Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Tragédie, realita a ruská propaganda

Zjevnou sympatii a vstřícnost k ruským přáním se autor pokouší maskovat právě onou tragickou scenérií vypůjčenou od pana Vlka a následným přidáním směsky rádoby objektivních důkazů úpadku Západu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Už sedmdesát si historici, a já s nimi, kladou otázku "co by, kdyby". Měli a mohli jsme se v r. 38 nacistickému Německu bránit? Počítají se divize, tanky, bunkry atd. Jen jedno se vůbec nebere v úvahu. Vnitropolitická společenská atmosféra. To, že tu byli, stejně jako dnes, "chciválkové", kteří se zbraní v ruce chtěli bránit svou vlast a "chcimírové", kteří v zájmu klidu a míru byli ochotní předat svou vlast Hitlerovi na stříbrném podnose. V takové atmosféře byla úspěšnost obrany vlasti více než sporná a "chcimíři" slavili. Dnes je atmosféra velmi podobná. Doufejme, že se lidé z historie poučili.

0 0
možnosti
VK

V68. 26K39u45h48a94j

2. 4. 2024 12:39

Na divize, tanky a bunkry sázeli Francouzi. Maginotova linie se to jmenovalo. Přes tu prý Němci neprojdou. No, neprošli. Obešli to přes země beneluxu a bylo po boji. Do týdne se Francie vzdala, takže prakticky bez boje.

Tak si tak říkám, jak by se z těch našich šumavských bunkrů bojovalo proti Němcům, kteří by přišli přes později obsazené Polsko, anšluslé Rakousko a Slovenský štát...

0 0
možnosti
JB

J41a67n 23B35a81r92t31o45ň

2. 4. 2024 11:49

jak bych to řekl ....................

nandal jste mi to pořádně - ale špatně jste si můj článek přečetl;-D

na vašem článku se přiživovat nebudu;-D

0 0
možnosti
PS

P97a51v39e41l 69S48u17r98a

2. 4. 2024 14:13

bravo pane bartoni! Dobře že se bráníte. Ale je potřeba uznat, že tak jak je tu napsáno, lze váš článek pochopit. (četl jsem oba)

0 0
možnosti
VK
VK

V30. 11K95u19h31a23j

2. 4. 2024 10:50

Bylo krátce po převratu, když mi kamarád líčil storku, jak prodával v bazaru auto. Říkal kolik za to chce, a kdy by si tak představoval peníze, a tak. A chlapík mu vysvětlil, že je tržní hospodářství. Buď se kupec za ty prachy najde, nebo si pán auto zase odveze. Toť vše k celé věci.

Takže paní Richterová, Fiala, Macron či Biden, ať mají představy jakékoli, ty prostě budou konfrontovány s realitou. Možná se Rusko z Ukrajiny stáhne, vrátí Krym, uhradí škody a vydá mezinárodnímu tribunálu Putina a vojáky obviněné z válečných zločinů. Možná se nestáhne a Ukrajina bude východní a západní. Možná se nestáhne a Macron pošle vojáky, takže z toho třeba nakonec bude i třetí světová, se vším, co jaderná doba obnáší.

Máme tržní hospodářství, pane autore. Se vším, co k tomu patří. Což je ostatně v pořádku. Jen je třeba vážit kroky i slova, a rozhodně respektovat realitu.

0 0
možnosti
PH

A jo, ono je totiž ta zásadní chyba až na konci. Samozřejmě že nemusíme a nesmíme Rusku vyhovět.

On to totiž řekl kdysi (za doby své slávy) tatíček Klaus ".. řeknu NE, a teprve potom začnu jednat..

Čili - i toto musí platit při současných jednání o ukončení války na Ukrajině. Napřed čistě dohoda o příměří - a až sekundárně za jakých podmínek, které si ale mohou klást obě strany a obě strany je taky musí odsouhlasit. Pokud si ty podmínky odmítnou, navrhnou se podmínky jiné. Dost často to funguje.

0 0
možnosti
DL

Nedavno navrhl podobny postup jeden nemecky politik Soc. dem. (Ralph Mützenich) v Bundestagu: Primeri a jednat. Za to byl z ukrajinske strany nazvan "nejodpornejsim politikem Nemecka. Tady lezi ten zajic v pepri!

0 0
možnosti
Foto

Tento článek je další z těch "co by, kdyby". Někteří z těch hlasatelů "co by, kdyby" vidí řešení v porážce Ruska, ostatní v nějakém kompromisu.

Moje představa "co by, kdyby" vychází z toho, že Rusko lze porazit jen otevřenou 3.světovou válkou. Jiné řešení je v nějakém kompromisu. A proto patřím na seznam L.Nováka, protože kdo je proti 3.světové válce, ten je Putinofil.

0 0
možnosti
Foto

Skoro souhlas, představa klasického vojenského vítězství nad Ruskem je komická. Buď bude Moskva zničena atomovými bombami a pak se, snad Putin vzdá, nebo Putin to zabere až po bývalou DDR. Kdo mu v tom zabrání?? Já bych s Ruskem nebojoval.

0 0
možnosti
MH

Správnější, než kopírovat"Mnichov" by bylo donutit Ukrajinu přiznat si pravdu a dohodnout se s Ruskem, dokud je o čem jednat!

0 0
možnosti
PD

A jak hodláte donutit Rusko, aby nekladlo nesmyslné požadavky, když válku právě s nimi zahájilo a klade je stále? Pak není o čem jednat.

0 0
možnosti
PD

Pan Bartoň se nechal zblbnout ruskou propagandou, nepříliš odlišnou od byvší sovětské. Jediný rozdíl snad je, že SSSR bylo možno s přimhouřením oka považovat za velmoc, Rusko je velmocí jen ve dvou věcech: Sedí v RB OSN a má atomové zbraně.

Vlastně ve třech: Kromě předchozích dvou promyšlenou a procvičenou propagandu a schopnost podpory všelijakých pátých kolon. Není divu, že lidé, vychovávaní v lásce a obdivu k SSSR podlehnou i dnes.

0 0
možnosti
PD

A hned se objevila názorná ukázka, "Pařát" Pokorný, oddaný a letitý ruský slouha.

0 0
možnosti
VP

Další protiruský fanatik s protiruskou agitkou. Ano, myslím tím autora tohoto spisku. A ano, první slovo v titulku stačí. A tvrzení autora, že tohle není zástupná válka podrazáckých USA a jejích posluhů v Evropě a dalších slouhů proti Rusku, je jen k smíchu. Je zajímavé, že vrchní špión z Česka, teď už bývalý komunistický lampasácký jenerál z Hradčan, sežene nějaký patrony. Tedy...možná. Fuj.

0 0
možnosti
MV

Čtu místní Bartoňovy proputinovské výlevy stejně. Díky za článek.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz