Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Dilema voliče ODS

Mezi skalními voliči ODS rostou pochybnosti, zda v této straně ještě existuje něco, kvůli čemu stojí za to jí v blížících se volbách dát opět svůj hlas, nebo zda již tyto důvody pominuly a nebude lepší to „hodit“ někomu jinému.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesouhlasím s názorem, že hodit to TSS je riziko, protože vykazuje v průzkumech málo procent. Tohle říkat, je podprahové ovlivňování. Naopak - je nutno vyzývat, aby voliči volili podle svého přesvědčení, ne podle průzkumů. TSS mají málo procent v průzkumech protože jsou neustále ostrakizovaní. Podle mě, je to momentálně jediné uskupení, které prosazuje rozumnou pravicovou politiku. ODS přestala být pravicovou už v devadesátých letech. Pravicová je jen hubou, činy nikoliv.

0 0
možnosti
RP

Ale TSS je jen kopie ODS. Trochu víc protestující proti takovým věcem, jako nošení roušek nebo očkování, tedy základním věcem nutným pro zvládnutí Coronaviru, euroskeptická, jako původní ODS, ale taky jedoucí na vlně goebelsovské lživé antibabišovské kampani zaměřené na ty hloupější a závistivější z voličů. Ne na ty skutečně přemýšlivé a uvažující vlastní hlavou. A já nemám zájem být řazen k té hloupější a ovcovitější části voličů.

0 0
možnosti
RP

Podle mne "nejmenší zlo" pro voliče ODS, zvláště ty euroskeptické, je SPD.

Trikolóra je ODS příliš podobná, je to v podstatě druhý odřad ODS a jejího předsedy Fialy. Budou ji volit jen ti, co se nechali zbblnout antibabišismem a současně jsou euroskeptičtí a to je jen málo lidí. Navíc Trikolóra podporou Antibabiše odrazuje voliče podnikatelů, se kterými je v koalici, takže pravděpodobnost nepřekročení 5 % je velká.

0 0
možnosti
FDW

Ano, také jakožto bývalý volič ODS volím SPD ![>-]

0 0
možnosti
RG

Kdo s čím zachází (ODS), tím taky schází (TOPka)...

0 0
možnosti
JN

Trikolora je rozhodně rozumná alternativa. Hodím jí to a budu mít klidně svědomí. Snad nás bude dost.

0 0
možnosti
Foto

ODS byla vždy pravo-levá centristická liberálně (v obou smyslech) konzervativní strana, s existencí silné ultralevicové libertinské frakce, viz oposmlouva, volební spojení se zelenými, nebo ikona toho, co jsem napsal, tedy ultralevicový progresivistický libertinista a konzervativec EU poslanec Zahradil, navrhovatel a podorovatel zákona o registrovaném partnerství.

0 0
možnosti
Foto

Já ji zase patrně nebudu volit kvůli přílišnému posunu k národovectví (Vondra, Zahradil a podobně). Jsem si myslel, že když konečně vykopli Klause ml, že bude opět volitelná, ale jakoby se nic nestalo a Klaus byl okamžitě nahrazen. Chtěl jsem poprvé v životě volit lidovce, ale jsou v koalici, tak nevím. Asi se na volby vykašlu.

0 0
možnosti
VT

A to jste ještě zapomněla připomenout fakt jak TOP09 shodila vládu s ODS a dalšími, která v té době měla byť velmi těsnou většinu a to jenom proto, aby se následně prokazovala jako nejsilnější pravicová vláda. Já Fialovy (samozvanecký "politolog") vyčítám, že nahnal ANO do spárů KSČM a ČSSD) (dle tohoto politologa je největší touhou milionáře spolupracovat s komunisty a socany). Já si docela dovedu představit vládu ANO a ODS bez pana Fialy ale třeba i bez Babiše. Je to mimochodem dle aktuelního výzkumu preferencí jediná možná varianta na sestavení vlády po volbách. A jsem přesvědčen, že bychom po dlouhé době měli pravicově úspěšnou vládu!!

0 0
možnosti
FK

Já si to také dovedu představit, jen by to někdo měl z ODS otevřeně přiznat a ne se vést neustále na protibabišovské hloupé propagandě. Babiše lidé volí proto, že představuje směs racionálního populismu a pragmatického řešení konkrétních problému. A celkem mu to vychází. Naproti tomu Fiala nebo Bartoš nenabízejí vůbec nic, tedy kromě velkohubých frází a předvolebních slibů.

0 0
možnosti
JS

Je pěkné, jak si všichni uvědomujeme, že ten pětiprocentní limit pro vstup je spíše škodlivý a působí proti změně a přesto - místo toho, aby se usilovalo o jeho změnu (popřípadě snížení počtu poslanců adekvátně tomu, aby limit nebyl potřeba) vymýšlejí se koalice jen za účelem průchodu volbami.

Nebo jsem snad něco minul a aspoň jedna strana chce volební systém pozměnit?

0 0
možnosti
RL

Ano, ten 5% limit by se měl zrušit...

0 0
možnosti
Foto

Pokud to konzervativní voliči nehodí ODS, což je dost možné, pak TSS přeleze 5 %, a naopak. ANO je prounijní sociální demokracie s oligarchickým zadáním, pro GreenDeal, ne alternativa pro konzervativního voliče.

0 0
možnosti
RL

No, ale to bohužel vidí jenom málokdo... :-(

0 0
možnosti
SS

Úsměvná starost někoho, kdo ODS nevolí a neustále tady testuje anonistický rektální alpinismus.

Ubezpečuji vás, že jediný důvod, proč ODS nevolit je spojenectví s ANO a je jedno zda s nebo bez jeho gaunerského vlastníka.

Jen jedinec mdlého rozumu by šel do spojenectví s Babišem, tím největším gaunerem při vědomí toho, jak dopadli ti, kteří to udělali.

0 0
možnosti
RL

Kdyby se v ODS zamysleli nad radami těch, kdo je UŽ nevolí, možná by nebyli tam, kde jsou. A kde budou po volbách, to bude jistě poučné... :-P

0 0
možnosti

Budu volit T+S+S.

Chtěl bych poslat vzkaz, že po pravicové politice je poptávka.

0 0
možnosti
JJ

Já nejspíš taky. Myslím, že je načase přestat se ohlížet na předvolební průzkumy a zvažovat, jestli má ta která strana šanci, nebo ne. Každý by měl prostě volit podle svých skutečných preferencí a ne „nejmenší zlo“, protože ta jeho strana údajně nemá šanci. Jinak se nejspíš nikdy nikam neposuneme.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz