Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Dilema voliče ODS

Mezi skalními voliči ODS rostou pochybnosti, zda v této straně ještě existuje něco, kvůli čemu stojí za to jí v blížících se volbách dát opět svůj hlas, nebo zda již tyto důvody pominuly a nebude lepší to „hodit“ někomu jinému.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Buďme upřímní. Pokud volič ODS hodí hlas koalici SPOLU, musí se smířit s tím, že zároven podpoří už mrtvou TOP09 a skomírající KDU-ČSL. A tyto dva subjekty vynese do PS a možná i do vládních funkcí. Přičemž podmínkou účasti ve vládě bude spojení s Pirstanem. Šílená volba.

0 0
možnosti
MK

Autorka máchá s termíny jako konzervativismus, liberalismus, o tom, jak má ODS blíže k ANO než k Pirátům, atd atd.. Prázdné žvásty bez obsahu.. Pokud jde o tu "blízkost" k ANO, to především vůbec není demokratickou politickou silou . Je to mocenská organizace jejímž smyslem existence je projektování zájmů a vlivu jednoho bohatého průmyslníka.ANO směřuje k potlačení základů demokratických institucí a učiní tak ihned, jakmile k tomu bude mít prostor.. Majitel ANO Babiš opakovaně dělbu moci a politický pluralismus zpochybňuje a to i ve "své" předvolební knížce .. Kdyby se ODS připojila k ANO stala by součástí pokusu o zničení české polistopadové demokracie a o nastolení autoritativně-korporativistického státu.. A to by byl velmi smutný konec i ODS, nejen ČR.. Četla autorka článku vůbec program koalice Spolu ? Pochybuji..

0 0
možnosti
Foto

S pojmem liberalismus mává kdekdo, třeba bruselní socani.

0 0
možnosti
JN

J58i36ř51í 94N74o38v56á73k

21. 8. 2021 18:06

Já jako volič, který desítky let volil ODS, žádné dilema nemám. Letos to hodím levičákovi Okamurovi, zastávajícímu konzervativní hodnoty. Neoliberální TOP s tou štěknou ode mně hlas prostě nedostane. Rozhodnutí bylo jednoduché - vedení ODS jako celek, i když šlo především o předsedu politologa a tu šílenou knihovnici.

0 0
možnosti
DN

Fiala sám by tuto šílenou politiku nemohl v ODS prosazovat. Kdo jsou ti, v kterých má oporu při zásadních programových rozhodnutích? Kdo se za ním schovává?

Knihovnici neberu, ta si užívá politický důchod v senátu.

0 0
možnosti
VK

Myslím, že v Praze je výbornou alternativou Patrik Nacher! Je rozhodně více pravicový a více konzervativní, než ta paní s kérkou , co vede kandidátku Spolu...

A pokud jde o Zuzanu Majerovou Zahradníkovou... Viděl jsem ji v diskuzi na CNN Primě, a působila tak nějak arogantně a hašteřivě, pořád skákala všem ostatním do řeči, takže - velké zklamání...

0 0
možnosti
RP

Názory Patrika Nachera, aspoň podle jeho článků, mně taky docela vyhovují.

0 0
možnosti
JL

Trautenberkovský přívěšek s kvičící Surikatou, která pasuje leda k Pirátům, je koule na noze, pro kterou je ODS pro mnoho sympatizantů nevolitelná.. Komu to teda hodit když se člověku z ANO zvedá kufr ?

0 0
možnosti
VC

Tak i kdyby se vám SPD v některých věcech nelíbilo, alespoň budou šlapat těm progresivistům na kuří oka. Proto volím SPD.

0 0
možnosti
JH

J73i85ř90í 10H57r17b78e14k

21. 8. 2021 13:10

To co bývala ODS je teď už teď jen Trikolora&Svobodní, bohužel někteří skalní voliči si toho ještě nevšimli, takže budou volit jen obal a pak se rozčilovat při rozbalování po volbách;-)

0 0
možnosti
VC

To je pravda. Trikolora má určitě dost dobrých nápadů i osobností. Snad dozraje k volitelnosti.

Bude se ale muset oprostit od některých dogmat. a možná i slevit z některých bodů které neumožňují volitelnost.

Říkal jsem si že Trikoloru budu volit, než jsem prozatím dospěl k závěru, že klasický liberalismus má hluchá místa, která umožňují růst negativních tendencí a vznikají pak komunisti a jiní (třeba islámští) totalitáři. No, a pak mi připadá, že Trikolora řeší víc Covid19, než politické extrémy Západu.

0 0
možnosti
FN

Tak jsem si myslel, paní Kateřino, že jste mi to konečně vysvětlila.

Cituji: "Pravicový konzervativismus je totiž mimo jiné založen na principu „stanovit pravidla a bdít nad jejich dodržováním“, kdežto liberální demokraté mají neustálou potřebu určovat, co je „správné“, a následně se snaží přimět lidi to taky dělat.".

Rozhodl jsem se, že už nebudu nikomu určovat, co je "správné" , ale stanovím pravidla (taková, která považuji za správná) a nebudu se snažit nutit lidi, aby to dělali taky, ale budu bdít na nad tím, aby ta pravidla dodržovali !!! A hotovo - pravičák jak víno. I když .... není to vlastně totéž ? tak zas prd.

0 0
možnosti
JK

Ten, kdo se ODS nechystá volit, může jen těžko napsat uvěřitelný článek s názvem: "Dilema voliče ODS" :-/

0 0
možnosti
Foto

Definice hlouposti zní, volit stále stejné zastupitele a strany a očekávat lepší výsledky.Je potřeba dát šanci jiným, např. Svobodní, Trikolora,SPD, Volný blok aj. Naivní lidé věří kde čemu, rozumný člověk o věcech a výrocích přemýšlí.

0 0
možnosti
JP

Dilema čtenáře blábolu paní Lhotské. Smát se, nebo plakat? Jedině pokud je paní Lhotská přesvědčenou voličkou ODS, svá slova beru s velkou omluvou zpět.

0 0
možnosti
JV

J 76V89l98č75e52k

21. 8. 2021 15:30

Tak nevím, zda bych měl plakát, nebo se smát vašemu příspěvku. Nějak mi nejde ani jedno z toho. Blbost totiž nikoho nerozpláče, ani nerozesměje.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz