Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Tragédie, realita a ruská propaganda

Zjevnou sympatii a vstřícnost k ruským přáním se autor pokouší maskovat právě onou tragickou scenérií vypůjčenou od pana Vlka a následným přidáním směsky rádoby objektivních důkazů úpadku Západu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

válka USA proti Rusku na Ukrajině je názornou ukázkou toho, jak bychom dopadli, kdybychom frajersky odmítli Mnichov.

0 0
možnosti
PD

Dopadli bychom blbě právě proto, že by nám nikdo nepomohl, byli bychom "kazišuky" toho skvěle dojednaného "míru". V tomhle je na tom Ukrajina lépe, je jasné, kdo je agresor a nějaká pomoc se najde, ač ne dost a včas.

0 0
možnosti
FN

Proxy válka na Ukrajině neskončí dokud nebude obnovena důvěra v mezinárodní právo. Tato důvěra byla zničena, když USA bombardovaly Srbsko a následně ukradly Kosovo. Po Kosovu už žádné mezinárodní právo neexistuje, dohody jsou cárem papíru a existence mezinárodně uznávaných hranic iluzí. Spory se už neřeší dohodami, ale zbraněmi.

0 0
možnosti
MK

Kdy přesně fungovalo nějaké mezinárodní právo?

0 0
možnosti
JK

Článek chápu jen jako nutnou zátěž pro zachování rovnováhy pro- a protiukrajinských názorů na Neviditelném psu. Tím jeho význam začíná i končí...

0 0
možnosti
PP

P48e44p79a 13P17e94p21a93x

2. 4. 2024 8:23

R^ vidím to stejně, jinak článek je taková jednoduchá agitka.

0 0
možnosti
Foto

Neviditelného psa čtu každý den. Mimo pana Bartoně.

0 0
možnosti
PD

Občas na něj nahlédnu, jen tak aby ve mně nepřevládl nemístný optimismus.

0 0
možnosti
Foto

Tři možnosti ukončení války na Ukrajině:

- porážka Ukrajiny - obsazení celé Ukrajiny Ruskem

- dohoda - postoupení části ukrajinského území Rusku

- porážka Ruska - vyhnání ruské armády z okupovaných území Ukrajiny

Poslední možnost se mně zdá málo pravděpodobná, ostatně slýcháme neustále, že Rusko dokonce zaútočí na státy NATO. A z těch dvou dalších si vyberte...

0 0
možnosti
PP

P84e36p23a 90P67e37p32a63x

2. 4. 2024 8:32

Současná kyjevská vláda asi s Ruskem vyjednávat nebude za žádných okolností, takže se Ukrajina asi stane vnitrozemským státem s nejasnou budoucností.

0 0
možnosti
RV

Snad už nastal čas konstatovat, že na Ukrajině probíhá zástupná válka NATO s Ruskem a že se nevyvíjí vůbec tak, jak západní strana předpokládala a proč se rozhodla vytvořit podmínky, aby ke konfliktu došlo.

Pak se může konstatovat, že případné příměří před dvěmi lety by pro Ukrajinu bylo lepší, než příměří před rokem, které by bylo lepší než příměří uzavřené dnes. A že to nevypadá na to, že by podmínky příměří za další rok vypadaly lépe.

No a závěrem by mohlo být, že je lepší uzavřít příměří hned a hnát k odpovědnosti ty, kteří zneužili Ukrajinu pro oslabování Ruska. Kvůli nim skončila úspěšně se rozvíjející spolupráce s Ruskem, která směřovala k vytvoření ekonomického bloku, který by mohl hrát významnou světovou roli.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas, situace se pro Ukrajinu více než rok neustále zhoršuje.

0 0
možnosti

No, mír nám zajistí ... válka. Zbrojit a válčit ... Co nejvíce zbrojit... Kdo je po zuby vyzbrojen, tak není ... ohrožen.

Dnes jdu na pohřeb nejmladšímu švagrovi... Zemřel ve věku 66 let. Důchodu si ani neužil, ale zato své nemoci (rakoviny) si užil ... důkladně. Proč zemřel...?!

Nejdříve ... zauzlení střev. Operace střev a s vývodem... A potom ... začaly nádory v hlavě. Jedna operace, druhá operace, třetí operace hlavy ... Vezou ho také z Fryštáku u Zlína do Prahy na "gama" nůž, ale nic se již nedá dělat; a vezou ho tak zase zpět domů. A tak doma - před Velikonocemi - umírá...

Zemřel jen ... jeden člověk... Ale měli bychom se někdy také zamyslet, zda není někdy opravdu ... nějaká smrt ... zbytečná...

"Zdař Bůh!"

0 0
možnosti
VK

V85. 76K53u44h64a61j

2. 4. 2024 11:15

To je mi líto. Asi i proto, že je to můj vrstevník.

0 0
možnosti
JN

Ano, zcela oprávněným požadavkům Ruska, aby Západem nebyla zásadně ohrožena jeho bezpečnost, budeme muset vyhovět. Už se Západu nikdo nechce a nebude podřizovat, multikulturní a rychle sílící BRICS je stále přitažlivější.

0 0
možnosti
JK

Doporučuji zajímavou včerejší diskuzi pánů Petra Druláka a Přemysla Janýra o tom, zda a za jakých okolností by Evropská unie mohla vstoupit do přímého konfliktu s Ruskem:

https://youtu.be/uOnWBLKwCsk

0 0
možnosti
ZK

No, myslím, pane Kostelanský, že je EU je v konfliktu s Ruskem už delší dobu, ovšem do přímého vojenského konfliktu s Ruskem asi nemůže, protože prakticky všichni vojáci členských států EU patří pod velení NATO, nikoliv EU.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz