 0
možnosti
Foto

P17a80v73e88l 27M90o88l58í37k

10. 11. 2021 12:26

Zatím situace vypadá tak, že okamurovci budou ve Sněmovně s novým složením vytvářet enklávu demokracie. Ostatní partaje jsou tvořeny týmy bezectných lokajů ve službách bruselských eurohujerů.

0 0
možnosti
VH

Horší než eurohujer je kremlohujer. Ale rudé hlavy zapomněly, jak oddaně a na věčné časy sloužily Moskvě a asiatským pánům.Rv

0 0
možnosti
VH

Pokud vím, tak Okamúrova strana je sledována jako extrémistická a v tomto smyslu jsou o ní podávány informace i na nejvyšší místa. Já tam ten skrývaný extrémismus i frázemi maskovaný rasismus cítím, je tam šovinismus nikoli vlastenectví, ale hlavně plno prázdných frází, na které se chytí občan naštvaný svou finanční situací. Okamura stále, opakovaně přikládá polínka populismu tam, kde cítí, že by mohl rozdělat i větší požár. Hájit tu jeho partaj ve smyslu, že je demokratická, mi připadá krajně a prázdně propagační. Piráti jsou házeni do stejného pytle, ač mají řadu dobrých nápadů. Proti nim byla vedena tak nenávistná kampaň před volbami, že se nedivím jejich prohře. Je vždy lepší myslet vlastním mozkem a ne tím kolektivistickým.Rv

0 0
možnosti
JK

Piráti možná mají řadu dobrých nápadů (které?), mají však i řadu nápadů hovězích, naštěstí se jimi před volbami netajili a tak dopadli, jak dopadli.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz