Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Dilema voliče ODS

Mezi skalními voliči ODS rostou pochybnosti, zda v této straně ještě existuje něco, kvůli čemu stojí za to jí v blížících se volbách dát opět svůj hlas, nebo zda již tyto důvody pominuly a nebude lepší to „hodit“ někomu jinému.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J 64V51l52č86e79k

21. 8. 2021 10:30

S intencemi současného vedení ODS je pro mne tato strana nevolitelná, a to jak s ocáskem TOP 09, tak i bez něho. RvRvRv

0 0
možnosti
LS

Autorka zřejmě nabádá nevolit ODS. Prý je to dobré pro o obrodu strany, protože by pomohla výměna jejího vedení. Jenže mám dojem, že to platí i pro některé další strany.

0 0
možnosti
PH

P18e22t56r 20H33a17n

21. 8. 2021 11:01

Takže nabádáte nevolit i další strany? ;-)

0 0
možnosti
JP

SPD je pro lidová hlasování, referenda. Nemusí to být vždycky a ovšem, ale je to jediné budoucí řešení.

Mimo jiné také toho, jak zablokovat Babiše až se bude chtít obrátit a začne podporovat Green Deal, imigraci a euro.

0 0
možnosti
JF

Babiš Green Deal v Radě už podpořil, jestli se nepletu. Žádné veto nezaznělo.

0 0
možnosti
PH

P32e32t30r 87H61a61n

21. 8. 2021 9:58

Kdyby ODS vykopla Fialu a postavila do čela Kubu, případně i Vondru, byla by ještě volitelná.

Kdyby TOP 09 učinila totéž s Markétkou a postavila do čela onoho feudála, kterým nemyslím pána na Orlíku a v Čimelicích, pak snad také.

0 0
možnosti
RP

"Kdyby ODS vykopla Fialu a postavila do čela Kubu, případně i Vondru, byla by ještě volitelná."

Volitelnost ODS by se rozhodně výrazně zvýšila. A Kuba i Vondra by současně spoustu lidí ve vedení ODS poslali tam, kde už měli dávno být, na politické smetiště. U Kuby se asi muselo akorát trochu hlídat jeho spojení s jihočeskými kmotry.

0 0
možnosti
IP

I33v80a53n 72P14o65l41á32k

21. 8. 2021 9:50

3 body proti ODS: 1. Fiala, 2. akce anti-Covid, 3. akce anti-Babiš.

Nejde o podstatu, ale o metody a jejich vnější provedení. Na podrobnosti není v diskusi dost místa.

0 0
možnosti
RP

Moje pořadí k ODS je takové: 1.Antibabiš, 2. Ždímání voličských preferencí z lavírování ode zdi ke zdi Anticovid versus úplně rozvolnění, bez ohledu na oběti covidu 3, Fiala a pár dalších modroptákových papalášů.

0 0
možnosti
JF

ANO, SPD, KSČ(m) bych nevolil nikdy. Moc toho nezbývá, že? Právě tyto tři výše jmenovaní by podle posledních průzkumů mohli stvořit koalici a abych tomu pomohl zabránit budu volit ty, co mají největší šanci se jim postavit. Přísaha je policajtem ovládaná - do koše. Trikolóra a spol. má málo příznivců - riziko. PIRSTAN mě neoslovil... SPOLU? Jsou druzí na pásce a se zakroužkováním "svých" a skřípěním zubů snad. Ta poslední možnost je prázdná obálka, ale to bych mohl rovnou zůstat doma...

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že mě úplně přestal zajímat výsledek voleb, spíš jsem zvědavý, jakou pak po volbách kdo postaví vládní koalici.

Možnosti vidím podobně.

Já bych možná v nějakém emočním hnutím i volil ANO, abych snížil riziko koalice s Pirstanem, ale nemůžu legitimovat některé kroky v boji s covidem a čím dál otevřenější Babišův trend rozhazovat tisícovečky, jako by to byly dvacky. Což tímhle tempem brzo budou.

Jestli to jiní budou dělat lépe?

Ani nevím a pochybuji. Přesto nechci, aby se zdálo, že s tím souhlasím. A to vidím jako větší riziko volby ANO, než pro mě nepodstatné čapí hnízdo. Že dobrý výsledek ANO bude výrazem voličů, že jsou s tím, co se dělo, zcela spokojeni. A že kdo je chce porazit, musí dělat totéž a víc.

Howgh :)

0 0
možnosti
Foto

" ... nebo zda již tyto důvody pominuly a nebude lepší to „hodit“ někomu jinému." - no jo ale komu?

" ... kdežto liberální demokraté mají neustálou potřebu určovat, co je „správné“, a následně se snaží přimět lidi to taky dělat." - co je na tom liberálního? Klasický socialismus.

"Alternativou by mohla být volba Trikolóry." - to by se paní Zuzana nesměla projevovat jako Okamura v sukni.

0 0
možnosti
PP

P68e16p38a 82P83e64p57a19x

21. 8. 2021 8:54

Při volbách velká část voličů bude volit kohokoliv jen aby se ke vladě nedostali piráti, možná by z toho vytěžila i ODS kdyby nevlezla do té koalice.

0 0
možnosti
PH

P58e87t81r 57H34á31k

21. 8. 2021 8:29

Kdyby ODS měla schopné vedení a držela se svých názorových postojů z předfialovské doby, musela by mít 25 % i bez koalice. Babiš je tam dlouho, to vždycky nahrává opozici, navíc covid a jeho chaotické "řešení" (byť by na tom jiná vláda asi byla stejně). To je klasická situace, kdy vyhrává silná opoziční strana.

Jenže vedení ODS se přeměňuje v druhou TOP09. Lidé napravo od středu ji ještě ze zoufalství volí, protože jinak moc nemají koho, ale to je strašně slabý důvod pro vítězství ve volbách.

0 0
možnosti
SS
JG

J22. 18G87a97n49a24u60r

21. 8. 2021 8:19

Agentka ANO Budelípová-Lhotská.Kdyby ODS šla do vlády s Budelípama, tak by dnes byla tam, co je Oranžáda, tedy v (_!_).:-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz