30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vojín XY 7.11.2009 20:10

Bída politické nabídky

začíná tam, když předsedou ODS je lampasák, kterého tam strčili uvědomělí rodiče v roce 1971. Tomu říkám kredit!!!!

Paul Sulc 6.11.2009 23:43

Re: autor je člen ODS

Tak to vidite co bylo poddustojniku. A ted si predstavte, ze v Burske valce 1898-1901 Burove vystacili jen asi z peti hodnostmi, od vojina do generala. A jak to Britum, alespon ze zacatku, nandavali.

Paul Sulc 6.11.2009 23:39

Re: jak kdy

Afroamerican, to neni pojem jen blby, ale naprosto idiotsky. Ale politiky korrektni!  Jenze pojem Euroamerican, sice taky blby, je ale rasisticky. A tak jsme''caucasian'', ackoliv jsem na Kavkaze nikdy nebyl a mam jen dosti matne pojeti kde asi je [na rozdil od vetsiny Americanu, kterym schazi i ten matny pojem].

autor 6.11.2009 21:43

Re: Omluva autorova

Já děkuji za Vaše upřímná slova, pane Heincle, a rozhodně se nezlobím kvůli Vašemu názoru na učitelský stav; sám znám jeho přednosti a meze, a s určitou nepraktičností se tu nejspíš setkáte častěji než jinde.

Pokud jde o politiku: rozumím každému, komu již poslední dobou dochází trpělivost. Přesto musím pokaždé zdůraznit, že za stav, v jakém jsou zdejší politické strany, jsme zodpovědní všichni, neboť všichni máme možnost nespokojit se s tříminutovým aktem ve volební místnosti, ale účastnit se přímo výběru kandidátů a diskusí, které tento výběr nutně provázejí. Naše stany jsou spíše kluby sloužící svému vedení jako hlasovací stroj – ale je to vina jen a pouze toho vedení? Chápu sny o „pravicové politice“, pravdou však je, že se stále vzpamatováváme ze všech ran dvacátého století.

Klientelismus, o němž píšete, není nešvarem posledních několika let. Existoval zde před listopadem a hravě přežil i po listopadu. Jako náš dosavadní volič jistě víte, že v devadesátých letech dala ODS státu premiéra, jehož blízký příbuzný byl v dozorčí radě ČEZ a České spořitelny. Stále však platí, že odpovědnost padá v té či oné míře na každého.

Atomizované obyvatelstvo přece nemůže nikdy vytvořit slušnou a sebevědomou politickou reprezentaci, a je opravdu fatální, jak se každý děláme pro sebe, stále se něco zakládá a po chvíli to zas zaniká, spousta času a energie přichází nazmar, vztahy se stále trhají a znovu pracně navazují, zatímco lobbisté a příslušníci podsvětí svoji síť kontaktů systematicky rozšiřují a zpevňují.

Omlouvám se, že se opakuji, ale po mém soudu to nezměníme, když budeme své hlasy drobit volbou stále více stran, ale když se v politických stranách bude angažovat mnohem více lidí.

Klička 6.11.2009 21:17

Re: jak kdy

Neházejte všechny zdejší lidi do jednoho pytle. Celý náš absurdní systém byl vymyšlen dobře, ovšem jak pro koho. Byl vymyšlen t.zv. experty na ústavní právo, většinou, možná zcela bývalými komunisty. Zde je asi jediná vina pana Václava Havla, který se s nimi paktoval a neuvědomil si, že bývalý komunista je něco jako bývalý černoch (pardon, afroameričan). Mimochodem, to je pěkně blbý pojem. Jak nazvete černého francouzského občana v USA? Afroameričan? Afrofrancouz?

magi 6.11.2009 21:15

Re: autor je člen ODS

Paul Sulc, díky za vysvětlení z doby 58-60. Já byl 65-67a tu dobu byl rotný pak rotmistr,pak podpraporčík,pak praporčík a pak nadpraporčík. To byly praporčický hodnosti a mohl je získat i záklaďák,ale nikdy se záklaďák nemohl stát nadpraporčíkem. Přeju hezký den!

Klička 6.11.2009 21:11

Re: jak kdy

Nikdy a nikde jsem neřekl, že 1. republika byla demokracií a už vůbec ne příkladnou. Tehdy to bylo ovšem jednodušší a to z toho důvodu, že prezident Masaryk byl neoddiskutovatelnou morální autoritou, byl vážený a ctěný ve všech vrstvách obyvatel. Když to trošku přeženu, stačilo, aby pouze nepozval nějakého potentáta na sezení do Lán a dotyčný v nejbližších dnech podal demisi. Kdyby to neučinil, byl by nedosmrti vyřízený. Takového člověka jsme od té doby v čele státu neměli a myslím, že ještě dlouho mít nebudeme. Masaryk, ikdyž neměl pravomoci de jure, měl je de facto. Proto nelze dnešní systém se systémem 1.republiky vůbec srovnávat. Žádný z nich však nebyl a není demokracií v pravém slova smyslu. 

Paul Sulc 6.11.2009 20:04

Re: autor je člen ODS

Magi, kdyz jsem byl na vojne, 58-60, rotny byl poddustojnik, vejs byl starsina. Praporcik byl taky poddustojnik, ale ten deleslouzici, nikdy zakladak. Podporucik=prvni dustojnik

Paul Sulc 6.11.2009 19:59

Re: jak kdy

Pane Klicko, vas a v podstate Evropsky volebni system je absurdni. Tady v Americe si volime ne strany, ale primo poslance, kazdy volebni obvod jeden kandidat za jednu stranu. A zvoleni poslanci, ci senatori casto hlasuji i proti vlastni strane a nikdo jim kvuli tomu nenadava, nezbavuje mandatu-to ani nejde- , a nevylucuje ze strany. U vas , v Absurdistanu, si berete z Ameriky spise ty spatne priklady, ty dobre vam nejak unikaji.

Jiří Heincl 6.11.2009 19:47

Re: Omluva autorova

Pane Vrbo, děkuji za reakci a omluvu. Upřímně řečeno jste mě mile překvapil. Podle Vašich dosavadních příspěvků jsem Vás považoval za novodobého arogantního aparátčíka. Tuším, že jste učitel. Nezlobte se na mě, ale většina učitelů žije hodně odtrženě od praktického života a podle toho vypadají i jejich názory. Vím, o čem mluvím, mezi nejbližšími příbuznými mám čtyři učitele.

Zpět k politice. ODS jsem jako pravicový volič volil od jejího vzniku až do posledních krajských voleb. Po nich jsem už volil a zatím budu volit neparlamentní pravicovou stranu. Současná ODS s pravicovou politikou podle mého názoru mnoho společného nemá. Já ji považuji za jasně klientelistickou stranu, jejímž šéfům se jedná hlavně o vlastní kapsu. Navíc ji vede nevychovaný hulvát bez úrovně. Takovou stranu jako pravicový volič zkrátka volit nemohu.

bingo 6.11.2009 19:36

Re: jak kdy

Pravicoví voliči  jsou zoufalci,  nemají alterntivu, Topolánek jim ukradl ODS. Topolánek pohřbil českou pravici. Topolánková strana, musí capnout na dno.  

bingo 6.11.2009 19:30

Re: To s vámi souhlasím....

vetráne, přemýšlej v čem byl Schwanzwrberg. ta dobrý..... Nová strana, ještě nezaložená a už její mega plagáty se spícím knížetem zaplavily republiku. Kde se sotva narozené straně peníze okotily. Proč kníže jako ministr byl proti vyjednání vyjímek týkajícách se BD, které mají zakotvenou POJISTKU, která neumožňuje vrácení majetku  šlechtě, která kolaborovala a spolupracovala s nacisty. Nezapomě´me, že kníže má dvojí občanství. Peníze= popularita.

JS 6.11.2009 19:07

Marate,

v řadách ČSSD máte taky jednoho geniálního studenta a investora, ten bude asi ze všech nejfajnovější.

Veteran 6.11.2009 16:51

Re: autor je člen ODS

Pan Marat se nějak v těch kravínech vyzná. Těch z nás, kteří byli na vojně bude čím dál méně.

Veteran 6.11.2009 16:48

Re: To s vámi souhlasím....

Ani Paroubek nevybočuje z uvedených hodnocení, ale to přece nezvyšuje kredit Kalouska, Topolánka, Klause, Schwarzenberga (marně koumám v čem je nebo byl tak dobrým, jak se odráží v preferencíc) a řady jiných. Všichni jsou to jedna pakáž, která ovšem řídí tento stát a podle toho to i vypadá. 

Bolek 6.11.2009 16:26

Změnit volební systém.

Všechny strany nám před volbami "mažou med kolem huby" ve snaze získat co nejvíce hlasů. Všechny strany také do čela svých kandidátek, tedy na volitelná místa, strkají své šéfy a podšéfy, kteří naopak voliče spíš odrazují než lákají.  Tři preferenční hlasy nic neřeší, protože ti profláknutí šéfové se do parlamentu stejně dostanou. Mnohem lepší by byl systém, kdy volič by prostě z kandidátky vyškrtal lidi, které prostě volit nechce, případně kdyby mohl na kandidátce zaškrtnout jen ty kandidáty, které volit chce. A mohl by vybírat z kandidátek i několika stran, protože ve všech stranách se najdou jak slušní lidé, tak i darebáci. To bych toho ale chtěl asi moc, že?

J.S. 6.11.2009 16:23

Re: autor je člen ODS

Nic se nestalo. To já toho nědy popletu více. Jsme jen lidi.

Landys 6.11.2009 16:11

A tím kdo nás z toho vytáhne, má být ODS ?

:-/Srandy už bylo dost, teď je třeba mluvit vážně ! I když odhlédneme od toho o co autorovi jde především - tedy zahrát na city těm, kteří mají v plánu volit některou z nových volebních formací "rychlokvašek ", jako třeba Vrcholy (všeho) z 09, které by mohly odčerpat volební hlasy ODS a tak je připravit o celkové volební vítězství, zaručující postavení skladatele nové vlády - má ten soudruh z ODS naprostou pravdu ! Já třeba nevím, čím novým by nás měli ohromit reinkarnáti z oné TOP 09. Že by zrovna Kalousek byl vyvolen a osvícen Duchem svatým, nebo u pana knížete propukla nějaká nová forma šlechtické noblesy ? U toho druhého mnohdy není poznat, proč ty projevy šlechtického šarmu a noblesy (jak bývá jeho zastánci často zmiňováno), připomínají spíš projevy počínající demence !

magi 6.11.2009 16:05

Re: autor je člen ODS

ano máte pravdu. Já si to uvědomil. Byla hodnost důstojnická a praporčická. důstojnická od podporučíka a praporčická od rotnýho. Já chtěl jen říci,že Topolánek chtěl být voják z povolání a ty hodnosti jsem popletl. Omlouvám se!

J.S. 6.11.2009 15:45

Re: autor je člen ODS

Nevím zda jsem to správně pochopil ale vím zcela určitě, že rotný byla praporčická hodnost.

magi 6.11.2009 14:45

Re: autor je člen ODS

Marat! Už jednou jsme se o tý hovadině přeli. Rotný byla důstojnická hodnost. Za mojeho vojákování se poručíkem mohl stát i jak říkáte snaživý záklaďák. 1965-1967. Když byl dobrej(radista) měl vysokou třídnost,tak do civilu šel jako poručík. Topolánek,ale chtěl bejt voják z povolání!!! Chtěl bych říci,že v JZD jsem nikdy nedělal. Krávy jsem krmil,ale ne v kravíně,ale doma. Můj táta byl kulak a nikdy do JZD nevstoupil. Že pocházím z vesnice,za to se nestydím. Měl by se stydět ten,který byl soudruh a rudou knížku vyměnil za modrou.

harris 6.11.2009 13:06

Re: jak kdy

Ha ha - zdravíčko, český posměváčku...

portwyn 6.11.2009 13:02

No, pane Vrba,

zatím platilo "čert kaká na větší hromadu", přece jen máte aparát, kontakty atd.

Jenže když to přepísknete, tak se vám ty hlasy můžou rozplynout pod rukama...nebo spíš jejich podstatná část.

Marat 6.11.2009 12:52

Re: autor je člen ODS

Neni pomatený(á) . Možná že Topolánek byl kdys rotný, ale když vy jste pracoval v kravíně  JZD, tak také vás každý musí považovat za krmiče krav i po mnoha letech, kdy jste už dělal něco jiného? Rotný není žádná hosnost. Za dob mého vojákováni tu hodnost dostávalo mnoho záklaďáku. Dokonce u pluku kde jsem vojákoval to tři snaživý záklaďáci dotáhly na šarží podporučíka.

portwyn 6.11.2009 12:47

Marate,

IMHO jsou dost eklhaft všechny tři, poslední dobou :-/ u ODS mne to mrzí víc, volil jsem ji.

Marat 6.11.2009 12:45

Re: jak kdy

Dobře Kličko, jak tedy I. republiku můžete považovat za nejpříkladnější demokracií, když v ní vládl jen Masaryk, Beneš a pět bossu tak zv. státotvorných politických stran?

Marat 6.11.2009 12:43

Re: jak kdy

 Ha-ha-ha, český intelektuál.

Marat 6.11.2009 12:41

Re: To s vámi souhlasím....

Tak tak senile, jedině Toplánek a ODS je fuj, ale ČSSD s KSČM, tak ty jsou fajn. Ze všech politiku  je Paroubek socdemák ten nejlepší a lepšího už ani nebude a když, tak zase jedině socdemák nebo komunista..

Marat 6.11.2009 12:38

T s těmi stranami je pochopitelné.

V Čechách odjakživa kdo chce do politiky mluvit, musí si založit politickou stranu. A jak už má stranu, sežene straniky, vyžaduje stranickou kázeň jako na vojně. Tak to bylo a je už od vzniku politických stran v té zemi a to už tak bylo i za R-U. Kdo se ukáže být straníkem který zastává své názory, vžy byl a je z každé strany vyloučen. Proto také vznikají stale další a další malé politické s strany. Kromě toho, češi vždy touží po titulech a funkcích třebas bezvýznamných.

harris 6.11.2009 12:30

Re: jak kdy

Jsem opravdu rád, že kromě nás snílků - jsou tu ještě tací, co v době konání voleb nebudou rozhodně sedět v hospodě a nadávat na to, jak nemůžou volit, i když volit chtějí. Tleskám vám, pragmatiku!